Дієта Маггі на 2 тижні і результати з фото до і після. Меню дети Маггі на кожен день і відгуки схудлих

Найближчим часом належить відповідальна зустріч? Струнка фігурка, шовковиста шкіра, гарний наряд – ви королева! Тільки ось невдача: вага трохи, зовсім трохи перевищує норму? Чи зовсім трохи? Тоді терміново змінюємо спосіб життя, коригуємо режим харчування. Двотижнева білкова дієта Маггі в поєднанні з посиленими фізичними навантаженнями додасть вашому вигляду квітучий вигляд. Всього 14 днів – і ви станете невпізнанно прекрасною!

Схема живлення по дієті Маггі

Хто така Маггі, чому її дієта набуває все більше прихильників? Однойменні бульйонні кубики тут зовсім ні при чому. Правовласником двотижневого секрету схуднення є «залізна леді», 71й прем'єр-міністр Великобританії Маргарет Тетчер. Амбітна, вольова, єдина жінка-політик в історії Англії, Мэйджи (Маггі) до всіх питань ставилася дуже скрупульозно. У далекому 1979 році вона готувалася виграти вибори і зайняти високий пост. Властивість телекамер додавати зайві кілограми необхідно було враховувати.

Майбутня глава уряду звертається до відомої клініки Майо (США), де отримує детальний план схуднення у вигляді таблиці вживання кількості продуктів на кожен день. Пожовкла сторінка, надрукована машинописним способом, була виявлена при розборі архівів «залізної леді» на Даунінг-стріт, 10. Достовірно невідомо, включав чи раціон леді Тетчер рекомендовані продукти (особливо яйця з їх корисними властивостями), але фото, опубліковані після виборів, засвідчили чудовий зовнішній вигляд нового прем'єр-міністра. А от кава, салат, м'ясо і рибу Маггі любила завжди.

В чому полягає таємниця дієти Мэйджи (Маггі)? Яку кількість продуктів слід вживати? В оригіналі особливо підкреслено, що вдаватися до зниження ваги на основі методики слід не частіше одного разу на рік. Якщо строго дотримуватися рекомендацій, схуднення складе від 7 до 10 кг. Схема живлення з білкової або, як її ще називають, яєчній дієті Мэйджи передбачає:

  1. Триразове харчування. Обов'язковий білковий сніданок: яйце (творог), грейпфрут, чай, кава.
  2. Останній прийом їжі не пізніше 18.00.
  3. Відмова від жирів.
  4. Грейпфрут вживається як основний фрукт для схуднення.
  5. Фізичні навантаження обов'язкові (від 30 хвилин).

Тривалість дієти та її особливості

Дієта Маггі – варіант білкової низкоуглеводной дієти. У знайденому першоджерелі зазначений детальний план скидання ваги за сім днів. Нижче є приписка: «Наступні сім днів повторити». Загальна тривалість дієти становить всього 14 днів. Дієта Маггі припускає наступну структуру раціону продуктів:

  1. Максимальна кількість клітковини (овочі і фрукти).
  2. Щоденне вживання грейпфрута (не менше 1 грейпфрута в день).
  3. Білкова складова – яйця, м'ясо, риба.
  4. Жири обмежені ненасиченими омега-кислоти, одержуваними з риби.
  5. Продукти з поганими вуглеводами протягом двотижневої дієти вживати не рекомендується.

Особливістю є відсутність підрахунку калорійності кожної страви, а також такі моменти:

  • Схуднення досягається шляхом запуску хімічних процесів в організмі.
  • Білок, що отримується з яєць, риби, червоного м'яса формує м'язову масу.
  • Нарингін, що міститься в грейпфруті, нормалізує кількість глюкози.
  • Природним шляхом знижується апетит і вагу.
  • Кава, чай, вода підтримують водний баланс організму.

Хочете, щоб схуднення було ефективним? Тоді дотримання особливостей білкового раціону слід поставити у главу кута:

  1. Бажаєте закріплення результатів, щоб зниклі кілограми не повернулися знову? Вихід з яєчної дієти необхідно зробити правильним, порушувати докладний раціон продуктів собі дорожче. У разі неправильного виходу доведеться починати з початку, адже повернеться вагу.
  2. Можлива заміна одного продукта іншим не рекомендована.
  3. Обсяг споживаної рідини не менше 2х літрів за день: чай, кава без цукру. Алкоголь дозволено, коли в меню є такі продукти, як м'ясо, риба.

Яєчний варіант дієти Маггі – меню на кожен день

Основою білкової дієти, розробленої для Маргарет Тетчер, є яйця і грейпфрут. Якщо кількість споживаних продуктів не вказано, то самостійно визначайте свою норму, не виходячи за межі запропонованого. Пропонований варіант дієти розрахований на тиждень. Наступні сім днів меню дієти повторюється. У разі сильного голоду для перекусів слід використовувати невелику кількість таких продуктів, як сира морква, капуста, салат. Снідати потрібно обов'язково. Всі дні двотижневої дієти Мэйджи (Маггі) ранковий прийом їжі складається:

  • двох яєць;
  • грейпфрута;
  • чашки чорної кави або чаю без цукру.

