Огірковий лосьйон для обличчя в домашніх умовах

Кілька десятиліть тому такого асортименту засобів для догляду за шкірою у жінок не було: їх замінювали натуральні продукти. Сметана живила, вівсянка очищала, а огірок – тонізував і усував прищі. Домашній тонік, створений на основі цієї овочевої культури, ефективний і може посперечатися з більшістю фабричних флакончиків. Як його приготувати?

Як зробити огірковий лосьйон в домашніх умовах

Користь цієї овочевої культури щодо косметології виявили ще 4 століття тому. З метою усунення шкірних ушкоджень в домашніх умовах використовували перетерту м'якоть, а в боротьбі за гарне обличчя робили маски, настойки на спирті або воді. Огіркові суміші і лосьйони допомагали:

  • очищати;
  • тонізувати;
  • відбілювати;
  • знімати запалення.

Позитивні якості огірка проявлялися на шкірі будь-якого типу: цей овоч виявився абсолютно універсальний і однаково чудово працював з жирністю і сухістю. Корисним він вважається і для в'янучої шкіри. Ефективний огірковий лосьйон для обличчя в домашніх умовах може бути:

  • легкої цілющою водою;
  • спиртовим продуктом для очищення;
  • відбілюючим засобом;
  • вичавленим огірковим соком – свіжим або замороженим.

Огіркова вода для тонізації шкіри

Класичним рецептом тонік без спирту є проста настоянка на молодих, неперезревших огірках, яка користується особливим попитом влітку. Їй можна замінити аптечну термінальну воду. Приготування займає тиждень, але безпосередні дії з вашого боку – 5-10 хвилин вільного часу. Технологія роботи в домашніх умовах така:

  1. Обмиті і очищені огірочки крупно нарізати, прокрутити через блендер або натерти на тертці (дрібна сторона).
  2. Огіркову кашку скласти в глибоку скляну ємність, додати холодну воду, що пройшла кип'ятіння. Приблизне співвідношення – по склянці на кожен огірок середнього розміру (130-150 г).
  3. Тиждень тримати цю суміш у холодильнику, прикривши плівкою. Після процідити його через марлю і користуватися рідиною за призначенням. М'якоть можна пустити на маску.
  4. Для зручності застосування огіркову воду варто перелити в будь-яку ємність, що має дрібнодисперсний розпилювач.

Огірковий сік для особи на кожен день

У такому вигляді продукт рекомендовано використовувати для підтримки молодості шкіри, її пружності, свіжості. Лікарі радять додатково вживати чистий огірковий сік всередину по половині склянки щоранку, щоб підсилити ефект. Особливо ефективним вважається застосування такого засобу для ліквідації веснянок в домашніх умовах і ослаблення яскравості пігментних плям. Зберігати в холодильнику його можна всього пару годин.

Існує кілька перевірених комбінацій:

  • Огірковий сік, заморожений кубиками. Протирати вранці особа після пілінгу або простого вмивання.
  • Свіжий огірковий сік, збитий з жирними вершками (суміш 1:1), накладається як маска. Тримати півгодини.
  • Сік, доданий в будь денний крем (співвідношення 1:2 або 1:3).

Тонік для поліпшення кольору обличчя

Даний засіб фахівці радять використовувати навіть дівчатам зі здоровою, молодою шкірою, в якості профілактики. Огірковий лосьйон замикає вологу в клітинах, впливає на сполучні тканини, зволожує, живить, позбавляє від лущення. Склад залежить від типу шкіри, якої він призначений:

  • При підвищеній чутливості рекомендовано змішати навпіл огірковий сік і чисту воду. Зберігати кілька днів, після приготувати свіжу порцію.
  • Для сухої шкіри огірковий лосьйон для обличчя в домашніх умовах можна зробити на мінеральній воді. Просто натерти очищений огірок, залити мінералкою, проварюють півгодини без кипіння. Процідити, остудити і зберігати в холоді.
  • Жирній шкірі можна робити тонік за попереднім рецептом, але варити всього 3-4 хвилини і після влити сік половинки лимона.

