Схуднути в ногах без накачування м'язів

Потужний торс з рельєфними м'язами – сучасний еталон чоловічої краси, жінці ж фігура фанатичною бодибилдерши зовсім не до лиця. Викликає захоплення не гора м'язів, а стрункість, підтягнутість. Що робити, якщо з боків, сідниць, стегон, ляжек ніяк не бажають сходити зайві кілограми? Як схуднути в ногах, не накачуючи м'язи понад міру, залишаючись витонченою? Дізнайтеся, які вправи потрібно робити, які ефективні дієти дотримуватися.

Як займатися в тренажерному залі, щоб схуднути в ногах

Хочете швидко схуднути, але нічого не знаєте про фітнес-програмах або не можете впоратися з власною лінню? Ваш шлях лежить в тренажерний зал. Інструктори знають: грамотно підібраний комплекс вправ повинен поєднувати кардионагрузки (завдяки їм збільшується пульс, а організм втрачає зайву рідину) з силовими (з їх допомогою вдається накачувати м'язи, підвищити їх тонус).

Найголовніший кардиотренажер – бігова доріжка. Накачати потужні м'язи, займаючись бігом, навряд чи вийде, а от схуднути, зменшити обсяги на ногах реально. Зверніть увагу на степпери і велотренажери. Взявшись за силові, не нехтуйте установками, на яких згинають, розгинають ноги, виконують жими сидячи, лежачи. Допоможуть схуднути, не накачуючи м'язи понад міру, випади на тренажері Сміта.

Тренування ніг в домашніх умовах

Деколи часу на відвідування тренажерних і фітнес-залів не вистачає. Однак ви з таким же успіхом можете схуднути в домашніх умовах. Вправи на ноги для дівчат обов'язково включають полуприседы, випади, махи, підйоми. Кожен елемент виконуйте 15-20 разів по 4-5 підходів, потім міняйте робочу ногу. Вже через місяць-другий ви зможете схуднути і радіти фортеці м'язів.

Вправи для схуднення ніг

Схуднути в литках, стегнах, сідницях, стегнах, зміцнити м'язи допоможуть наступні прості вправи:

  1. З положення стоячи присідайте, поки стегно з гомілкою не утворюють прямий кут. Зафіксуйте себе на 15-20 секунд. Відчуйте напругу м'язів.
  2. Встаньте так, щоб одна нога перебувала перед корпусом, а інша позаду нього. Опускайтеся, поки стегно і гомілку передньої ноги не складуть кут 90°, потім підніміться на прямі кінцівки.
  3. Встаньте на рівні ноги, тримаючись за стіну. Піднявши одну кінцівку, щоб утворився прямий кут, як при попередніх вправах, штовхайте зігнуту ногу вгору. Працюйте м'язами.
  4. Упріться в підлогу передпліччям, встаньте на коліна. По черзі піднімайте зігнуту праву ногу в бік, вбік і вгору.

Як правильно бігати, щоб схуднути в ногах і стегнах

Спорт в чотирьох стінах не до вподоби? Займіться бігом – і питання, як скинути зайву вагу, схуднути в стегнах, відпаде сам собою. Біг на домашньому тренажері ефективний, але ідеальний варіант – заняття на відкритому повітрі. Пара-трійка місяців, присвячених тренувань разом з правильним харчуванням, подарують міцні м'язи і мінус 10-15 кілограмів. Заманливо? Як же схуднути в ногах, не накачуючи м'язи за допомогою тренажерів, не виснажуючи себе вправами, а займаючись виключно бігом?

  • Тренуйтеся кожен день.
  • Почавши з 10-15 хвилин, доведіть час, відведений на біг, до 1-1,5 години.
  • Щоб схуднути здорово, бігайте з оптимальною для вас швидкістю, не рівняючись на інших.
  • Професійна спортивна взуття, одяг необов'язкові новачкові, але займатися бігом у зручних кросівках і костюмі набагато комфортніше.
  • Починайте тренування навесні, щоб до приходу холодного періоду ви встигли загартуватися.

Як зробити ноги стрункими з допомогою дієти

Схуднути лише в одній області не вийде: вага скидається пропорційно. Однак відкоригувати фігуру, роблячи акцент на проблемних зонах, цілком реально. Коли мова заходить про ногах (особливо стегнах), фахівці рекомендують схуднути на дієті з мінімальним вмістом жиру. Зайві обсяги в цій зоні додає і целюліт, до якого жінки схильні від природи.

Принципи правильного харчування для зниження ваги

Твердо мають намір схуднути? Складаючи меню на тиждень, дотримуйтесь наступних правил:

  • виключіть продукти, що містять кофеїн, цукор, алкоголь – всі вони сприяють виникненню целюліту;
  • відмовтеся від напівфабрикатів, копченостей, консервів, сирів – схуднути на них не вийде, а вміст шкідливого жиру зашкалює;
  • віддавайте перевагу знежиреної молочку, свіжим плодам, зелені;
  • мінімум 2,5 л води в день – неодмінна умова, щоб схуднути!

Дієта для схуднення ніг

Якщо постройнеть треба швидко, скористайтесь експрес-дієтою, складеної на 7 днів. Чай дозволений, вода обов'язкове. Меню на кожен день складають певні продукти. Понеділок – риба, вівторок – овочі, середа – курка, четвер – злакові, п'ятниця – кісломолочка, субота – фрукти. Неділя – розвантажувальний день. Продукти відварюйте, тушкуйте, запікайте або їжте свіжими. Сіль, цукор, рослинна олія – під забороною.

Відеоінструкція: жиросжигающие комплекс вправ для ніг

Простий і дуже корисний комплекс, розроблений спеціально для схуднення ніг, представлений у наведеному нижче відео. Важко повірити в те, що все чотирьох вправ, чередуемых бігом на місці, вистачає, щоб назавжди позбутися від зайвого на сідницях і стегнах. Чудова фігура тренера служить наочним тому підтвердженням. Про яких вправах йде мова, ви дізнаєтеся з відеоролика.

Як схуднути в ногах упражнение111

Відгуки про результати схуднення

Олена, 26 років У мене від природи повні стегна – такий тип фігури. Дієти, вправи особливо не допомагали, вже й не знала, як схуднути. Врятував біг. Ходжу в спортзал майже кожен день протягом місяця і вже бачу результати. Біг дійсно допомагає схуднути! Думаю, через два-три тижні пора буде повністю міняти гардероб.
Аліса, 29 років Три роки тому записалася на фітнес. Позбавлялася від зайвого жиру, але при цьому накачувалися м'язи: не був збалансований режим харчування. Я ставала Термінатором у спідниці! Тренер пояснила, як правильно схуднути в ногах, не накачуючи м'язи, що і коли їсти. Почала слідувати рекомендаціям, і все налагодилося.
Катерина, 34 роки Часу накачувати м'язи в спортзалі немає, на дієтах сидіти не виходить: поки накашеваришь для сім'ї, всього перепробуєш. Щоб привести стегна у форму, стала робити вправи вдома. Відтепер години, витрачені на прибирання або приготування їжі, проводжу з подвійною користю. Всього місяць пройшов, а результати вже радують!
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!