Мотивація для схуднення - картинки дівчат до і після. Кращі фото для мотивації жінкам

Важливим аспектом схуднення, поряд з правильним харчуванням і фізкультурою, є мотивація. Наскільки вагому причину ви знайдете, настільки ефективніше буде ваше схуднення. Чимало людей зупиняється на півдорозі до успіху будь-якого починання. Це відбувається тому, що ними рухають слабкості і абстрактне уявлення кінцевого результату. Чітка мотивація для схуднення дасть людині реальну можливість закріпити результат і ніколи не повертатися до колишнього способу життя. Давайте розглянемо найбільш дієві прийоми, які приведуть нас до стійкого бажанням схуднути.

Як мотивувати себе на схуднення?

Чому у жінок результат схуднення не стійкий? Правильно, їжа приносить радість, від якої важко відмовитися. У ситуації нудьги, стресу, невпевненості в собі, жінки мимоволі тягнуться до їжі. У боротьбі за тонку талію одного слова «хочу» недостатньо, потрібна мотивація. Для успішного схуднення потрібно знайти спосіб дарувати собі коханій маленькі радості, але не в якості смачних подарунків, а у вигляді інших бонусів, які кожна жінка повинна визначити для себе самостійно.

Реалістичність мети і фізіологічні можливості

Одне бажання схуднути багато чого не дасть: рано чи пізно виникне гостре почуття голоду, біль в м'язах після тренування, дратівливість, втома чи інша негативна реакція. Людині доведеться боротися не тільки із зайвими жировими відкладеннями, але ще й зі стресом або поганим настроєм. На цьому відрізку сходить зі шляху половина претендентів на досягнення стрункої фігури. Мотивація для схуднення додасть сили, але знайти її складно. Найпоширеніші мотивації – це:

  1. Сподобатися протилежній статі. «Зустрічають по одягу» – ця приказка працює і в наш час. Зовнішній вигляд багато говорить про людину при знайомстві. Це потім звертають увагу на якісь душевні якості, а спочатку велику роль відіграє красива і струнка фігура.
  2. Сподобатися собі. Розглядаючи себе перед дзеркалом, всім хочеться повернути втрачений плоский животик, особливо напередодні літніх відпусток. Мотивацією для схуднення в цьому випадку виступає можливість милуватися собою. Не дарма кажуть: щоб тебе любили, спершу ти повинен полюбити себе сам.
  3. Піти від депресії, почати життя з чистого аркуша. Після 30 років змінюється система цінностей у будь-якої людини і настає момент, коли він дивиться на прожиті роки і розуміє, що нічого путнього не зробив, а роки йдуть. Тут мотивацією служить відхід від сірої буденності, бажання вирватися із замкнутого кола, прикрасити своє життя новими фарбами і красивою зовнішністю.
  4. Отримати престижну роботу або підвищення на посаді. Так як зовнішність має важливе значення, то ні для кого не секрет, що на співбесіді підтягнуте спортивне тіло обов'язково зарахується в плюс, особливо якщо майбутній начальник протилежної статі. Сучасні бізнесмени намагаються всі як один займатися спортом і вимагають того ж від своїх підлеглих.

Створення правильного емоційного настрою

Причиною зайвих кілограмів, особливо у дівчат, нерідко стає надлишок вільного часу, неправильне харчування і поглинання улюблених ласощів в необмежених кількостях, особливо при стресах. Щоб мотивація для схуднення була успішною, потрібно створити сприятливу психологічну атмосферу, поступово з'ясовуючи і усуваючи причину надмірної ваги. Для цього існують певні алгоритми:

  • Виділяйте час для розслаблення кожен день. Попереджайте поганий настрій або депресію. Ходіть на масаж, щоб звільнити від негативу тіло. Ходіть в кіно або просто гуляйте на свіжому повітрі.
  • Психологія схуднення має на увазі отримання насолоди від усього, що робиться починаючи від фізичних навантажень, закінчуючи приготування дієтичних страв. Наприклад, дозвольте собі після тренування випити дуже смачне капучіно, а в наступний раз з'їсти улюблене морозиво.
  • Сила думки при досягненні результату відіграє величезну роль: бажано щодня візуалізувати своє схудле тіло, тонку талію або свою сексуальну фігуру в гарному купальнику на березі блакитного океану.

Правильний психологічний настрій для схуднення

При постановці мотивації для схуднення потрібно уникати приставки «не». Наша підсвідомість її не сприймає, тому результат не буде запрограмований. Щоб домогтися успіху в схудненні, потрібні тільки позитивні установки, тому метою мотивації має стати вислів «хочу схуднути», а не «не хочу бути товстою». Уява також відіграє велику роль у мотивації. Фантазуйте, що разом з кілограмами з вашого тіла йдуть шлаки, сміття, бруд.

Вченими доведено, що висока ступінь сугестивності у людини перед сном, тому, занурюючись у нього, нагадуйте собі про своїх мотиваціях, представляючи кінцевий результат. Успішна мотивація для схуднення буде, якщо щодня медитувати, щоб прибрати обмежують блоки і стреси. Адже зазвичай стреси ми заедаем їжею, щоб від них абстрагуватися, купуючи зайву вагу.

