6 способів накрутити волосся середньої довжини

Створити зачіску в домашніх умовах на основі завитого волосся середньої довжини допоможуть знання про пристосування для завивки пасм і грамотне їх використання. Щоб виглядати ефектно, варто освоїти максимум способів і технологій накручування волосся, додання їм потрібної форми, фіксації.

Основні правила завивки

Щоб красиво завити волосся середньої довжини, допоможуть нескладні правила:

  • всі маніпуляції проводити тільки на вимитої голови;
  • чим тонше пасмо, тим чіткіше завиток;
  • укладальні кошти фіксують кучері, не даючи їм втратити форму;
  • на бігуді потрібно накручувати злегка вологі (не мокрі) пасма;
  • завивку починають з маківки голови.

Кучері плойкою на середні волосся

В залежності від конструкції плойки, на середній довжині можна отримати: легкі хвилі, дрібні або великі кучері, об'ємні локони. Загальні правила і технологія завивки:

  1. Завивку плойкою можна робити тільки на сухі пасма.
  2. Щоб не пошкодити волосяний покрив, потрібно використовувати косметичні засоби з термозахистом.
  3. Для завивки тонких, пошкоджених локонів температуру приладу встановлювати не вище 120 градусів.
  4. Час витримки прядок на плойки – не більше 20 секунд.
  5. Не чіпати завитки руками, поки вони не охолонуть.
  6. Розділити волосся на 3 частини (потиличну, праву і ліву). Закріпити зажимами ті з них, з якими в даний момент не працюєте.
  7. Чим тонше прядки, тим довше завитки тримають форму.
  8. Відокремити пасмо і накрутити на прилад, починаючи від нижнього краю. Щоб кучері були пружними і довго трималися, перед завивкою нанести на локон фіксуючий мус (пінку).
  9. Плойку можна тримати відносно голови горизонтально або вертикально. У другому випадку потрібно накручувати локони від особи, тоді зачіска виглядає більш природною.
  10. «Розкрутити» локон після того, як час витримано.
  11. Збризнути остиглі кучері лаком для фіксації.

Феном

Перетворити волосся середньої довжини в добре виражені кучері за допомогою фена легко, при наявності в комплекті приладу круглої насадки-гребінці. Діяти треба так:

  1. Нанести на всю довжину засіб для укладання.
  2. Рівномірно розподілити за допомогою гребінця.
  3. Відокремити невелику пасмо волосся на маківці.
  4. Накрутити відібрані волосся на насадку, починаючи від кінчиків.
  5. Тримати, поки локон не висохне під дією теплого повітря.
  6. Звільнити завиток, обертаючи насадку в зворотному напрямку.
  7. Зафіксувати його шпилькою до повного охолодження.
  8. Накрутити одну за одною пасма від маківки до нижньої частини волосяного покриву.
  9. Через пару хвилин струснути головою, щоб зачіска набула природну форму.
  10. Наносити лак для фіксації укладання.

Якщо немає спеціальної насадки на фен, завитки можна створити з допомогою брашінга, дотримуючись той же алгоритм дій, але для цього потрібно мати більше досвіду. Перевагою завивки локонів феном є мінімум затраченого часу. Недолік – недовгий ефект. Якщо під власною вагою завитки послабляться, все одно зачіска збереже обсяг, а хвилясті локони будуть мати природний вигляд.

Бігуді

Перед тим, як використовувати бігуді для завивки волосся середньої довжини, потрібно підібрати потрібну форму і розмір пристосування.

Чим менше діаметр трубочок, тим дрібніше виходять кучері.

Різновиди засобів для завивки та технологія їх використання:

  • Бумеранги. Гнучкі трубочки з поліуретану або інших твердих матеріалів мають гнучку основу і пористу поверхню. Бумеранги з поролону називають папільйотках. Завдяки шорсткою структурою пристосувань, накручені на них пасма не ковзають по поверхні і добре фіксуються без затискачів. Локон потрібно накрутити на центр бігуді або по його довжині (спіралеподібні), загнути кінці бумерангів і притиснути до основної частини виробу.
  • Липучки (їжаки) – порожні пластмасові циліндри, поверхня яких покрита безліччю дрібних гачків. При накручуванні волосся прилипають до поверхні бігуді. Надійна фіксація локонів на пристосуванні робить процедуру завивки простою і швидкою. Бігуді цього вигляду створюють хвилю і надають зачісці об'єму. Отримати кучері чіткої форми з допомогою них неможливо.
  • Коклюшки. Жорсткі пластмасові палички з фіксуючою пасмо гумкою створюють дрібні кучері в африканському стилі. Чим товще відокремлена для накручування прядка, тим менш виражені завитки виходять.
  • Термобігуді. Міститься всередині пластмасового циліндра парафін розігрівається під дією електричного струму нагрівального приладу. Волосся середньої довжини накручують на теплі бігуді, фіксуючи спеціальними затискачами. Пластмаса запобігає швидке охолодження парафіну і рівномірно прогріває пасмо. Після охолодження кучері виходять середнього розміру, виглядають дуже природно і довго тримаються.