Перші сім днів на обід пропонується:

  1. 1-2 яйця, грейпфрут, чай.
  2. 1-2 яйця, помідор, кава без молока і цукру.
  3. 1-2 яйця зі шпинатом (салат), чашка чаю.
  4. 1-2 яйця з помідором і шпинатом (салатом), кава.
  5. Яйце некруто, салат, несолодкий чай або каву.
  6. Фруктовий салат. Ваша фантазія може розгулятися – дозволені будь-які фрукти. Чай трав'яний.
  7. Курча, запечений з овочами в духовій шафі. Перед приготуванням зніміть шкуру, обріжте жир. Ланч добре закінчити порцією чорного кава без цукру, випити чашечку чаю. Перед обідом слід з'їсти один грейпфрут.

На вечерю готуються наступні страви (меню на сім днів):

  1. 1-2 яйця, овочевий салат, тост із цільнозернового хліба. Через півгодини після їжі – грейпфрут, несолодкий трав'яний чай або каву;
  2. Яловичий стейк, запечений на грилі. На гарнір помідори, огірки, оливки, цибуля. Для повноти смаку замініть на грецький салат. Перед їжею випийте чашку чаю без цукру. Через півгодини після вечері з'їжте грейпфрут.
  3. Дві невеликих відбивних: м'ясо ягняти / нежирної баранини. Помідори, огірки з селерою. Традиційно – грейпфрут, зелений чай.
  4. Яйця, зварені круто; тост зі шпинатом або салатом, капуста, твердий сир. Чай або кава за бажанням.
  5. Риба лососевих порід у поєднанні з овочевим салатом стануть чудовим завершенням дня. Урізноманітніть меню тостом. З'їжте грейпфрут перед вечерею. Через півгодини після їжі – ароматний чай.
  6. Стейк (телятина/баранина) – «скільки завгодно багато». Обсяг білкової складової регулюйте самостійно, не забуваючи про бажаний результат. Селера, помідори, огірки підійдуть в якості салату. Чай або кава без кофеїну.
  7. Дозволено з'їсти курку, попередньо очистивши її від шкури. Температура продукту – не вище 30⁰С. На гарнір: томати в будь-якій кількості. Традиційно з'їжте грейпфрут. Чай, чорну каву без цукру.

Ненависний зайву вагу, який зник після двотижневого схуднення, має властивість повертатися. Для закріплення досягнутих результатів, необхідно дотримувати правильний вихід з дієти. Щоб не порушити хімічні процеси в організмі, поступово невеликими порціями протягом наступних семи днів урізноманітніть меню продуктами з корисними вуглеводами. Кількість споживаних в тиждень яєць зменшити до 2-3 штук. Необхідно дотримуватися строгого дотримання всіх вимог дієти.

Залиште грейпфрут на сніданок. Додайте в раціон пару – трійку чайних ложок меду. Кількість споживання грейпфрута скоротіть. Невелика кількість цукру в каву, а солодощів на блюдце піднімуть настрій. Продовжіть схуднення наступні тижні, збільшивши фізичні навантаження. Кількість продуктів, що містять білки, клітковину (овочі, особливо салат) не зменшуйте.

Ознайомтеся з тим, що включає японська дієта 14 днів.

Сирний варіант дієти - зразкове меню

Вживання значної кількості яєць загрожує підвищенням холестерину в крові. Людям, які мають медичні протипоказання, супротивникам яєчних дієт, пропонується використовувати сирний варіант дієти. Сир слід споживати нежирний, але не знежирений. Якщо є час і бажання, можна готувати сир самостійно. Кальцій, білки і трохи жирів, що містяться в сирі, збалансують обмін речовин.

Приблизний двотижневий раціон харчування буде включати сир (близько 200 г) замість двох яєць. Тому, щоденний сніданок буде складатися з чашки кави без цукру, сиру, грейпфрута. У ті дні, коли ланч включає яйця, замінити одне яйце ста грамами домашнього сиру, зменшивши ранкове кількість продукту на 50 р. Смачним буде блюдо, приготоване на обід з підсоленого сиру, зелені, латуку з помідорами, салату. М'ясо, овочі слід вживати в тих же кількостях, що при двотижневої яєчній дієті. Не забувайте про грейпфруті.

Рецепти страв для дотримання дієти

У докладному меню двотижневої яєчної дієти Мэйджи значна роль відводиться страв з овочів, багатим клітковиною. Для приготування грецького салату на обід нам знадобиться:

  • помідори – 3 шт.;
  • огірки – 2 шт.;
  • оливки – 100 г;
  • болгарський перець – 1 перчина;
  • нежирний сир/сир (бринза) – 50 р;
  • цибуля – половина невеликої цибулини;
  • оливкова олія – 1 ст. ложка.