Прийоми мотивації для схуднення

Крім постановки мети, головну роль при мотивації відіграє вибір прийомів. Для досягнення мети всі засоби гарні, але вибрати треба дієві. Прийоми мотивації дуже індивідуальні, тому приділіть собі деякий час і подумайте, що найбільше може вас зацікавити. Якщо вам потрібен заохочення інших людей, то періодично влаштовуйте собі:

  • походи в театр або клуб;
  • відвідування басейну або фітнес-центру.

Якщо для мотивації вам потрібно просто оглянути себе в дзеркалі критичним поглядом, то заведіть щоденник, в який щодня вносите успіхи або поразки, щоб було легко стежити за динамікою схуднення. Дізнайтеся, що швидше на вас діє: образ або слово. Виходячи з цього, виберіть наочну або словесну мотивацію: цитати або фото красивих і струнких людей, на яких ви хочете бути схожими.

Фрази і цитати

Повторення певних фраз не тільки в психології дає відмінні результати, але це відмінна мотивація для швидкого схуднення. Чарівна сила слів буде служити нам у досягненні мети. Для цього слід запозичити цитати, фрази у відомих особистостей, а ніж особистість авторитетніше, тим сильніше буде мотивація для схуднення. Наприклад, Платон висловлювався так: «Найкраща перемога для людини – це підкорити себе», а Плутарх говорив: «Рух – комора життя».

Фрази для успішного схуднення легко скласти самостійно. Для вдалого аутотренінгу потрібно позитивний емоційний настрій, щоб проговариваемые фрази були комфортними для вас. Список примірних афірмації:

  • Моя їжа приносить тільки здоров'я, сприяючи схудненню.
  • Кожен день мій вага стає менше, і я молоді на очах.
  • Я люблю свою фігуру, тому тіло відповідає взаємністю.
  • Кілограми покидають мене щодня.

Дані афірмації для схуднення краще вимовляти перед сном і обов'язково вголос, щоб запустити підсвідомі механізми. Заучувати їх необов'язково, читайте фрази з листочка. Проговорювати афірмації слід не менше, ніж 3 місяці поспіль, виділяючи і концентруючись на головних проблемах, які ви маєте намір подолати. Навіть якщо схуднення буде повільним, вам слід запастися терпінням і результат прийде обов'язково, адже це перевірено часом.

Наочні прийоми

Ще одна хитрість, яка допомагає не відступати від первісної мотивації – картинки для схуднення або мотивуючі фільми. Зорові образи сильно допомагають в боротьбі із зайвою вагою, тому колажі з фотографій, образи і відеоролики – це ідеальний варіант мотивації до схудненню. Головне, щоб у вашому підсвідомості закріпився образ стрункого людини.

Дивіться фільми, в яких розповідається про шкоду деяких продуктів, про правильне харчування або про історії людей з сильною волею. Запам'ятовуйте, як вони йшли до своєї мети, що служило їм мотивацією, і необов'язково це має бути схуднення, а будь-яка інша мета. Шукайте однодумців, спілкуйтеся з ними на форумах, входите до спільноти тих, що худнуть, щоб мотивувати себе на схуднення.

Красиві фотографії і картинки на холодильник

Знайдіть в інтернеті фотографії зірок, моделей або просто гарних людей, зображених до схуднення і після. Развешайте ці фото у себе перед ліжком і періодично дивіться на них – це додасть додаткову впевненість і відмінну мотивацію. Якщо успішні люди дратують вас, то повісьте на холодильник, роздруковані з інтернету фото жирних людей. Кожного разу, підходячи до холодильника, ви будете бачити перед собою, що відіб'є всякий апетит.

Також у вас є можливість помістити на холодильник своє фото, де ви виглядаєте найгірше. Як тільки буде долати спокусу поїсти – подивіться на нього і згадайте про мотивації до схудненню. Сильна мотивація – це перегляд передач, присвячених схудненню. Як тільки ви відчуєте занепад духу або нездатність далі йти до мети, шукайте реаліті-шоу, щоб підживити свою впевненість і побачити, що ви не одна людина на землі з проблемою схуднення.

Фото до і після схуднення

Як ми вже згадували, відмінна мотивація швидкого і ефектного для схуднення – це фото людей до і після роботи над собою. Вони підживлять вашу власну самооцінку, адже ви постійно будете бачити перед собою мету і не кинете дієту або спорт. Історії реальних людей, які змогли схуднути, і змусять вас взяти себе в руки. Знайдіть фото тих людей, які мають вихідні дані схожі на ваші, приміром, такі:

Відео: як змусити себе схуднути?

Якщо ви самостійно не знаходите мотивацію для схуднення, то зверніться до психолога. Ми вам пропонуємо подивитися відео поради професіонала про те, як змусити себе схуднути:

Як змусити себе тренуватися або сісти на дієту

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!