10 причин жирного волосся - шукаємо і усуваємо проблему назавжди

Викликати проблему жирних пасм можуть шкірні захворювання, наприклад, себорейний дерматит. Підвищене вироблення шкірного сала провокує використання неправильних засобів для догляду. Причина жирного волосся у жінок може критися в спадкової схильності, частому митті, збої гормонального фону.

Особливості типу волосся

Проблема жирного волосся криється в їх тип. Володарі прямих прядок часто стикаються з жирністю не тільки коріння, але й по всій довжині локона. Обумовлено це відсутністю завитків, які могли б утримувати жир. З-за цього сало рівномірно і легко розподіляється по всій довжині - ось чому волосся швидко жирніє.

Тонкі

Шкіра виділяє достатню кількість сала, при цьому пасм, які б могли його поглинути, недостатньо. Внаслідок цього зачіска виглядає більш жирної, ніж у дівчат, у яких жорсткий волосся і така ж швидкість вироблення шкірного сала.

В'юнкі

Такі локони засолюються біля коренів. Обумовлено це тим, що волосся уповільнюють просування жиру по довжині, що стає причиною його накопичення на шкірі голови і коріння. При цьому кінці залишаються сухими і ламкими.

Густі

Чим пасма густіше, тим більше фолікулів і сальних залоз. Вони виділяють підшкірне сало, яке і призводить до підвищеної жирності шкіри і локонів.

Неправильно підібрані засоби догляду

Невірно вибраний шампунь може спричинити збільшене виділення шкірного сала. Рекомендується спробувати придбати кілька різних марок уходових продуктів, які допомагають впоратися з засаленностью. Не слід використовувати шампунь і кондиціонер для зволоження.

Потрібно відмовитися від коштів, які містять силікони. Вони не підходять для жирної шкіри. Це речовина покриває волосся і притягує бруд, роблячи пасма ще більш сальними. Продукти для додання блиску прядків теж призводять до їх жирності, тому краще відмовитися від їх використання.

Не рекомендується наносити на пасма занадто велика кількість кондиціонера, спрею, мусу або інших засобів.

Вони накопичуються на шкірі голови і призводять до порушення роботи сальних залоз. Косметичні засоби потрібно розподіляти виключно від середини пасма волосся, не зачіпаючи коріння. Слід відмовитися і від уходових продуктів, у складі яких знаходиться спирт. Змішуючись з шкірним салом, такі кошти обтяжують волосся і збільшують їх жирність.

Часте дотик волосся руками

При постійному дотику до локонам на них переноситься жир, який виділяють руки. Пальцями шкірне сало розподіляється по всій довжині. Рекомендується рідше торкатися до зачіски і менше вдаватися до допомоги гребінця протягом дня.

Погодні умови

Підвищена вологість – часта причина жирності волосся у жінок. Проживання у місцях з такими погодними умовами призводить не тільки до засмальцьованості пасм. Причиною жирного волосся стає вологість.

Дефіцит вітамінів

Органічні речовини з групи B беруть активну участь у виробленні та регулювання балансу шкірного сала. Дефіцит цих вітамінів призводить до підвищеного його виробництва. Особливо важливі вітаміни B2 , B6. Отримати перші можна з бобових культур, курячий, свинячий та яловичої печінки, горіхів і сухофруктів.

Вітаміни B6 містяться в насінні соняшнику, пшеничних висівках, часнику і жирній рибі.

Гормональний дисбаланс

Порушення гормонального фону провокують вагітність, статеве дозрівання, менопауза, частий стрес. Причиною його стають і ендокринні хвороби, наприклад, порушення функції надниркових залоз, щитовидної та статевих залоз. Впливає на гормональний збій прийом деяких ліків – наприклад, протизаплідних таблеток. Гормональний дисбаланс призводить до підвищеного вироблення шкірного сала.

Якщо інших видимих причин жирності волосся не виявлено, спробуйте здати аналіз на гормони.

Часте миття

Багато хто помилково думають, що впоратися з проблемою жирності голови допоможе щоденне миття. Навпаки, часте використання шампуню позбавляє шкіру натуральних масел. Внаслідок цього ще більше виробляється сала. Щоб позбутися від жирності волосся рекомендується мити голову через день або 2-3 рази на тиждень.

Шкірні захворювання

Себорейний дерматит, екзема і псоріаз призводять до жирності волосся. При цьому відзначаються свербіж шкіри, її сухість, виникнення лупи. Впоратися з проблемою допоможуть спеціальні лікувальні шампуні, використання яких краще узгодити з дерматологом.

Генетика

Якщо у батьків були жирні волосся на голові, ймовірність того, що у дитини буде проблема з підвищеним виробленням шкірного сала, істотно збільшується. Поліпшити зовнішній вигляд зачіски можна, тільки грамотно доглядаючи за нею.

Погрішності в харчуванні

Жирна шкіра може спостерігатися і при частому вживанні в їжу простих вуглеводів і транс-жирів. Вони містяться в солодощах, борошняних виробах, продуктах, в складі яких знаходиться маргарин. Щоб поліпшити стан волосся, відмовтеся від цієї їжі, віддавши перевагу складним вуглеводам – страв з круп, овочів і фруктів, кисломолочних продуктів з невисоким вмістом жиру, зернових і бобових культур.

Відео

Жирна шкіра голови: які причини і що робити

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!