Утюжком

Локони на середні волосся легше накрутити праскою округлої форми. Термоприлад дозволяє створити спіралевидний завиток, «ллється» від маківки до кінчика. Технологія завивки:

  1. Обробити сухі волосся термозахисним засобом.
  2. Дочекатися, поки воно висохне.
  3. Тонку пасмо затиснути між пластинами приладу біля коренів.
  4. Провертаючи повільно на 360 градусів, просувати його до кінчика пасма.
  5. Повторювати процес з кожної відібраної прядкою.
  6. Збити руками зачіску для додання обсягу.
  7. За бажанням зафіксувати її лаком.

Щоб підсилити ефект спіралевидної хвилі, перед тим як вставити пасмо утюжок, скрутити її жгутиком. Іншим способом отримання завитка є скручування локона в колечко, з подальшим зажимом його між щипцями приладу.

За допомогою косичок

Один із способів накрутити волосся середньої довжини – заплести кіски. Загальні правила придбання кучерявих локонів з допомогою кос:

  • чим тонше кіски, тим крутіше кучерики;
  • туге плетіння кіс створює більш тривалий ефект хвилі на пасмах, ніж слабке;
  • чим вище підставу кіски, тим об'ємніше локони.

Послідовність дій для завивки пасм косами:

  1. Проводити процедуру на помірно вологих волоссях.
  2. Змішати трохи води з лаком для волосся.
  3. Вмочити пальці в отриману рідину і рівномірно нанести фіксуючий засіб по всій довжині відокремлених пасом.
  4. Заплести косички (класичні, французькі).
  5. Кінчики сплетених зафіксувати волосся еластичними гумками.
  6. Збризнути коси лаком, тримаючи балон на відстані не менше 30 див.
  7. Дочекатися повного висихання волосся (6-12 годин).
  8. Акуратно розплести локони.
  9. Збити зачіску руками (для додання обсягу).
  10. Зафіксувати лаком.

Створення хвиль підручними засобами

Якщо під рукою не виявилося традиційних засобів, щоб накрутити волосся середньої довжини, можна використовувати підручні засоби. Способи створення хвиль на пасмах:

  • Вологі серветки. Краще вибирати гігієнічний засіб без віддушки. Розгорнуту серветку скрутити в джгут. Вологе пасмо обернути навколо центру папільотку з спанбода і зав'язати її кінці для фіксації. Процедуру краще проводити перед сном. Коли волосся висохне, зняти серветки.
  • Тканинна пов'язка. Вологе волосся, обробити укладочным засобом. Зачесати всі пасма наперед. Надіти пов'язку поверх волосся. Взяти невелику пасмо біля очей. Перекинути її через пов'язку у напрямку від обличчя і протягнути між волоссям і пов'язкою. Відокремити наступну прядку, з'єднати з попередньою і виконати ту ж маніпуляцію. Витки навколо пов'язки повинні бути як можна ближче один до одного. Дійшовши до центру потиличної частини голови, накрутити пасма навколо пов'язки від іншої частини обличчя до потилиці.
  • Шкарпетки. Розділити волосся на 4 - 8 частин. Кожне пасмо закрутити в джгут. Його вільний кінець покласти в центр носка, розгорнутого горизонтально. Накрутити джгут на имитированную папільйотку. Зав'язати кінці носка для фіксації майбутнього завитка.
  • Футболка. З трикотажного виробу скрутити джгут і зафіксувати кінці гумкою так, щоб вийшла об'ємна окружність. Покласти конструкцію на голову (у вигляді німба). Повторити алгоритм накручування пасом, як у варіанті з тканинною пов'язкою (описано вище).
  • Трубочки для коктейлів. За допомогою цього способу завивки пасм середньої довжини виходять афрокудри. Крім трубочок, знадобиться набір тонких гумок. Відділити тонке пасмо і обробити укладочным засобом. Обмотайте її навколо трубочки спіралеподібно, починаючи від коріння. Загнути кінці пластмасового вироби і зафіксувати їх разом з волоссям гумками.

Укладальні кошти для створення хвиль

Щоб завитки довше трималися, волосся середньої довжини потрібно обробити одним із укладальних засобів до або після накручування (в залежності від використовуваного методу завивки):

  • Мус. Рівень фіксації завитка залежить від кількості нанесеного кошти. Можна використовувати для будь-якого типу волосся (ідеально підходить для жирних, оскільки володіє підсушують ефектом). Мінус мусу – застосування великого об'єму препарату створює ефект злиплих брудних волосся.
  • Пінка. Надає обсяг зачісці, фіксує кучері. Більше підходить для тонкого волосся. Засіб наноситься тільки на вологі пасма. Щоб рівномірно розподілити препарат по всій довжині локонів волосся слід розчесати гребінцем з великими зубами. Мінус пінки – велика кількість засобу на локонах додає зачісці неохайний вигляд.
  • Гель. Нанесіть засіб на вологі пасма, можна отримати ефект мокрих локонів. Мінус – у складі гелю є спирт.
  • Лак. Випускається у формі аерозолю. Якщо засіб розпорошувати на прикореневу область, додає зачісці об'єму. Володіє різним рівнем фіксації (вказується на балоні). Мінус – при нанесенні з малої відстані від голови склеює волосся.

Відео

КУЧЕРІ за п'ять хвилин! ЛОКОНИ НА СЕРЕДНЮ ДОВЖИНУ ВОЛОССЯ

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!