Лосьйон для обличчя: найкращі засоби по догляду за шкірою

Лосьйон – засіб для очищення шкіри. У його завдання входить позбавлення від вугрів, відновлення тонусу, очищення та звуження пор. Важливо правильно вибрати тип лосьйону: поживний, очищаючий, сонцезахисний і т. д. Широко застосовують як домашні склади, так і продукти від провідних косметичних брендів.

Що таке лосьйон для обличчя

Помічником кожної жінки в боротьбі з проблемами шкіри вважається спиртової лосьйон для обличчя – дезінфікуюча, наповнене вітамінами рідина. Лосьйон використовується після вмивання. Фруктовий складу застосовують в якості ранкового кошти.

Косметичний продукт допомагає зняти залишки макіяжу, очистити обличчя від бруду і шкірного сала, впоратися з звуженням пір, їх забрудненням. Буває зволожуючим, матуючим, очищує, поживним. Основна дія визначається головним активним компонентом складу.

Склад

Зволожуючий лосьйон для особи створений на основі термальної чи мицеллярной води. Щоб позбавити жінку від прищів, тонізуючу косметику часто виробляють з додаванням етилового спирту. Для тривалого терміну зберігання використовуються консерванти. Щоб засоби для очищення виглядали і пахли привабливо, в них додають барвники, віддушки. В залежності від призначення косметики, у складі яких можуть бути різні фруктові екстракти.

Види косметичних лосьйонів

Щоб купити підходящий зволожуючий або тонізуючий лосьйон, потрібно уважно вивчити етикетку. Якщо побоюєтеся потрапити на занадто агресивний склад, перед застосуванням уважно прочитайте відгуки. Переконайтеся, що на упаковці вказано потрібний вам тип. Всього виділяють десять різновидів:

  1. Зволожуючий.Це лосьйон для сухої шкіри, тонізуючий.

  2. Очищаючий. Допомагає впоратися з прищами, очистити пори від бруду, сального жиру.
  3. Звужує пори, матовий. Призначений для жирної шкіри.
  4. Протизапальний. Справляється з підлітковими прищами, володіє антибактеріальним ефектом.
  5. Сонцезахисний. Замінює собою крем з SPF-ефектом.
  6. Заспокійливий. Підходить для чутливої шкіри, знімає біль, роздратування.
  7. Поживний. Може бути лимонним, на основі алое або петрушки, фруктовим. Живить корисними речовинами, дарує здоровий колір обличчя.
  8. Коригувальний (пігментний). На час надає шкірі здоровий відтінок, звужує пори. Часто містить екстракт цинку.
  9. Тонізуючий. Підтягує овал, освіжає обличчя.
  10. Відлущуючий, ліфтинговий. Глибоко очищає, проникає вглиб пір, позбавляється від бруду.

Спиртові

Містять етиловий спирт у високій концентрації – близько 50%. Такий лосьйон призначений для очищення і дезінфекції епідермісу. Агресивний, підходить не всім. Після нього краще додатково нанести на обличчя зволожуючий і заспокійливий крем. Підходить при боротьбі з прищами.

У складі присутні:

  • борна кислота;

  • бензойна і саліцилова кислота (антисептики);
  • витяжки з рослин (часто використовується огіркова).

Єдиний недолік – сильно пересушує шкіру. Не завжди підходить для регулярного використання. Може використовуватися в якості допоміжного засобу при загостренні вугрової висипки разом з перекисом водню.

Лужні

У складі значиться гідроксид натрію – слаболужною компонент. Лосьйон очищає шкіру, звужує пори і бореться з внутрішніми забрудненнями. При тривалому використанні може змінити середовище епідермісу на кислу, що призведе до подразнень і запалень.

Кислотні

Засновані на дії кислоти – фруктовою, молочної, лимонної, огіркової і т. д. Відносяться до розряду тонізуючих і зволожуючих. Шкіру очищають, але допомагають домогтися здорового кольору обличчя, впоратися з віковими змінами, в'ялістю та сухістю.

Вміст спирту в складі:

  • 18-27% – для сухої шкіри;

  • 22-30% – для нормальної та комбінованої;
  • 30-35% – для жирної;
  • 35-38%– для дуже жирної, проблемної, покритої вуграми.

Як користуватися лосьйоном для обличчя

Як домашній, так і зволожуючий лосьон здатний допомогти, тільки якщо правильно використовувати його. Косметологи рекомендують:

  1. Зняти макіяж за допомогою молочка, води і мила.

  2. Нанести лосьйон на ватний диск.
  3. Протерти обличчя, шию, зону декольте.
  4. Не змивати, а дати засобу вбратися.
  5. Нанести тонік (не потрібно, якщо тонізуючий лосьйон).
  6. Нанести крем для обличчя.