Нарізаємо кубиками овочі: огірки, перець, помідори. Викладаємо в салатницю, додаємо солоні оливки/маслини. Ріжемо півкільцями цибулю. Бажано вибрати солодкі сорти: ялтинський червоний, білий, видалия. Посипаємо зверху, додаємо сир. Готуємо соус: столова ложка рафінованої оливкової олії, прованські трави, зерна гірчиці за смаком. Ароматний, освіжаючий, головне корисний салат готовий!

Надзвичайно смачним буде яловичий стейк на кістці, приготований на грилі. Рецепт приготування нескладний. Для приготування потрібна сковорода гриль, фольга для запікання. Продукти, які нам знадобляться:

  • один стейк на кістці вагою близько 400-500 г;
  • рафінована рослинна олія (оливкова, соняшникова) – 1 ст. ложка;
  • гілочка розмарину;
  • сіль, спеції.

Стейк ретельно промиваємо, викладаємо на паперовий рушник, підсушуємо. Змащуємо сіллю, перчимо телятину. Викладаємо в середину фольги. Поливаємо кожну сторону стейка половиною порції масла. Загортаємо, залишаючи маринуватися на 20 хвилин.

Після закінчення часу, дістаємо м'ясо, викладаємо і обсмажуємо без олії з кожного боку від 3 до 7 хвилин. Час приготування залежить від бажаного ступеня готовності м'яса з кров'ю, з соком, повністю просмажене. Потім загортаємо обсмажену яловичину у фольгу, додавши з кожного боку за невеликий гілочці розмарину. Відправляємо в розігріту духовку на 10 хвилин. Дістаємо, і ще стільки ж залишаємо м'ясо нудитися в фользі на вашій тарілці. Соковите, смачне м'ясо захопить вас.

Сирна дієта Маггі урізноманітнює раціон за допомогою наступної страви. Беремо сир в кількості 100 г, дрібно ріжемо салат, зелень і перемішуємо все до пастоподібного стану. Підсолюємо за смаком. Намазуємо сир з зеленню на підсушений тост. Поєднання кави, чаю і тости з сиром принесе вам задоволення смаку.

Протипоказання до яєчної і сирної дієти

Даний раціон харчування підходить для всіх віків. Для зайнятих роботою бізнес-леді простота в приготуванні страв, наявність улюбленої кави мають важливе значення. Відносно недорога вартість продуктів, доступність приготування роблять дієту популярною. Зниження ваги досягається зменшенням кількості калорій, хімічними процесами. Грейпфрут, яйця, сир, м'ясо, птицю слід залишити в раціоні по закінченні двотижневої дієти в будь-яких кількостях.

Категорично не підходить дієта:

  • для вагітних жінок;
  • годуючих мам;
  • людям із зниженим артеріальним тиском і підвищеним холестерином;
  • особам, які мають алергічні реакції на грейпфрути, сир, яйця.

Уважно слід використовувати її молоді, особливо підліткам. Зростаючому організму потрібно значно більшу кількість калорій, ніж пропонує дієта Маггі. Вдаватися до дієти слід не частіше разу на рік після консультацій з дієтологом і терапевтом.

Дізнайтеся також, що таке японська дієта на 13 днів.

Фото до і після схуднення

Відгуки про результати схуднення

Карина, 34 роки:Важу не дуже багато – 67 кілограм. Після пологів поправилася до 75. За два роки самих різних дієт скинула 15 кг. Але в наступні місяці вага вперто повертався. Іноді плюс стільки ж, скільки скинула. Останній раз не дала собі розслабитися. О, диво, повернулося тільки сім кілограм. Сестра порадила двотижневу дієту маггі. За два тижні пішли 5 кг. Куди поділися не знаю, але знаю точно, що цілий рік і не думають повертатися. Яйця є не захочу довго, грейпфрут іноді заміняю апельсином. Я дуже задоволена результатом!
Вероніка, 19 років:Захоплююся політикою, хочу стати прем'єр-міністром або президентом. Вага мій ще кілька тижнів тому був 85 кг. Прочитала про дієту Маргарет Тетчер. Хочу виглядати такою ж елегантною. Кількість яєць в день здивувало, а ось салат, м'ясо і рибу дуже люблю. Два тижні яєчної дієти далися з великим трудом. Намагалася багато пити: кава вранці, чай на вечерю і обід. Другий тиждень грейпфрут на сніданок замінила соком. Зате схуднення мінус 11 кг! Маггі форева!.
Ксенія, 29 років:Яйця люблю, але з'їсти таку кількість за два тижні вище моїх сил. Схуднення, здоровий вагу стали поштовхом до дій. Почитавши відгуки про сирному варіанті дієти, вирішила зупинитися на ньому. Тиждень дотримуюся режиму. Стала снідати, а не тільки пити каву з ранку. Сподобався сирний салат з грейпфрутом. Обожнюю каву, п'ю необмежену кількість. Проблем зі сном ні. Салат, шпинат люблю не дуже. Кількість сиру за день складає 300 м, з'їдаю 4 яйця в тиждень. Зайнялася фітнесом, два рази в тиждень плаваю в басейні. В активі схуднення на 6 кг та перший тиждень!
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!