Помело для схуднення - корисні властивості для організму, склад і калорійність

Будь-яка дівчина, яка не любить сидіти на дієтах, але бажає очистити організм від зайвих кілограмів, повинна спробувати м'якоть помело для схуднення. Фрукт багатий кальцієм, калієм, натрієм, фосфором, вітамінами групи А, В, що робить його корисним для здоров'я. Завдяки високому вмісту речовин і мікроелементів, плоди помело здатні підвищувати працездатність, настрій і життєвий тонус людини.

Користь помело для схуднення

Вченим відома велика користь помело для організму при схудненні. Що міститься в ньому особливий ліполітичний фермент розщеплює жирові відкладення, а потім поступово виводить їх з організму. Схуднення відбувається легко і абсолютно нешкідливо. Грубі волокна, з яких складаються перетинки фрукта, не перетравлюються шлунком. Стаючи грудочкою, волокна виступають в якості йоржика, очищаючи шлунок і кишечник від сміття.

Шедок (друга назва фрукта) – не тільки жіросжігателя, але ще і цінний продукт, що насичує організм калієм, який знижує артеріальний тиск, рівень холестерину в клітинах крові. Щоденне вживання цитруса зменшує ймовірність виникнення інфарктів, інсультів, атеросклерозу. Ще фрукт є антиоксидантом, блокуючи вплив вільних радикалів, бактерій на імунну систему людини, а ефірні масла шеддока захищають організм від вірусних захворювань.

Скільки калорій в помело

Шкода і користь продуктів, використовуваних для схуднення, визначається кількістю містяться в них калорій. Низька калорійність помело – близько 32 одиниць на 100 г – дозволяє віднести цитрус до дієтичних продуктів. М'якоть фрукта і що містяться в ньому грубі волокна швидко насичують організм, сприяючи вгамування на тривалий період почуття голоду.

Можна їсти помело при схудненні

Багато людей люблять такий екзотичний фрукт, але не знають, сприяє схудненню помело. Шедок завезений з Малайзії, має товсту шкірку, кисло-солодкий смак. Крім корисних речовин і вітамінів, цитрус містить ферменти, що розщеплюють жири, тому дієтологи радять їсти помело для схуднення. Щоб уникнути дефіциту необхідних організму мікроелементів не рекомендується дотримуватися монодієти з фруктом більше 3 днів. Можна використовувати шедок для розвантажувальних днів і в якості одного з продуктів, складаючи меню дієти.

Скільки вуглеводів в помело

Склад БЖУ в помело низький, тому можна сміливо віднести фрукт до продуктів з низькою енергетичною цінністю. Калорійність одного плода вагою близько 800 г складає всього 145 ккал, а в 100 г їх не більше 32. Є 3 різновиди цитруса: білий, червоний і рожевий. Калорійність кожного виду відрізняється всього на 2-3 ккал. Склад БЖУ на 100 г продукту:

  • жири: 0,2 г;
  • вуглеводи: 6,8 г;
  • білки: 0,6 р.

Як правильно їсти помело

Перед вживанням шедок необхідно обдати окропом, запобігаючи потрапляння в організм бактерій, а потім очистити від шкірки. Розрізавши навпіл, розберіть фрукт на часточки, позбавте їх від оболонок, які надають цитрусові нотки гіркоти. Далі м'якоть їдять в чистому вигляді, додають у салати з яблуком, апельсином та іншими фруктами, поєднують з рибою, м'ясом, овочами, роблять з неї соки і смузі. Завдяки низькій калорійності можна вживати помело на ніч, зайві кілограми не додадуться, але почуття голоду зникне надовго. Листи шеддока теж корисні, їх ріжуть салати.

Дієта на помело

Існує три варіанти дієт з цитрусом: монодієта, триденна і двотижнева. Перша триває 1-3 дні, протягом яких втрачається від 1 до 3 кілограм. У раціон монодієти входять: помело, несолодкий зелений чай, негазована мінеральна вода, дозволяється пити знежирений кефір не більше 250 мл на день. Помело при дієті триденної є основним інгредієнтом, але раціон складається з більшої кількості продуктів:

  1. Сніданок. Половинка шеддока і чашка несолодкого кави.
  2. Обід. Тушковані овочі з ½ помело, чай з імбиром.
  3. Полуденок. Зробіть фруктовий салат з цитрусом, заправляючи нежирним йогуртом.
  4. Вечерю. Капуста тушкована, ½ помело, зелений чай з медом.

Після такої дієти людина худне в середньому на 2 кг. В результаті двотижневої дієти можна скинути 5-6 кг Раціон її набагато ширше, меню можна складати свій розсуд, але важливо дотримуватися наступних вимог:

  1. М'ясо, рибу смажити не можна, тільки варити, тушкувати або запікати, можна пити курячий бульйон.
  2. Овочі дозволяється їсти в сирому вигляді, варити, тушкувати. Салати можна заправляти оливковою олією.
  3. Сир, сир повинні бути знежиреними.
  4. Допускається додавання 1 ч. л. меду в чай, каву, цукор не можна.
  5. В день потрібно з'їдати 1 помело, по ½ фрукта вранці і на полуденок.

