Які продукти спалюють жири

Настає момент в житті кожної людини, коли він починає піклуватися про своє здоров'я, стежити за вагою і продуктами, які щодня вживає. Ми знаємо, що існують продукти харчування з різною калорійністю, тому намагаємося підраховувати калорії і не переїдати. Але не багато чули, про те, які продукти спалюють жири. Наш організм, щоб переробити їх, витрачає набагато більше енергії, ніж споживає, тому йому доводиться віддавати накопичені жири. Про те, які продукти мають негативну калорійність, ми і поговоримо.

Які продукти допомагають спалювати жири в організмі людини

Організм вимагає енергії для всіх процесів, що відбуваються всередині його. Не є винятком процес травлення, тому при переробці їжі витрачається частина енергії, яка надходить разом з нею. Приміром, яблука 100 г містять всього 55 калорій, а в жирному м'ясі – близько 500. Щоб переробити 100 г будь-яких продуктів, організму потрібно витратити 70 калорій. При елементарному підрахунку з'ясовується, що якщо 0,5 кг з'їсти, то організму доведеться витягти зі своїх жирових запасів 15 зайвих калорій.

Середній людей на день витрачає від 2000 до 3000 тисяч калорій. Якщо займатися спортом, давати фізичне навантаження, то витрата калорій зростає, але якщо включити в раціон потрібні продукти, то домогтися зниження зайвих кілограмів буде ще легше. Якщо підходити до свого здоров'я комплексно, поєднуючи правильне харчування і щоденне фізичне навантаження, домогтися відмінної фігури і міцного імунітету не складе великої праці.

Потрібно вміти розрізняти продукти: одні спалюють жир, інші прискорюють жировий обмін. Щоб спалювати зайві жирові відкладення, слід включити в свій раціон:

  • Ягоди: полуницю, журавлину, малину, полуницю.
  • Фрукти: грейпфрути, персики, сливи, апельсини, яблука, дині, мандарини, кавуни, лимони.
  • Овочі: капусту, моркву, селеру, огірки, ріпак, томати, гарбуз, буряк, редис.
  • Кисломолочні: кефір, йогурт, кисле молоко, сир.

Читайте також: грейпфрут - користь і шкоду для здоров'я.

В добову норму необхідно включати зелений чай, адже він також має негативну калорійність завдяки вхідним до складу алкалоїдів: нофилину, кофеїну, параксантину, ксантину, гипоксантину. Вченими доведено, що зелений чай запобігає розвиток недоброякісних пухлин, покращує роботу серцевого м'яза і прискорює обмін речовин. Через 15 хвилин після їжі рекомендується випити чашку зеленого чаю – він прискорить травлення, а якщо в день випивати близько 5 чашок, то організм вивільнить 70 калорій.

При складанні свого меню з мінімальною калорійністю, враховуйте кількість солі у стравах. Вона затримує воду в організмі, погіршуючи обмін речовин, викликає набряки. Але не варто вживати в їжу тільки низькокалорійні продукти. Вони здатні зменшити частку калорійних продуктів, але не зможуть повністю їх замінити. Харчування повинно бути збалансованим, щоб відповідати потребам людського організму в харчових речовинах і енергії.

Овочі

Про те, які продукти спалюють жири, слід знати не тільки людям, що страждають зайвою вагою. Якщо зайві кілограми не дають спокою, то овочі, що спалюють жир – ідеальна альтернатива будь-якій дієті. Такий спосіб схуднення безпечний, але довгий, тому треба набратися терпіння. Овочі, на відміну від фруктів, майже не містять природний цукор, тому є їх дозволено навіть людям, страждаючим цукровим діабетом. Овочі багаті вітамінами, корисною клітковиною і втамовують голод.

Негативно калорійні овочеві культури – це окрема категорія, а виділити з неї, які швидше всього «працюють» з жировими відкладеннями складно. Ми спробуємо виділити топ основних овочів, що спалюють жир:

  1. Капуста займає перше місце. Пекінська, білокачанна, цвітна або брокколі – неважливо, всі вони відмінно спалюють жир.
  2. Огірки йдуть слідом за капустою, так як вони лідери за вмістом води та мінімальним вмістом калорій. Помідори теж пішли недалеко, і ми їх сміливо поставимо на друге місце поруч з огірками.
  3. Цукіні – це ідеальний продукт для тих, що худнуть. Він майже не містить калорій, виводить надлишок рідини з організму і володіє чудовим смаком.
  4. Цибулю, селеру не тільки спалюють жир, але й насичують організм корисними вітамінами та мікроелементами, які підвищують наш імунітет. Ці овочі входять до складу багатьох дієт для схуднення.
  5. Не можна забути про гарбузі. У ній міститься величезна кількість каротину, вона легко вгамовує голод і відмінно засвоюється.
  6. Буряк не менш унікальний продукт – спалюючи жири, очищаючи організм від шлаків, вона, до того ж ще й м'яке природне проносне. Буряк володіє чудовими смаковими якостями як в сирому, так і вареному вигляді, а страви з неї – відмінна профілактика атеросклерозу, тромбофлебіту та анемії.
  7. Болгарський перець – це король овочів осені. Він містить велику кількість вітаміну С. Згідно з дослідженнями, навіть запах болгарського перцю провокує організм на зниження ваги.

Фрукти

Кожна людина знає, що у фруктах містяться активні кислоти, які допомагають організму спалювати жири. Тому безліч дієт для схуднення засноване на фруктах. Ми дізналися, які основні продукти спалюють жири, але існують і певні фрукти, володіють низькою калорійністю. Людини, якого запитають про фруктах, що спалюють жир, відразу прийдуть на розум цитрусові. І це дійсно так, проте не тільки цитрусові здатні прибирати зайву вагу. Розглянемо список фруктів:

  1. Грейпфрут – на першому місці. Міститься в ньому всього 35 калорій, а апетит він здатний відбити надовго. Цей чарівник дуже корисний для організму, адже він впливає на рівень інсуліну в крові. Вчені підрахували, що якщо є по половинці грейпфрута в день протягом трьох місяців, то без всяких навантажень і дієт людина втратить до 2 кг.
  2. Ананас на другому місці. Цей популярний у всьому світі спалювач жиру містить особливий фермент, який розщеплює жирові відкладення, навіть застарілі. До того ж ананас сприяє активному метаболізму завдяки великій кількості простий клітковини, яка допомагає кишечнику правильно працювати.
  3. Ківі містить всього 47 калорій, тому по праву займає 3-е місце серед жиросжигающих фруктів. Унікальні ферменти, що містяться в ківі, усувають жири, які блокують артерії, а велика кількість вітаміну С сприяє підвищенню імунітету.
  4. Авокадо володіє великою калорійністю – 208 ккал, але на 4-е місце він потрапив завдяки унікальній здатності надовго пригнічувати апетит і контролювати рівень гормонів. Жиросжигающие властивості цього фрукта легко пояснити міститься амінокислоту L-карнітин, що цьому сприяє.
  5. Яблука виручать будь-якої людини, яка хоче схуднути. Наші рідні фрукти нічим не поступаються заморським і сприяють схудненню з-за великої кількості пектину. Яблука містять: фосфор, кальцій, залізо, натрій, фолієву кислоту, магній, що робить їх цінним продуктом.

Молочні продукти

На питання, які продукти спалюють жири, будь-яка жінка відповість: «Капуста або грейпфрут», не звертаючи уваги на молочні продукти. Але науково доведено, що низькокалорійні молокопродукти не тільки корисні, але і допомагають організму спалювати жири. Вони багаті кальцієм, магнієм, вітамінами групи В, а мінеральних і органічних речовин у них міститься більше 200 видів.

Спалювання жиру з допомогою сиру, сиру або нежирного молока відбувається за рахунок кальцію, велика кількість якого міститься в цьому продукті. Він на клітинному рівні вивільняє жир, одночасно знижуючи всмоктування нових жирових відкладень. До низькокалорійним молочним продуктам відносять:

  • Нежирний сир.

Дозволяється їсти під час будь-якої дієти низькокалорійні сорти сиру, наприклад, адигейський або моцарелу. Існує навіть сирна дієта, при якій спалюються зайві кілограми, а фігура стрункість. Нежирні сорти сиру готуються з овечого молока, тому володіють низькою калорійністю.

  • Сир.

Про цінність сиру розказано багато. Що стосується його здатності спалювати жири, то хочеться навести один факт: в нежирному сирі містяться ліпотропні речовини, що знижують в печінці жирові накопичення, а також виводять їх з організму.

  • Йогурт.

Йогурт – відмінний продукт для мікрофлори кишечника, нежирні його сорти сприяють спалюванню жиру на животі, що дуже порадує прекрасну половину людства. У живій йогурті містяться: калій, цинк, фолієва кислота, вітаміни групи В, йод, залізо, кальцій, біотин і безліч інших корисних для організму речовин. Дізнайтеся, яку роль відіграє фолевая кислота в продуктах.

