Бодіфлекс з Мариною Корпан: комплекс для схуднення

Комплекс вправ, розроблений Мариною Корпан, допомагає підтримувати фізичну форму без виконання виснажливих вправ. Бодіфлекс стимулює зміцнення м'язового корсета, допомагає зняти втому. Крім того, гімнастика Марини Корпан при регулярному виконанні покращує поставу.

Суть методики

Бодіфлекс з Мариною Корпан – комплекс спеціальних вправ, який спрямований на спалювання жиру шляхом насичення клітин м'язів киснем. Крім того, такі тренування забезпечують загальне оздоровлення організму за рахунок розтягування м'язів і правильного дихання. При правильній техніці виконання можна отримати такі ефекти:

  • усунення набряків;
  • поліпшення роботи шлунково-кишкового тракту;
  • поліпшення стану шкіри;
  • нормалізація емоційного стану.

5 кращих уроків Марина Корпан

Дихальна гімнастика з Мариною Корпан включає пятиэтапное виконання спеціальних вправ. Для підвищення ефективності тренувань слід виконувати такі рекомендації:

  • Займатися слід вранці, через 30-40 хвилин після пробудження, до сніданку.
  • Уроки бодіфлекса потрібно проводити щодня.
  • Перед заняттями слід добре провітрити приміщення.
  • Не можна перевищувати рекомендовану тривалість (15-30 хвилин) тривалість тренування.
  • Для поліпшення самопочуття слід дотримуватися принципів правильного харчування (відмовитися від мучного, жирного, солодкого, алкоголю, обмежити вживання солі та ін).

1 – для початківців

На самому початку тренувань вас знайомлять з технікою правильного виконання дихання: плавний видих, потім різкий вдих, галасливий видих і затримка дихання. Після короткочасної (3-5 хвилин) дихальної гімнастики необхідно виконати кілька нескладних аеробних фізичних вправ на різні групи м'язів (преса, грудей, плечей, біцепса, спини, квадрицепса, великі сідничні м'язи).

2 – принципи техніки дихання

Вправи для другого уроку спрямовані на зміцнення м'язів рук, косого і прямого преса, розтяжку і зміцнення зв'язок. Під час другого уроку приділяють велику увагу диханню. Вихідне положення: ноги на ширині плечей, трохи зігнуті в колінах, руки на нижньої третини стегон. Діафрагмальне дихання виконується в 5 етапів:

  1. Повільно видихніть все повітря через зібрані трубкової губи.
  2. Зробіть швидкий вдих через ніс, наповнивши легкі до межі.
  3. Знову зробіть глибокий видих через рот, трохи підніміть голову, зробіть різкий глибокий видих.
  4. Затримайте дихання, максимально втягніть живіт, відрахуйте 8-10 секунд, притисніть підборіддя до шиї.
  5. Розслабте м'язи преса, зробіть задишку – 10-15 глибоких вдихів, видихів.

3 – опрацювання м'язів ніг

Тренування нижньої частини тіла включає 6 вправ, серед яких бічна розтяжка, скручування, випади. Перед виконанням гімнастичного комплексу обов'язково потрібно зробити розминку: походити на місці, потягнутися в різні сторони. Опрацювання м'язів ніг включає виконання таких вправ:

  • Відтягування ноги назад. Вихідне положення: на четвереньках. Зволікайте прямі ноги вгору як можна далі, Виконайте по 15-20 повторів.
  • Сейко. Вихідне положення – на четвереньках. Відведіть пряму ногу вбік, вдихніть і затримайте дихання, напружте живіт, зафіксуйте положення на 15 секунд.
  • Шлюпка. Сядьте на підлогу, розведіть ноги в сторони, тягніть носки на себе, а п'яти притисніть до підлоги. Прямими руками зіпріться позаду себе. Перенесіть руки вперед, імітуючи руху весляра. Важливо при виконанні вправи відчувати напругу в м'язах внутрішньої поверхні стегна.

4 – вправи для всього тіла

Тренування спрямована на зміцнення м'язів всього тіла (преса, плечового пояса, ніг тощо). Під час проведення четвертого уроку важливо приділяти увагу положення рук і ніг. Гімнастика на цьому етапі передбачає виконання наступних вправ:

  • Кішка. Встаньте на карачки, спина і руки повинні бути прямими. Глибоко вдихніть і втягніть живіт, вигніть спину, фіксуйте позу 10 секунд, видихніть. Розслабте м'язи спини, нормалізуйте дихання. Повторіть 5-7 разів.
  • Кренделек.Сидячи на підлозі, зігніть ноги і схрестіть в колінах так, щоб ліве було під правим. Тягніть рукою праве вгору і до себе, відвертаючись максимально вправо. Фіксуйте позу 5-7 секунд, змініть ноги, повторіть 3-4 рази.

5 – повторення основ дихання

Заключний урок допомагає закріпити отриманий результат, навички дихальної гімнастики. Під час проведення заняття виконують дві основні вправи для зміцнення м'язів плечового пояса і преса:

  • Алмаз.Замкніть руки в кільце і високо підніміть лікті, злегка округливши спину. Одночасно максимально вдихніть, потім видихніть, розслабляючи всі м'язи тіла. Виконайте 3-4 рази.
  • Скручування. Ляжте на спину, щільно притиснувши голову до підлоги. Підніміть ноги, зігніть коліна і тягніться руками вгору на видиху. Зафіксуйте позицію протягом 3-5 секунд, опустіть ноги, розслабтеся. Повторіть 15 разів.

Відео

МАРИНА КОРПАН ВПРАВА БОДІФЛЕКС НА СХУДНЕННЯ ЖИВОТА. Як схуднути за допомогою бодіфлекс (18+)

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!