Аеробіка для початківців - уроки з відео. Види занять аеробікою для схуднення в домашніх умовах

Вважається, що кардіовправи давно пішли в минуле, але це зовсім не так. Поряд з йогою, фізичними навантаженнями і спортивною ходьбою, домашня аеробіка може стати дуже корисним заняттям для тих, хто хоче спалити жир, підтягти фігуру, зміцнити здоров'я.

Для чого потрібна аеробіка для початківців

Аеробні вправи (кардіо - тренінги) являють собою дії, які позитивно впливають на роботу легень і серця, покращують циркуляцію кисню в організмі. Цей процес стимулює частоту серцевих скорочень, сприяє нормалізації тиску. Аеробіка для початківців не вимагає особливих навичок і пристосувань - вона підходить для всіх. Тренуватися можна вдома, приділяючи занять 30 хвилин в день. Головне – робити вправи регулярно, поступово збільшуючи навантаження. У поєднанні з дієтою і гімнастикою, це дає приголомшливий результат.

Які заняття включає аеробіка будинку для початківців? Це танці, стрибки, біг на місці, піднімання ніг, рук і т. д. Однак всі перераховані дії повинні складати певну систему і проводитися в строгій послідовності. У цьому випадку тіло швидко почне втрачати зайві кілограми, а м'язи будуть ставати все сильніше і міцніше. Також варто пам'ятати про правильне дихання, яке допомагає зберігати темп і тренуватися без заминок.

Особливості аеробіки для початківців

Вправи, що виконуються під веселу музику, є ефективним способом зниження ваги. Аеробікою можна займатися вдома у власному темпі, керуючись навчальними відео, або в тренажерному залі під наглядом професійного інструктора. Для цього потрібно форма, килимок і півгодини часу. Порядок вправ і їх якість відіграють важливу роль, тому краще почати з 10 хвилин, щодня збільшуючи навантаження. Схуднення буде відбуватися поступово, так що варто набратися терпіння.

Основною особливістю аеробіки для початківців є те, що вона збільшує приплив кисню до м'язів, примушуючи їх працювати більш ефективно. Мускулатура починає скорочуватися, спалюючи жир. Однак деяким новачкам не рекомендується давати сильну навантаження: це може бути небезпечно. Якщо людина страждає одним з перерахованих нижче недуг, йому варто зменшити інтенсивність вправ і займатися під наглядом інструктора. До протипоказань відносять:

  • патології серця;
  • високий тиск;
  • діабет.

Види аеробіки для початківців

Вибір певного варіанта навантаження залежить від рівня фізичної підготовки. Існує кілька видів аеробіки для початківців, які вважаються найбільш ефективними в боротьбі із зайвою вагою:

  • аква-аеробіка;
  • силові навантаження;
  • класична аеробіка;
  • степ-аеробіка;
  • танцювальна аеробіка для схуднення;
  • кардіо - кікбоксинг для початківців.

Аеробіка для схуднення

Активна фізична діяльність сприяє посиленому потовиділенню, почастішання дихання і серцебиття. Приплив кисню та крові до проблемних зон збільшується - це змушує рівень тригліцеридів і холестерину значно знизитися. Завдяки таким навантаженням, тіло починає стрімко худнути, підвищується м'язовий тонус, зміцнюється здоров'я.

Аеробіка для схуднення не лише допомагає боротися із зайвими кілограмами, але і володіє позитивними властивостями для організму. В результаті активних тренувань:

  • поліпшується кровообіг;
  • з'являється енергійність;
  • підвищується витривалість;
  • знижується ризик розвитку серцево-судинних захворювань;
  • зменшується ймовірність появи діабету;
  • знижується ймовірність стресу і депресії;
  • поліпшується сон.