Найкращий лосьйон для обличчя

Великі косметичні бренди, невеликі крафтовые виробництва, вітчизняні компанії пропонують різні лосьйони. При покупці краще орієнтуватися на:

  1. Kenzoki Ginger Cleansing Water. Відноситься до розряду зволожуючих і антибактеріальних. У складі екстракти імбиру і цитрусових. Немає алюмінію, парафіну і шкідливих добавок. 1700 р., 200 мл

  2. Lancome Tonique Eclat. Добре підходить для жирної шкіри, усуває блиск на обличчі. Тонізуючий, допомагає домогтися рівного відтінку шкіри. Склад: екстракт анісу, спирт, білий лотос, троянда. 2600 р., 400 мл.
  3. Chanel Lotion Purete. Очищає епідерміс від внутрішніх і зовнішніх забруднень. Допомагає домогтися матовості. Складається з води тюльпанового дерева. Ефективно видаляє залишки макіяжу. 3300 р., 200 мл
  4. Ysl Blanc Pur Couture Lotion. Заснований на дії гликогеновой кислоти. Освітлює шкіру, володіє отшелушивающим ефектом. 4580 р., 200 мл
  5. Clarins Toning Lotion. Не містить спирту, в складі екстракт ірису, шавлія і гуава. Відноситься до розряду зволожуючих і тонізуючих, регулює роботу сальних залоз. 2000 р., 200 мл
  6. La Roche-Posay Effaclar.За принципом дії схожий на огірковий. У складі – кілька фруктових кислот. Справляється з забрудненнями і чорними крапками. 1200 р., 200 мл
  7. Yves Rocher Очищаючий Лосьйон. Призначений для боротьби з висипом вугрів. У складі екстракт алое, потужний антибактеріальний компонент. 400 р., 150 мл.
  8. Pure Freshness Tonic Lotion. Підходить для жирної і нормальної шкіри. Заснований на екстрактів морських водоростей. Тонізує, дарує відчуття чистоти і свіжості. 1800 р., 250 мл.

Лосьйон для обличчя в домашніх умовах

Якщо довіри до купівельної косметиці немає, можна зробити домашній лосьйон. Він доступний за ціною, а на додачу можна експериментувати з різними складами. Рецепти різняться в залежності від мети: очистити, тонізувати або звільнити обличчя від прищів. Зберігається лосьйон не більше 3 днів, тільки в холодильнику. Рекомендовано використовувати 2 рази на добу – вранці і ввечері після вмивання.

Очищаючий

Допомагає очистити шкіру від залишків макіяжу, прибрати бруд з пор, уникнути подальшого запалення. Такий домашній лосьйон схожий на огірковий за принципом дії. Володіє зволожуючим ефектом. Доступні рецепти:

  1. 100 мл виноградного соку змішати з 1 ст. л. меду і ¼ ч. л. кухонної солі. Перемішати і дати настоятися.

  2. ½ Свіжого грейпфрута змішати з 1 ст. л. лимонного соку. Наносити, як і огірковий, в місцях вугрової висипки.
  3. 400 мл окропу змішати з 2 ст. л. вівса. Накрити домашній відвар кришкою і дати охолонути. Після цього процідити.

Від прищів

Підходить для проблемної та жирної шкіри. Такий тип лосьйону використовується точково, в місцях вугрової висипки. Рецепти:

  1. 1 стакан води закип'ятити. Додати 3-4 лаврових листа, проварити ще 5 хвилин. Дати охолонути, накривши кришкою.

  2. Змішати 2 ст. л. розсолу від квашеної капусти з ½ ч. л. солі і 1 ч. л. кефіру. Перемішати, поки сіль повністю не розчиниться.

Для змішаного типу шкіри

Доглядати за комбінованою шкірою не так просто. Важливо впоратися з жирними ділянками, при цьому не пересушив шелушащийся лоб і віскі. Готуйте такі кошти:

  1. 500 мл огірки очистити від шкірки, дрібно нарізати. Змішати з 500 мл розведеного спирту етилового. На 1-2 дні залишити в сонячному місці. Після цього віджати і процідити.

  2. 50 мл лимонного соку змішати з 100 мл вершків середньої жирності (20-25%). Додати 1 ст. л. горілки, 1 яєчний жовток. Ретельно перемішати.
  3. 4 ст. л. оливкової олії змішати з 4 ст. л. вазеліну. Внести 1 капсулу токоферолу, 2 г масла чайного дерева. Перемішати складу.

Для сухої шкіри

Домашній лосьйон не повинен містити спирту і агресивних кислот. Бажано приготувати засіб на основі рослинних компонентів:

  1. По 1 ст. л. пелюсток жасмину і троянди (сухих) залити 2 склянками окропу. Профільтрувати і залишити на 4 години. Додати 2 ст. л. квіткового одеколону і 1 капсулу тіаміну.

  2. 1 ст. л. липового цвіту залити 1 склянкою окропу. Залишити на 4 години, пропустити через сито. Додати 1 ч. л. меду, все ретельно розмішати.
  3. 100 мл кип'яченого березового соку змішати з 1 ч. л. меду. Почекати, щоб складу охолов.

При підвищеній сальної секреції

Такі домашні засоби допомагають боротися з жирним блиском і запаленнями. У їх складі повинні бути підсушуючі компоненти:

  1. 1 ст. л. м'ятні листя залити 1 склянкою окропу, залишити на 15 хвилин. Додати 1 ст. л. борного спирту, лимонного соку, настоянки календули.

  2. Приготувати 1 склянку зеленого чаю без добавок, дати настоятися. Влити 1 ст. л. лимонного соку.
  3. В рівній пропорції змішати подрібнені ягоди полуниці або малини і біле вино. Залишити в холодильнику на 2 дні. Отриманий склад процідити.

З відбілюючим ефектом

Домашній відбілюючий лосьйон справляється з пігментними плямами, віковими змінами, приховати синці під очима. Рецепти:

  1. 2 ст. л. листя петрушки дрібно нарізати. Залити 1 склянкою окропу, залишити на повільному вогні 15 хвилин. Додати 1 ч. л. яблучного оцту. Перемішати, дати охолонути і процідити.

  2. Вичавити лимонний сік. Заморозити його за допомогою формочок для льоду. Протирати обличчя крижаним кубиком.

Відео

Догляд за шкірою: домашній лосьйон

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!