Спортпит для схуднення

Надмірна вага, став проблемою XXI століття для п'ятої частини населення планети, несе не тільки естетичні проблеми. Це ще й причина маси серцево-судинних, ендокринних, аутоімунних захворювань. Фізичні навантаження, правильне харчування допоможуть знайти бажані форми. Спортпит для схуднення – один із способів нормалізувати раціон, збільшити енерговитрати організму. Харчування «банки» збагатить раціон необхідними вітамінами, амінокислотами, протеїном. Як грамотно застосовувати розробки сучасної індустрії харчових добавок при скиданні ваги?

Жироспалювачі

Розроблені фахівцями комплекси біодобавок, спрямовані на прискорення обміну речовин називаються спортивні схуднення. Результатом їх дії стає швидке розщеплення жирів. Дієтологи визнають обґрунтованим вживання спортпита для схуднення людьми із зайвою вагою, якщо жирова складка, вимірювана калипером, становить 3 см і більше.

Існує думка, що спортивні добавки для схуднення – це качків і чоловікоподібних жінок, помилково. На певному етапі скидання ваги багато стикаються з проблемою ефекту плато. Дієтологи пов'язують ситуацію з пониженням метаболічних функцій, викликаних при схудненні низькокалорійними дієтами, відкладанням організмом калорій «на майбутнє». Впоратися з ситуацією і допомагає фітнес харчування на основі жиросжигателей.

Як вибрати

Основним принципом схуднення стає витрачання калорій в більшому обсязі, ніж отримує їх організм. Дотримуючись дієтичного харчування, ви контролюєте ту частину «рівняння», яка відповідає за надходження ккал. Збільшити витрату енергії допоможуть інтенсивні тренування з аеробним навантаженням. Спортивне харчування при занятті фітнесом прискорить обмінні функції, стимулюючи витрата калорій. Які є термогенние кошти і як не загубитися при їх виборі?

Спортпит в частині жиросжигающих добавок відрізняється в залежності від статевої приналежності:

  1. Для чоловіків. Ефективними препаратами, що сприяють жіросжіганію, визнані:
    • Animal Cuts (виробник Universal Nutrition);
    • Lipo 6 (Nutrex).
  2. Для жінок. Представницям прекрасної статі притаманні особливості накопичення жирової прошарку на стегнах, сідницях, в районі живота. Вплив спортпита для дівчат спрямована на прискорення обмінних процесів, спалювання ліпідного шару в цих зонах. Вибираючи добавки для схуднення, звертайте увагу на термодженікі, до складу яких входять екстракт зеленого чаю, кофеїн, гуарана, фолієва кислота:
    • Lipo 6 Hers (Nutrex);
    • Xenadrine Xtreme.

Для цілей схуднення не підійдуть такі модні і популярні гейнери (AMP) – коктейлі, які містять значну кількість білків і вуглеводів. Вони гарні при наборі м'язової маси, проте застосовувати цей вид спортпита краще після скидання зайвої ваги і досягнення оптимальних параметрів фігури. Дівчатам, які мріють про струнку фігуру і гарне тіло, краще утриматися від прийому анаболіків, що впливають на гормональний баланс жіночого організму.

Як працюють

Принцип дії спортпита заснований на підвищення температури тіла при навантаженнях і активації метаболічних функцій. Такі добавки називають жиросжигателями, або термоджениками. Комплекс для схуднення містить натуральні інгредієнти, підібрані виробником в таких пропорціях, щоб посилювати сукупний ефект від прийому препарату.

Як правильно приймати

Жиросжигающие добавки – одні з найпопулярніших Бадів по всьому світу. Згідно з дослідженнями, понад 70% американців включають спортпит в раціон. Чому ж кількість повних людей не знижується, а наполегливо зростає? Секрет простий: схуднення при схудненні не працюють, якщо ви не дотримуєтеся дієти, що обмежує калорійність їжі, і не займаєтеся спортом, збільшує витрату енергії.

Щоб уникнути придбання в кращому випадку марною, а то й шкідливою біодобавки допоможе:

  1. Придбання спортпита для схуднення в спеціалізованих магазинах, які мають ліцензію на продажу.
  2. Звертайте увагу на вартість спортпита. Уникайте покупок недорогих аналогів.
  3. Дотримуйтесь інструкції по застосуванню спортпита, не перевищуйте прийнятих за норму рекомендованих доз, не порушуйте правил прийому.

Як пити жироспалювачі, щоб отримати максимальний ефект, не нашкодивши власного організму? Кількість прийомів термогеников – не більше двох разів за добу. Запустити обмінні процеси руйнування ліпідного шару допоможе ранковий прийом, а підсилити результат тренування – порція прийнятого спортпита перед початком занять спортом. Тривалість прийому – не більше трьох місяців.

