Цукрова депіляція в домашніх умовах

У косметології відомо багато технік з позбавлення від зайвого волосся на тілі, але не всі дають очікуваний результат. Всі жінки хочуть мати гладкі ніжки і щоб цей ефект зберігався надовго. Цукрова депіляція в домашніх умовах виявилася однією з найбільш улюблених не тільки жінкам, але і чоловікам процедур завдяки безболісному виконання і стійкого результату, який зберігається цілий місяць. Поради і отримані рецепти дозволять депилировать необхідні ділянки тіла без походів в косметичний салон.

Що таке шугарінг

Цукрова депіляція стала відомою в нашій країні давно, але придбала популярність кілька років тому з переваг перед іншими видами видалення ненависних волосся з тіла. Список плюсів цього методу, який дозволить з'ясувати, що краще – шугарінг або воскова епіляція:

  1. Недорогий метод, т. к. основний компонент використовуваного матеріалу звичайний цукор.
  2. Знаючи деякі секрети і тонкощі цієї процедури, її легко зробити вдома.
  3. Природні компоненти, складові суміш для шугарінга, не викликають алергію на шкірі, а якщо з'явилося легкий висип, то вона пройде через кілька хвилин.
  4. Шугарінг – менш болючий метод, ніж воскова депіляція: паста видаляє тільки зайві клітини, не зачіпаючи при цьому живі. При правильному нанесенні карамель покриває весь волосся і видаляє його разом з коренем.
  5. З допомогою цукрової депіляції ви видаліть волосся на всьому тілі, включаючи область бікіні і пахв.
  6. Паста для шугарінга розігрівається до 38°С, тому опіку шкіри не буде.
  7. Ефект гладкої шкіри тримається від 3 до 4 тижнів.
  8. Після шугарінга нові волоски будуть світліше і не такими товстими, що в подальшому полегшить депіляцію.

Рецепт пасти для шугарінга в домашніх умовах

Спосіб приготування карамелі – рецепт 10 ложок без лимона, і для нього потрібні такі інгредієнти:

  • цукор – 10 ст. л.;
  • порошок лимонної кислоти – 1 ст. л.;
  • металева каструля або сковорода з антипригарним покриттям.

Як варити шугарінг:

  1. У миску насипати цукор-пісок, лимонку і ретельно перемішуючи, поставити на вогонь.
  2. Коли сироп почав активно кипіти, необхідно його накрити кришкою і залишити увариваться на мінімальному вогні.
  3. Через 10 хвилин розчин придбає карамельний відтінок, це означає, що суміш для депіляції готова.
  4. Перелити в скляну баночку і залишити охолоджуватися до теплого стану (37-38 °С).

Як зробити цукрову депіляцію

Перш ніж дізнаватися, як робиться процедура шугарінг, необхідно визначитися, яка техніка виконання вам підходить. Довжина волосся, від яких ви хочете позбутися, визначає вибір методики. При будь-якій техніці перед процедурою необхідно підготувати оброблювану поверхню:

  1. Очистити шкіру ватою, змоченою спеціальним засобом для депіляції або перекисом водню.
  2. Шкіру протерти серветкою, щоб її поверхня була сухою.
  3. Нанести на оброблювану ділянку крохмальну присипку.

Мануальна техніка

Для такого способу використовується щільна паста, вона повинна варитися на 10 хвилин довше звичайного. Мануальна техніка підходить для депилирования зони бікіні, пахв і верхньої губи. Щоб видалити волосся в мануальної техніки необхідно дотримуватися таких правил:

  1. Взяти цукрову пасту розміром з волоський горіх і ретельно розім'яти її, щоб вона почала липнути до пальців.
  2. Розм'якшений карамельний кулька повільно нанести проти росту волосся намазывающим рухом.
  3. По зростанню волосся видалити прилиплу цукрову смужку.

Бандажна техніка

Для цього варіанту підійде більш рідка цукрова паста, яка вариться 10 хвилин після закипання. Бандажна техніка орієнтована на видалення волосся з великих ділянок тіла: рук, ніг і стегон. Проведення процедури:

  1. З допомогою шпателя нанести тонким шаром на шкіру теплу масу проти росту волосся.
  2. Додати до нанесеної пасті паперову смужку такого ж розміру, пригладити, щоб вона змогла прилипати до карамелі.
  3. Відрізок тканини або паперу різко смикнути по зростанню волосся.
  4. Після видалення всіх волосся необхідно обробити шкіру будь-яким антисептичним розчином, після чого нанести зволожуючий молочко.

Відео: як робити шугарінг будинку

Щоб дізнатися, як правильно робити шугарінг самостійно, подивіться відео, в якому наочно показана покрокова інструкція виготовлення цукрової пасти з лимонною кислотою. Якщо її правильно зварити, то волоски з легкістю буде видалено. З ролика ви отримаєте цінну інформацію про те, як зробити собі цукрову депіляцію в домашніх умовах на ногах, а ще отримаєте уявлення про те, що таке суміш для шугарінга, в яких техніках вона виконується.

Шугарінг в домашніх умовах/Sugaring

Відгуки про цукрової епіляції

Марія, 33 роки Недавно дізналася про те, що таке депіляція шугарінг. Відразу захотілося спробувати на собі цей метод. Приготувати пасту з цукру, яка усувала б волоски, мені вдалося не з першого разу – тільки з третьої спроби вийшла потрібна консистенція. З допомогою шугарінга я безболісно видаляти волосся з шкіри рук і ніг, які залишалися гладкими близько 3 тижнів.
Оксана, 27 років Раніше я користувалася воскової епіляції, яку мені проводили в салоні краси. Результат не завжди мене радував, до того ж ця процедура не з дешевих, тому я почала шукати інші варіанти. Дізналася про шугарінг багато хорошого. Випробувавши його на собі, я переконалася, що така депіляція дає стійкий результат, майже безболісна і доступна за ціною.
Ірина, 42 роки Завжди користувалася тільки бритвою для видалення зайвого волосся. Про шугарінг дізналася випадково і зважилася піти на процедуру в косметичний салон. Була приємно здивована простотою, безболісністю і невисокою ціною цього методу. Підглянувши в косметолога тонкощі приготування і нанесення на шкіру, я роблю цукрову депіляцію в домашніх умовах.

Фото до і після процедури

Щоб побачити ефект від цукрової депіляції, своїм клієнтам косметологи роблять фото до і після маніпуляцій. Подивившись на них, ви зможете переконатися в тому, що цей метод – ідеальний засіб у боротьбі з набридлими волоссям на тілі. Неозброєним оком видно, що після обробки цукровою пастою з лимоном шкіра стає гладкою і блискучою.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!