Калланетика - що це, заняття для схуднення в домашніх умовах для початківців з відео

Все більшу популярність отримує комплекс фізичних вправ під назвою калланетика – що це таке, як правильно ним займатися? Вправи каланетики можуть повністю замінити інші види спорту, зробити тіло пружним, підтягнутим і струнким всього за кілька тижнів, без складнощів і тимчасових витрат.

Гімнастика калланетика

Калланетика задіює різні групи м'язів по черзі, глибоко опрацьовуючи кожну з них. Гімнастика калланетика відрізняється від інших видів фітнесу своєї статичністю, видимою легкістю, однак вона вимагає великої зосередженості, зібраності, адже поєднує в собі вправи, що включають асани (пози) йоги з акцентом на прес, стегна, спинний каркас і суглоби.

Що таке калланетика в фітнесі? Цю систему розробила американка Кэллан Пінкні для тих, хто вважає силові вправи надто складними, а йогу – занадто нудною. Вона поєднала обидва поняття і придумала альтернативу – «callanetic», гімнастичний комплекс плавних, неспішних вправ, ідеальний для людей, які ведуть пасивний спосіб життя і не люблять великі навантаження.

Користь і шкода каланетики

Будь-які фізичні заняття мають показання та протипоказання. Користь і шкода каланетики: гімнастика шкідлива тільки тоді, якщо будете виконувати ті вправи, до яких фізично не готові. В інших випадках калланетика – унікальний комплекс, призначений зміцнювати м'язи. До того ж він:

  • забезпечить гнучкість в суглобах і зв'язках;
  • створить підтягнуті рельєфні м'язи;
  • зміцнить хребет, спинні м'язи;
  • поліпшить обмін речовин і дихання;
  • проведе корекцію постави, профілактику остеохондрозу;
  • забезпечить схуднення, красиву фігуру.

Чи можна схуднути, займаючись калланетик

Ця методика має поступовий вплив, ефективно працює при регулярних тренуваннях. Схуднути, займаючись калланетик, можливо, але для цього потрібно завзятість і попередня розминка. Під час уроку каланетики тіло приймає нові, несподівані для нього пози, в яких активізуються незадіяні раніше групи м'язів. Вони напружуються повільно і неспішно, що забезпечує можливість уникнути болю і повністю регулювати рівень навантаження. Через місяць занять калланетик ви зможете відчути себе легше, витривалішими, позбавитеся від зайвої ваги.

Скільки калорій спалює калланетика

Щоб переконатися в ефективності цього фітнесу, подивіться, скільки калорій спалює калланетика: в середньому, це близько 300-350 за годину тренування. Для порівняння, за такий же час в спортзалі на тренажерах можна зігнати до 350 калорій, з допомогою бігу – 300-500, степ-аеробіка спалює 200-300 калорій. Перевага в тому, що рухи каланетики – нескладні і неквапливі, їх виконання приносить не тільки величезну користь організму, але і задоволення, а ретельно продуманий урок виключає можливість травм.

Протипоказання каланетики

Серед протипоказань каланетики можна виділити такі захворювання, як астма, серцеві недуги, травми хребта. В цілому, так як цей комплекс дуже нетравматічность, він може виконуватися людьми різного віку, статури. Калланетика робить позитивний вплив на здоров'я і навіть допомагає поліпшити метаболізм, вирішити проблеми зі сном, зайвою вагою.

Заняття калланетик

Калланетика в домашніх умовах – хороший вибір, якщо ви хочете витратити за тренування не всі сили, відчути після неї прилив бадьорості для роботи і повсякденних справ. Індивідуальне заняття калланетик потрібно опрацювати, спираючись на попередній досвід, стан здоров'я і м'язів. Щоденні уроки або раз на тиждень, тривалі або короткі – більшість людей визначають програму для себе після перших занять. Якщо ви відчуваєте труднощі з яким-небудь рухом – пропустіть його, не прагнете до абсолютної точності, дихайте рівно, не можна затримувати дихання.

