3 способи повісити картину на стіну без свердління

Якщо ви вирішили прикрасити своє житло, а у вас під рукою не виявилося дрилі, то вам просто необхідно знати про 3 способи повісити картину на стіну без свердління. Ці методи не порушать цілісності штукатурки, але при цьому дозволять оновити стиль приміщення без пошкоджень.

Двосторонній скотч

Самий простий і швидкий спосіб вирішити проблему зі зміною інтер'єру є двосторонній скотч. З його допомогою можна повісити картину або фото на будь-яку поверхню за винятком фактурних стін. Існує два способи:

  1. Приклейте кілька смужок скотчу на стіну в тому місці, де ви будете вішати зображення. Після цього зніміть захисну плівку і прикладіть до скотчу картину.
  2. Можна зробити все навпаки. Спочатку прикріпіть липку стрічку до рами, потім зніміть захисну плівку з зовнішньої сторони і приклейте до поверхні.

Якщо фото або рама із зображенням важка, то звичайний двосторонній скотч може не витримати. В цьому випадку не поскупіться на кілька зайвих смуг липкої стрічки або придбайте спінений скотч або на тканинній основі. Краще скористатися другим варіантом: чим менше скотчу, тим легше розлучитися з прикрасою стіни.

В майбутньому, якщо ви захочете зняти картину, липка стрічка може пошкодити фарбу або шпалери. Отлеплять раму слід за отклеенный куточок під кутом в 90 градусів відносно стіни. Але і у тканинного скотча є мінус: він несумісний з фактурними шпалерами, тобто підходить тільки для гладкої поверхні.

 

Скріпка або гачок

Якщо ваші стіни обклеєні шпалерами, то для кріплення без свердління можна використовувати скріпку або невеликий гачок. Останній можна зробити самостійно з жорсткою тонкого дроту. Вам також буде потрібно канцелярський ніж, простий олівець і хороший клей. Процес кріплення картини наступний:

  1. Зробіть на стіні розмітку у вигляді горизонтальної лінії за допомогою простого олівця. По її центру накресліть ще одну перпендикулярно, але менше.
  2. Розріжте шпалери канцелярським ножем по лініях і акуратно розсуньте шпалери в місці їх перетину, щоб отримати отвір.
  3. Розігніть скріпку так, щоб вийшов гачок.
  4. Між шпалерами і стіною залийте клей, закріпіть гачок. Приклейте шпалери тому.
  5. Через добу, коли гачок добре приклеїться, можна вішати раму з зображенням або фото.

Рідкі цвяхи або полімерний клей

Якщо ви збираєтеся змінити інтер'єр на довгий час, а під рукою немає дрилі або свердла, можна скористатися рідкими цвяхами або полімерним клеєм. Цей метод дозволяє витримувати зображення навіть у важкій рамі або повісити модульну картину без свердління стіни. Процес кріплення без свердління протікає так:

  1. Обезжирьте стіну. При необхідності видаліть всю грязь.
  2. По периметру рами з виворітного боку нанесіть краплі рідких цвяхів на відстані 5 см один від одного.
  3. Притуліть картину до стіни, сильно притиснувши.

Цей спосіб кріплення без свердління має істотний недолік. Якщо в майбутньому ви вирішите переважити прикраса, то вам доведеться перефарбовувати стіни або клеїти нові шпалери. Тому перш ніж зважитися на такий крок, переконайтеся, що вибрали правильне місце для картини.

Відео

Двосторонній скотч, що може витримати

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!