Принцип дії продуктів спалюють жир

Зазвичай хочеться зменшити об'єм тіла, але не знижувати м'язову масу. Але жир має огидну особливість накопичуватися на тілі нерівномірно, спотворюючи пропорції фігури: обпливати на талії, животі або у вигляді целюліту на ногах. Продукти, що спалюють жир, працюють по-різному, але об'єднує їх кілька основних факторів:

  • Вони низькокалорійні, тому організм витрачає більше енергії на їх переробку, ніж отримує.
  • Сприяють прискоренню метаболізму, тому жири не тільки йдуть, але і не засвоюються в організмі.
  • Мікроелементи і вітаміни активізують вироблення гормонів, що використовують для свого зростання запаси жиру.

Білкові (молочні продукти, які є жиросжигателями, вважаються будівельним матеріалом для клітин, тому сприяють збільшенню м'язової маси, яка, зростаючи, тягне на себе додаткову енергію. Організм змушений віддавати енергію в якості жирових відкладень. Головне, при вживанні молокопродуктів не змішувати їх з цукром, тоді ефект від них буде більше.

Сильними сжигателями жиру у всі часи вважалися спеції. Вони не тільки благотворно позначаються на стані всього організму, але і викликають прискорення обміну речовин за рахунок містяться в них ефірних масел, здатних розширювати судини. Така здатність потребує від організму додаткової віддачі енергії, тому жири спалюються інтенсивно.

Читайте також: чи ефективний пояс для схуднення живота, як він працює, як зробити правильний вибір.

Які продукти швидко спалюють жир на животі й боках

Щоб домогтися ідеальної талії або плоского живота потрібен комплексний підхід. Але якщо знати, які продукти потрібно вживати, процес схуднення прискориться. Ефективно прибирають жир в цих проблемних для кожної жінки місцях цілий ряд низькокалорійних продуктів, а їх регулярне вживання допоможе благотворно вплинути на загальне здоров'я.

Теорія змови - Продукти, які прибирають жир з живота. Випуск від 09.04.2017

А ми розповімо про інших трьох продуктах, які допоможуть позбутися від жиру на боках і животі, не менш ефективних:

  • Оливкова олія знижує «поганий холестерин» і підвищує «хороший», адже в ньому міститься багато мононенасичених жирів, а антиоксиданти запобігають утворенню бляшок на стінках судин. Крім спалювання жиру, оливкова олія володіє відмінним протизапальною дією.
  • Лимон – це джерело вітаміну С, а лимонний сік – відмінний жироспалювач, який не дозволяє жиру засвоюватися в організмі. Якщо ви серйозно налаштовані схуднути, то замініть фруктові соки і алкогольні напої на воду з додаванням лимона, яка не тільки допоможе піти жиру на боках і талії, але і активізує перистальтику, запобігаючи запори.
  • Прянощі: кориця, імбир. Половинка чайної ложки кориці в день і натертого імбиру допоможе засвоїти цукор у крові, знижуючи рівень інсуліну. А адже високий інсулін призводить до утворення жирових відкладень, особливо на талії.

Таблиця продуктів добре спалюють жири

Щоб прибрати зайві кілограми, недостатньо знати, які продукти спалюють жири – їх потрібно регулярно вживати. Причому добова доза з'їдених калорій не повинна перевищувати їх витрати. Щоб порахувати добову дозу енергетичної потреби для кожної людини індивідуально, існують таблиці і формули. Одна з популярних:

  • Для жінок 18-30 років: (вагу помножити на 0,0621 + 2,0357) х 240.

31-60: (вагу помножити на 0,0342 + 3,5377) х 240.

61 і більше: (вагу помножити на 0,0377 + 2,7546) х 240.

  • Для чоловіків 18-30 років: (вагу помножити на 0,0630 + 2,8957) х 240.

31-60: (вагу помножити на 0,0630 + 2,8957) х 240.

61 і більше: (вагу помножити на 0,0491 + 2,4587) х 240.

Те число, яке вийде в процесі розрахунків потрібно помножити на коефіцієнт 1,1 при малорухомому способі життя, на 1,3 – при середній активності і 1,5 при високих фізичних навантаженнях. Число, яке вийде в результаті і буде дорівнювати кількості потрібних калорій на добу. Щоб скинути зайві кілограми, вам потрібно зменшити цю кількість на 20%, вводячи в раціон низькокалорійні продукти, що спалюють жири. Щоб знати калорійність використовуваних продуктів, ми представимо таблицю калорійності на фото:

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!