Огірковий лосьйон від прищів в домашніх умовах

Перераховані в даному блоці рецепти підходять не тільки тим, хто шукає можливість максимально безпечно позбутися від запалень на обличчі (прищі, вугри і т. д.). Огіркові тоніки допомагають прибрати чорні точки, розгладити дрібні зморшки, відрегулювати вироблення себума сальними залозами. Вибирайте рецепт огіркового лосьйон для обличчя в домашніх умовах, який повинен підходити вашому типу шкіри, і спробуйте приготувати свій еліксир краси.

Для сухої шкіри

Якщо у вас крім загального дефіциту вологи спостерігаються лущення, часте роздратування, присутнє відчуття стягнутості, спробуйте такі варіанти огіркового лосьйону:

  • Залити подрібнений огірок половиною склянки міцного зеленого чаю, обернути посуд рушником, щоб зберігалося тепло. Настоювати годину.
  • Склянку свіжого молока закип'ятити, покласти туди 3 ст. л. огіркової маси, зняти з вогню. Настояти, використовувати за призначенням.

Рецепт лосьйону з огірків для нормальної та комбінованої шкіри

Компоненти домашнього очищувального засобу при таких даних можуть бути будь-якими: фахівці припускають використання рецептів і для жирної, і для сухої шкіри. Або розглянути наступні варіанти:

  • Подрібнити пучок петрушки, додати 4 ст. л. тертої огіркової м'якоті, залити 2 склянками води. Почекати півгодини, процідити.
  • Універсальний лосьйон для будь-якого типу шкіри – огірковий сік (від 1 овоча) змішати з ложкою тертого алое і половиною склянки холодної води.

Тонік з огіркового соку для жирної шкіри

При дуже активній роботі сальних залоз рекомендовано робити лосьйони на горілці або спирті, або додавати до водної суміші ефірна олія чайного дерева. Кращі поєднання:

  • Набрати півсклянки огіркової м'якоті (тертої), залити горілкою (аналогічну кількість). Настоювати 2 тижні, після розбавити склянкою холодної води і використовувати для очищення обличчя.
  • З'єднати столову ложку лимонної цедри з половиною склянки огіркової м'якоті. Залити 250 мл горілки/спирту. Через тиждень процідити.

Як користуватися лосьйоном для обличчя

Перераховані вище рецепти допускають застосування готового продукту щодня, проте спиртові настоянки – виключення. Головна умова для них: використовувати через день (власницям жирної шкіри) або кожні 3-4 дні (при нормальній). Зволожувати водними складами обличчя вранці і ввечері. Загальні умови наступні:

  • Огірковий лосьйон використовують після очищення, оскільки компонентів, видаляють жир і бруд в ньому немає.
  • Позбутися від прищів, викликаних гормональними стрибками, лосьйони не допоможуть – лікування потрібно почати зсередини.
  • Через день робити свіжу порцію (якщо лосьйон без спирту).

Відео: огірковий лосьйон для обличчя від прищів

Огірковий лосьйон для обличчя

Відгуки

Аріна, 29 роківКоли вчилася в старших класах, сильно збила собі харчування, що відбилося на обличчі. Боротися з прищами доводилося домашніми рецептами – до косметолога грошей не було піти. Мама порадила змішати огіркову кашку з горілкою і ввечері протирати обличчя цим. Результат помітила через 3 тижні, прищі повністю пішли через 2 місяці.
Поліна, 24 рокиВлітку дуже страждаю від сухості шкіри, тому роблю собі термінальну воду на огірках. На відміну від аптечної вона дає реальний ефект: живить, добре зволожує, і рецепт дуже бюджетний. Якщо не забуваю, заморожую її та вранці роблю контрастне вмивання.
Віра, 31 рікРаніше огірки використовувала тільки як маску – нарізала кружечки, поклала на обличчя. Потім прочитала про користь огіркового лосьйон для обличчя в домашніх умовах, спробувала робити його самостійно. Шкіра жирна, наполягала з горілкою. Явний блиск з Т-зони пропав через місяць щоденного застосування, пори очистилися. Бюджетне і ефективний засіб!
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!