Можна їсти яблука на ніч при схудненні

Є яблука на ніч при схудненні або ввечері – не найкраща ідея, але важко заперечити користь цього фрукта під час дієти і в повсякденному житті. У тих, що худнуть часто виникає питання про те, чи можна поправитися від яблук на ніч. Якщо ви відчуваєте сильне почуття голоду ввечері і під рукою нічого не виявилося, крім яблук, то тоді можна дозволити собі з'їсти одне яблучко, але не більше. Щоб уникнути подібних ситуацій, в будинку завжди повинна бути якась корисна їжа: заморожені заготовки домашніх курячих котлет, кілька варених яєць, сир.

Корисні властивості яблук

Регулярне вживання яблук знижує ризик виникнення багатьох захворювань, пов'язаних з серцево-судинною системою завдяки великому вмісту заліза. Цей фрукт багатий і іншими корисними мікроелементами, кислотами і вітамінами. Великий вміст пектину і клітковини очищає кишечник від шлаків, що сприяє схудненню. Речовина поліфенол, що міститься в цьому фрукті, не дає утворюватися жировим відкладенням, володіє хорошими антиоксидантні властивості, що запобігає ризик передчасного старіння.

Яблука для схуднення

Можна їсти яблука при дієті? Відповідь – так. У багатьох дієтах вони входять у раціон харчування, виняток становлять безуглеводные дієти. Існують яблучні розвантажувальні дні або монодієти. В інтернеті є безліч як позитивних, так і негативних відгуків про яблучних дієтах. Користувачі стверджують, що всього за тиждень такого харчування можна скинути від 5 до 10 кг зайвої ваги. Проте так можна завдати шкоди здоров'ю, адже груба клітковина за цей час зашкодить стінки шлунка, що спричинить за собою проблеми з ШКТ, організм виснажиться, висок буде тільки за рахунок води і м'язів.

Після таких дієт вага дуже швидко повертається ще і з надбавкою. Стресові ситуацію «натякають» організму, що потрібно запастися енергією до наступного такого випадку, і він починає накопичувати її в жирових клітинах. Потрібно харчуватися збалансовано і не переїдати, чітко дотримуватися добової норми КБЖУ. Яблука, незалежно від сорту, очищають організм в цілому, сприяють схудненню, але... Кількість цукру в різних сортах безпосередньо впливає на калорійність фрукта. Всього 2 середніх яблучка в день покриє дефіцит цукру в організмі. Пам'ятайте, що все добре в міру.

Свіжі

Ні в якому разі не можна їсти яблука в свіжому вигляді вранці на голодний шлунок. У цьому випадку велика кількість фруктових кислот впливає на стінки шлунка, що може спровокувати гастрит. На сніданок краще з'їсти трохи вівсяної каші на воді або молоці, яка захистить шлунок і кишечник від впливу не тільки фруктових кислот, але і інших шкідливих речовин.

Свіжі яблучка слід їсти після їжі, так ви очистите зубну емаль від бактерій і захистіть її від руйнування. Нерозчинна клітковина сприяє очищенню кишечника, допомагає схуднути. З них можна зробити свіжовичавлений яблучний сік, який багатий вітамінами. Варто відзначити, що в магазинних соках міститься велика кількість цукру, що може призвести до набору ваги.

Сушені

У літній період пори року можна заготовлювати сушку на зиму. Фрукти краще сушити на свіжому повітрі або можна скористатися спеціальною еклектичної сушаркою. Зберігати сушку потрібно в добре провітрюваному приміщенні. Компот із сушених яблук заповнить запас поживних речовин в холодну пору року. Сушіння можна додавати, наприклад, зелений чай, можна розпарювати, жменю таких фруктів стане повноцінним перекусом.

Печені

Під час запікання при високій температурі багато корисні речовини руйнуються, але знижується загальна калорійність і кількість фруктових кислот, які можуть згубно впливати на шлунок. Часто дієтологи рекомендують замінити свіжі яблука печеними людям з проблемами ШЛУНКОВО-кишкового тракту. Печене яблучко може стати прекрасним дієтичним десертом. До цієї страви можна додати невелику кількість меду, улюблених горіхів, корицю, імбир. Час приготування всього 10-15 хвилин. Таке блюдо краще з'їсти після основного прийому їжі, бажано після обіду.

Можна їсти яблука на ніч

На 100 г червоного яблука припадати близько 47 ккал, зеленого – 35 ккал. Середня вага одного фрукта становить – 200 р. Співвідношення БЖУ– 0,4/0,4/9,8. Яблуко багате вуглеводами, а під час схуднення потрібно максимально знизити споживання простих вуглеводів. До того ж, у ньому багато фруктози, а це не що інше, як цукор. Його надлишок а також калорій загалом призводить до жировим відкладенням, адже те, що організм не встигає спалити протягом дня, відкладається «про запас». Основні жирові пастки дівчат – боки, живіт, стегна.

Яблуко на ніч для стрункої фігури – це міф, щоб позбавитися від зайвої ваги, ввечері потрібно вживати білкові продукти, наприклад, нежирні сорти м'яса, птиці, яйця (білки), кисломолочні продукти з низьким вмістом жиру. Збільшення кількості білкової їжі в раціоні харчування та зменшення споживання вуглеводів сприяє швидкому жіросжіганію.

Товстіють від яблук на ніч

Шлях до красивого тіла лежить через правильне збалансоване харчування і заняття спортом. Можна увечері їсти яблука при схудненні і не погладшати? Швидше ні, ніж так. Швидкі вуглеводи, а яблука входять в їх число, потрібно їсти в першій половині дня, максимум до 16:00. Вечеря повинна складатися з білкової їжі і овочів, бажано свіжих. Виняток – волокнисті, крохмалисті овочі, наприклад, картоплю, буряк, їх краще виключити з раціону на час дієти. Останній прийом їжі повинен бути за 2-3 години до сну і яблука на ніч при схудненні – не кращий з варіантів.

Відео: дієта на яблуках

Яблучна дієта. Як швидко схуднути. Ефективна, швидка дієта.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!