Відмовтеся від прийому спортпита у другій половині дня, якщо вам не належить інтенсивна тренування ввечері – термодженікі можуть стати причиною безсоння. Постарайтеся дотримуватися правильне харчування при прийомі жіросжігателя для схуднення, зробивши акцент на їжі, багатої білками, рослинною клітковиною, корисними жирами і вуглеводами. Об'єм рідини, прийнятої за добу, має бути не менше двох літрів.

Побічні дії

Спортпит в частині жиросжигающих добавок для схуднення має ряд побічних свідчень:

  1. Підвищення артеріального тиску, почастішання серцебиття (тахікардія).
  2. Порушення травлення – запор/діарея.
  3. Тремтіння в кінцівках, посилення потовиділення.
  4. Сухість у роті, спрага.
  5. Різкі коливання настрою, дратівливість, нервозність.
  6. Проблеми зі сном.

Спортивне харчування

Найважливішими каталізаторами процесу схуднення організму є цінні амінокислоти, що сприяють розщепленню жирів. Посилені фізичні навантаження, обмеження калорійності продуктів в умовах дієт спонукають організм до отримання енергії шляхом «витрати» м'язової маси. Це негативно позначається на естетики тіла і здоров'я тих, хто худне. Нівелювати проблему покликані добавки спортпита, що діють за кількома напрямками:

  1. Протеїни. Збільшують кількість білка в організмі.
  2. Амінокислоти. Захищають м'язову масу при схудненні.
  3. L-карнітин. Покращує проникність клітин, «транспортуючи» амінокислоти до ліпідного шару.

Амінокислоти

Л-карнитин – основна амінокислота, що входить в комплекс спортпита, яка стимулює діяльність клітинної мембрани при засвоєнні жирних кислот, необхідних організму для «руйнування» жирового прошарку. Не має побічних ефектів, захищає серце при фізичних навантаженнях. Марний для схуднення при відсутності інтенсивних тренувань. Правила прийому спортпита: за півгодини до тренування.

BCAA. Цей вид спортпита містить валін, лейцин, ізолейцин – амінокислоти, які є джерелом отримання енергії при посиленому витрачання організмом калорій. Прийом БЦАА добавок зберігає м'язову масу від втрати в умовах схуднення. Розгалужені ланцюжки амінокислот знижують апетит, а корисні речовини, що входять до складу комплексу спортпита, заповнюють вітамінно-мінеральний баланс.

Протеїни

При схудненні джерелом отримання енергії стає протеиносодержащий спортпит. Коктейлі на основі білка, батончики для схуднення – відмінний спосіб знайти красиві форми тіла, позбувшись від ліпідної прошарку. Застосування цих добавок добре на стадії схуднення, коли досягнута головна мета – скидання ваги. Такі препарати спортпита, як ізолят протеїну, сприяють набору м'язової маси, стимулюючи формування красивого рельєфу м'язів.

Дізнайтеся більше про спортивне харчування для схуднення.

Відео

Надлишкова маса тіла у більшості випадків обумовлена банальною лінню: відкладаючи відвідування спортзалу на «потім», ми з задоволенням проводимо вечори в «обіймах» з смачними, але такими шкідливими для нашої фігури делікатесами. Хочете, щоб схуднення «відбулося»? Змініть кардинально спосіб життя, замінивши приємне нічогонероблення на постійний рух. Збалансуйте меню, вибираючи корисні і низькокалорійні страви. Подивившись відео, ви дізнаєтеся, який жіросжігателя найефективніший і як вибрати для схуднення оптимальний варіант спортпита.

ТОП 10 жіросжігателей, частина №1

ТОП 10 жіросжігателей, частина №2

Відгуки

Інга, 28 роківНизькокалорійні дієти допомогли позбавитися від зайвих 12 кг. Правда, наслідки були сумні – обвислі м'язи, сірий колір обличчя. Заняття фітнесом, прийом продуктів спортпита – L-карнітину, вітамінів і протеїнових коктейлів – допомогли повернути красиві форми тіла.
Ігор, 40 роківЗаймаюся силовими тренуваннями вже більше двох років. Зробив висновок, що спортпит – відмінний спосіб підтримувати м'язи в тонусі. Комплексний прийом термогеников, BCAA добавок і Омега відмінно підсушує м'яза, знижує апетит, сприяє схудненню. Побічних ефектів за 2 роки не помітив.
Аліна, 23 рокиМої спроби прийому жіросжігателей провалилися: нудота і діарея, постійне запаморочення стали причиною відмови від препаратів. Тренер фітнес-центру порадила включити в раціон білкові батончики, схуднення, вітаміни. Поки що особливих результатів не видно: триразові тренування, обмеження в харчуванні і спортпит допомогли «втратити» 4 кг за два місяці.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!