Дієта на помело і кефірі

Для того щоб швидко позбутися від 1 кг за день, очистити організм від шлаків, спробуйте дієту на помело і кефірі. Для одного дня буде потрібно 3 фрукта і 0,5 л знежиреного кефіру. Їжте протягом дієти м'якоть цитруса в будь-якій кількості. Дотримуйтесь водний баланс: крім кефіру випивайте 1,5-2 л негазованої води, дозволяється несолодкий зелений чай. Важливо не зловживати і дотримуватися такого харчування максимум один раз в місяць 2-3 дні. Враховуйте, що такий спосіб схуднення не підійде людям з алергією на цитрусові, проблемами ШЛУНКОВО-кишкового тракту.

Розвантажувальний день на помело

Якщо ви хочете трохи підкоригувати свою фігуру спробуйте розвантажувальний день на помело. Придбайте 3-4 великих фрукта, очистіть від шкірки, плівки, кісточок. Розділіть м'якоть шеддока на рівні порції, їжте протягом дня, пийте багато негазованої мінеральної води, несолодкий зелений чай. Дотримуючись такого харчування, можна схуднути до 2 кг за день, але влаштовувати розвантажувальні дні на цитрусе дозволяється не більше 1 дня в місяць.

Помело з креветками

Спробуйте включити в раціон своєї дієти салат з помело і креветками. Така страва має не тільки низькою калорійністю, але чудовим смаком, вносить різноманітність в дієтичне меню, дає відчуття свята. Завдяки інгредієнтам, що входять до складу, страва виходить ситним, поживним, а приготування не займає багато часу. Для такого салату знадобляться наступні продукти:

  • очищені креветки – 150 г;
  • вершковий м'який сир – 50 г;
  • яйця варені – 2 шт.;
  • помело – ½ фрукта;
  • часник, зелень, сіль – за смаком.

Фрукт необхідно очистити від шкірки, плівки та кісточок, м'якоть нарізати невеликими шматочками. Яйця очистити, нарізати дрібними кубиками. Далі в блендері змішуються до однорідної маси сир, зелень, часник. Потім креветки і цитрус потрібно з'єднати з сирно-часниковою заправкою, посолити за смаком, перемішати. Для краси можна викласти готову страву в половинку шкірки шеддока, так салат буде виглядати ще апетитніше.

Сік помело

Широко відома користь соку помело. Знезаражувальні властивості цитруса допомагають боротися з різними інфекційними захворюваннями і застудами, для чого сік потрібно пити теплим, також їм можна полоскати горло, розвівши водою в пропорції 1:1. Крім перерахованих вище властивостей, свіжий сік помело насичує організм людини вітамінами А, С, очищає дихальні шляхи від слизу. Регулярне вживання такого соку, нормалізує роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту, покращує стан нігтів, волосся.

Протипоказання

Перед тим як зважитися на розвантажувальний день або дієту, вивчіть всі протипоказання фрукта помело. Часте вживання м'якуша цитруса може викликати запори, спровокувати утворення каменів у нирках. Ще є шедок забороняється людям, які мають такі проблеми зі здоров'ям:

  • виразка шлунка;
  • нефрит та інші захворювання нирок
  • коліт;
  • алергія на цитрусові;
  • гастрит.

Відео: властивості помело для схуднення

Помело корисні властивості, ніж корисно!?

Відгуки

Марина, 27 роківЗа смаком помело нагадує грейпфрут, має такий же гіркуватий смак, тому довго протриматися на такій дієті у мене не вийшло. Мені більше до смаку апельсини, салати, страви з ними смачніше. Єдиний мінус: за 2 тижні схуднення я втратила не 5-6 кг, а всього 4 кг. Думаю, цей факт пов'язаний з відсутністю у плодів ферменту, що розщеплює жири.
Кирило, 35 роківДуже люблю такий екзотичний фрукт. Після очищення цитрус має солодкий смак, тому відмінно підходить для перекусів, салатів, фрешу. Практикую триденне схуднення з шеддоком вже не вперше, втрачаючи кожен раз по 2-3 кг. Почуття голоду не мучить, настрій прекрасний. Всім раджу спробувати помело для схуднення.
Любов, 32 рокиДавно дотримуюся системи роздільного харчування. Раніше вага помалу йшов, а останні 4 тижні тримається на одній позначці. Почала переживати, але потім дізналася про монодієти з шеддоком. Спробувала – і схудла на 2 кг! Моїй радості не було меж, адже я вже зневірилася. Хочу додати, що такий спосіб схуднення виявився ще і дуже смачним.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!