7 причин використовувати рідкий силікон для волосся

Багато хто відмовляється від косметичних засобів з силиконами. Чи потрібен такий тотальну заборону на речовину? Є 7 серйозних причин залишити в своєму арсеналі 1-2 уходових кошти з диметиконом – у них є вагомі плюси.

Захист волосся від зовнішнього впливу

Хімічна сполука покриває волосся плівкою, яка створює бар'єр між волосяним стрижнем і навколишнім середовищем. Пасма:

  • не вигорають на сонці;
  • не иссушиваются на вітрі;
  • не так сильно страждають від морозу.

Силіконове масло для волосся закриває лусочки стрижня.

Це не дає пилу, забруднень і хлору з басейну проникнути всередину волосини.
Засоби для термоукладки входить силікон – він зменшує вплив високих температур, перешкоджає обезводнення.

Ефект ламінування

Засоби для волосся з силіконом роблять зачіску сяючою. Рідке речовина пригладжує лусочки, склеює посічені кінчики. З-за силікону волоски прилягають один до одного, гладеньким, не распушенными, надовго зберігають гарний блиск. Вони перестають електризуватися і стирчати в різні боки. У салонах роблять процедуру ламінування за допомогою силиконсодержащих складів.

Зволоження волосся

Рідка форма речовини покриває волосся тоненькою плівкою, яка утримує вологу усередині стрижня. У складі шампуню вона діє інакше: стає на місце видаленого з поверхні жиру, завдяки чому сухий волосся перестає скрипіти, стає слизьким і м'яким.

Легке розчісування

Вагома причина використовувати хімічну сполуку – легкість розчісування. Коли лусочки волосків розкриті, вони чіпляються один за одного. Гладкі пасма легко відділяються, їх простіше укласти в зачіску і зберегти її форму протягом дня. Цей плюс оцінять власниці неслухняних природних локонів. Після нанесення рідкого засобу зачіска не пушится навіть в дощ, волоски не кучерявятся після випрямлення праскою.

Запобігання перерізу

Хороша причина використовувати засоби для волосся з силіконом – збереження гарного зовнішнього вигляду кінчиків. Хімічна сполука склеює кінці, що запобігає подальші пошкодження. Ламкі волосся зміцнюються за рахунок незначного навантаження.

Важливо: вже проблему з посіченими кінцями не можна вирішити з допомогою силиконсодержащего кошти.

Збереження кольору

Рідкий склад застосовують для збереження кольору фарбованого пасм. Регулярне використання косметичного засобу робить відтінок свіжим, блискучим та яскравим. Силіконові краплі для волосся, спреї, маски роблять їх сильними, зволоженими, блискучими. Це зберігає насичений колір забарвлених пасм, немов процедуру проводили зовсім недавно.

Безпека застосування

Остання з 7 причин використовувати рідкий силікон для волосся – це його хімічна нейтральність. З'єднання не вступає в реакцію з клітинами організму. Воно не викликає алергії, не впливає на обмін речовин. Хоч силиконсодержащие кошти і безпечні в застосуванні, їх потрібно використовувати помірно. Тонка плівка зменшує надходження поживних речовин і знижує власні захисні сили волосків.

Відео

Силікони для волосся!

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!