Для початківців

Калланетика для початківців – це проста зарядка для всього тіла, яка поступово розвиває гнучкість і розтяжку. Статичні вправи дають м'язам розігріватися активніше, добре працюють з зонами живота, стегон, сідниць. Кілька простих вправ для новачків, які допоможуть зрозуміти, чи підходить цей вид спорту:

  1. Встаньте рівно, ноги разом. Тягніть одну руку вгору, до стелі, а другу якомога нижче до підлоги.
  2. Руки зімкніть за спиною в замок. Тягніть лікті за спину, витримуйте положення близько хвилини.
  3. Сядьте на підлогу, ноги розведіть в сторони. Тягніться корпусом вперед, руки витягніть перед собою, ноги намагайтеся не згинати.
  4. Ляжте на живіт, руки витягніть уздовж тіла, підніміть обидві ноги разом, зробіть затримку в повітрі на кілька секунд опустіть назад на підлогу. Повторіть не менше 5 разів.

Для схуднення

Калланетика для схуднення відрізняється більшою тривалістю і аеробної активністю. Вона отримала чимало позитивних відгуків за те, що допомагає зменшити обсяги тіла, виправити поставу, виявити структуру м'язів. Для схуднення ефективні вправи на скручування, бічні нахили і підняття ніг, на прес. Високих результатів можна досягти, якщо з кожним заняттям дещо підвищувати навантаження, ускладнювати руху, робити в більш швидкому темпі. Ось деякі з них:

  1. Сядьте на підлогу, одну ногу зігніть перед собою, іншу відведіть убік. Підніміть відведену ногу вгору, носком вперед, повторіть 10 разів.
  2. Встаньте на коліна, виведіть ногу за себе назад, вирівнюючи її. Шию і спину тримайте рівно.
  3. Стоячи на колінах, виведіть одну зігнуту ногу в бік, піднімайте вгору 10 разів.

Для вагітних

Плюсом для багатьох дівчат і жінок є те, що комплекс вправ каланетики підходить при вагітності. Він зменшує навантаження на хребет, покращує розтяжку м'язів тазу для майбутніх пологів, забезпечує вільне проходження кисню у внутрішніх органах. Але спочатку все ж потрібно проконсультуватися з лікарем. Якщо призначено планове кесарів розтин, маєте якісь ускладнення і проблеми зі здоров'ям – можливо, краще утримуватися від занять. Вправи каланетики для вагітних:

  1. Встаньте на коліна, вигніть хребет дугою вгору, прогніть вниз, дихайте при цьому рівно.
  2. Ляжте на спину, ноги зігніть в колінах, упріть в підлогу. Підніміть таз вгору, затримайте позу, опуститеся в початкове положення.
  3. Лежачи на спині, розводьте і зводите рівні ноги; теж саме робіть ногами, зігнутими в колінах.

Для спини

Калланетика для спини отримала чимало схвальних відгуків. За впливом на хребет її порівнюють з йогою: звідти калланетика запозичила більшість вправ. Найефективніші – прогини і скручування, всі вправи з комплексу для вагітних, окремі відеоуроки з рухами для спини. Практичний курс вправ з калланетике допоможе позбавити вас від болів в спині і подарувати відчуття здорового, міцного тіла.

Відео: уроки каланетики

Для уроків каланетики не буде потрібно спеціального устаткування – лише бажання, час і гарний настрій. Згідно відгуками практикуючих, зручніше займатися на м'якому килимку під повільну, неголосну музику. Заняття з відео з тренером допоможуть зробити всі вправи по калланетике правильно, прийти до успіху ще швидше, не здійснюючи помилок, які можуть завдати шкоди здоров'ю, вилікуватися від багатьох недуг.

Калланетика з Катериною Рыковой

Калланетика з Катериною Рыковой

Калланетика з Тетяною Рогатиною

КАЛЛАНЕТИКА: ЕФЕКТИВНЕ СХУДНЕННЯ. Унікальний комплекс для ускореного спалювання жиру!

Калланетика Каллан Пінкней

Суперкалланетика. Фітнес ТБ

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!