Степ-аеробіка для початківців

Багато людей починають свої заняття з використанням спеціальної платформи, без якої степ-аеробіка для початківців проходити не може. Споруда, схожа на сходинку, служить основою для виконання кардионагрузки: стрибків, підскоків, махов і т. д. Головна користь стьопа полягає в наступних факторах:

  • рівномірному розподілі аеробного навантаження на м'язи;
  • спалюванні великої кількості калорій протягом одного тренування;
  • підтягуванні м'язів ніг, сідниць, преса;
  • збільшення щільності кісткової тканини хребта, тазу та гомілок до 3,3%.

Танцювальна аеробіка для початківців

Самою цікавою різновидом фітнесу є зумба - це чергування активної і пасивної фази рухів, які допомагають збільшити число серцевих скорочень. Поєднання кроків сальси, фламенко, меренги і ритмічної музики більше нагадує танець, ніж тренування. Однак танцювальна аеробіка для початківців включає ще силові навантаження і додаткові вправи для спалювання калорій. З цієї причини вона вважається більш ефективною, ніж степ-аеробіка або кікбоксинг.

Аеробіка в домашніх умовах

Щоб правильно провести тренування, потрібно почати з розминки. Якщо виникне дискомфорт, не варто припиняти заняття: він є головним показником того, що уроки аеробіки дають результат. Початківець спортсмен може зіткнутися з такими труднощами:

  • сильним потовиділенням;
  • печінням по всьому тілу;
  • браком дихання;
  • спрагою.

Ритміка для початківців є кращим засобом схуднення для тих, хто тільки збирається схуднути. Вона сприяє виведенню шкідливих токсинів, шлаків, руйнування підшкірного жиру. Щоб скинути вагу, необов'язково ходити в спортзал: можна займатися аеробікою в домашніх умовах, дивитися навчальні відео і повторювати за тренером. Це допоможе зміцнити м'язи стегон, сідниць, преса, спини.

Аеробіка з Оксаною Veselova

Цей тренер є одним з найбільш популярних російських фітнес-інструкторів. Аеробіка з Оксаною Veselova для початківців являє собою комплекс вправ, спрямованих на поступове зниження ваги. Базові кроки допоможуть привести себе в форму і постійно підтримувати її. Відео можна дивитись онлайн або безкоштовно скачати на комп'ютер, щоб включати в будь-який зручний час і займатися.

Аеробіка з Юлією Синягиной

Ще однією корисною підбіркою відео для початківців атлетів стане аеробіка з Юлією Синягиной. Комплекс простих вправ допоможе швидко позбутися від жирового прошарку, завдяки зрозумілим порад професіоналів. Всі ролики записані російською мовою, що допоможе жінкам, які хочуть освоїти тренувальний процес, вивчити руху, не відвідуючи спортзалу.

Відео: Аеробіка для початківців

Як схуднути без дієт? Аеробіка будинку/ Аеробіка для початківців

Відгуки

Ганна, 30 роківПісля народження дитини довго не могла привести себе в форму. Часу ходити в зал особливо не було, а вдома долала лінь. Коли ваги показали 85 кг, я жахнулася і змусила себе боротися з проблемою. Стала займатися фітнесом для початківців, дивитися навчальні відео, схудла на 9,5 кг! Не збираюся на цьому зупинятися, хочу стати ще стрункіше.
Євгенія, 36 роківЯ завжди була активною людиною, тому моєї енергії потрібен був вихід. Записалася на степ-аеробіку з інструктором. Мені дуже подобається: м'язи стали пружними, фігура – підтягнутою, збільшилася витривалість. Стала отримувати компліменти від чоловіка. Хочу дати пораду: краще збільшувати навантаження поступово, щоб організм встигав до неї адаптуватися.
Олена, 21 рікЗовнішній вигляд для дівчини – це важливо, тому я намагаюся стежити за собою. Ходжу на водну аеробіку, іноді займаюся фітнесом вдома, але намагаюся давати навантаження на кожен день. Мені подобається, що можна отримати відмінний результат всього за півгодини занять. Завдяки посиленим тренуванням, можу носити короткі спідниці, сукні.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!