Гігієнічний душ із змішувачем прихованого монтажу

На ринку сантехнічних приладів очі розбігаються від різноманіття нових винаходів. З'являються все нові вироби, які можна використовувати для гігієни. Одним з таких є гігієнічний душ – він стане прекрасним доповненням до кожної сучасної вбиральні.

Різновиди гігієнічних душів

Залежно від особливостей конструкцій, гігієнічні душі зі змішувачами прихованого монтажу поділяють на такі види:

  1. настінний;
  2. приставка-біде для унітазу;
  3. змішувач для раковини.

Пристрої володіють суттєвими плюсами:

  • компактністю;
  • зручністю;
  • простотою у використанні;
  • легкістю монтажу.

Сполучені з раковиною

Даний вид – найбільш вигідний і простий в установці. Змішувач з гігієнічним душем можна поставити при наявності готової раковини у ванній кімнаті. Умивальник встановлюється спільно з звичайним змішувачем, а лійка кріпиться до стіни. Такий принцип не обов'язковий для виконання, кожен власник душа може здійснити монтаж як йому хочеться. Недоліком такого душа, сполученого з раковиною, є можливість встановлення виключно в спільному санвузлі.

Настінні

Прилади візуально схожі на звичайний душ. Однак настінний гігієнічний душ із змішувачем прихованого монтажу істотно відрізняється від простої сантехніки. Вода, використовувана для конструкції, за розмірами набагато менше, плюс у неї обов'язково повинен бути запірний клапан. Можлива окрема установка даного засобу для гігієни або кріплення на унітаз. Для першого випадку потрібно в стіні зробити приховану нішу для можливості підведення гарячої і холодної води і щоб було місце для установки змішувача.

Унітаз з гігієнічним душем набагато простіше в монтажі, ніж перший варіант. Недоліком такого рішення є той факт, що в даному разі можна буде користуватися виключно холодною водою. Установка душа на унітаз проста і може здійснюватися самостійно. Для цього необхідно приєднати холодну воду, закріпивши трійник в бачок (на подачу води).

Вбудовані

Цей варіант зображується на багатьох фото. Гігієнічний душ із змішувачем прихованого монтажу вбудованого типу дуже ефектний. Користується найбільшим попитом серед покупців причини свого естетичного вигляду – він стане гармонійним доповненням до будь-якого інтер'єру ванної кімнати. Встановлювати такий тип душа складніше, ніж інші варіанти. Для монтажу необхідно знімати покриття стін і здійснювати капітальний ремонт санвузла, що може обійтися дорого і стати досить нелегким завданням.

Як вибрати гігієнічний душ для унітазу зі змішувачем

При виборі гігієнічного душу для унітазу варто орієнтуватися не тільки на його дизайнерські особливості і матеріал виготовлення, але і дивитися на складові. В наборі для інтимної гігієни повинні бути:

  • Лійка для гігієнічного душу. Також вона відома як душетка, призначається для розсіювання води або збору її в один сильний потік.
  • Шланг. В основному шланг виготовляється з білої гуми або гнучкого пластику. Верхній шар корпусу робиться з металу або волокна з синтетики.

Огляд популярних виробників

Особливою популярністю користуються гігієнічні душі таких виробників:

  • Grohe – бюджетні, але якісні пристрої для інтимної гігієни. Компанія виробляє моделі змішувачів з термостатом.
  • Hansgrohe – сантехнічне обладнання виготовляється в Німеччині. Душ від фірми хансгра відрізняється довговічністю і якістю.
  • Kludi – має широкий вибір моделей гігієнічних душів німецької якості за доступну ціну.
  • Кайзер – пристрої зносостійкі і зручні у використанні.
  • Bossini – елементи, закріплювати які можна різними типами установки.

Де купити і скільки коштує гігієнічний душ прихованого монтажу

Купити гігієнічний душ у повній комплектації можна в будь-якому магазині сантехнічних пристроїв і пристосувань. Якщо немає часу вийти з дому в зв'язку з ремонтом, зручний замовлення обладнання через інтернет-магазин. Головне – визначитися з моделлю і видом душа, який вам потрібен. Цінова категорія подібного роду пристроїв починається з 3315 рублів. Далі – все залежить від виробника, способу кріплення і матеріалу. Наприклад, ціна змішувача з бронзи може бути 37415 р., а окремо лійка проста коштує в середньому 1730 р.

Як встановити і підключити гігієнічний душ у туалеті

Установка гігієнічного душу зі змішувачем прихованого монтажу складна, але можлива. Необхідно бурити стіну або виготовляти спеціальний короб, який сховає внутрішню частину системи для гігієни. Настільки непроста кріплення краще довірити фахівцеві, але при сильному бажанні можна здійснити монтаж своїми руками. Потрібно все робити поетапно:

  1. Вивчити інструкцію. Тоді ви будете розуміти, що являє собою пристрій і знати його особливості.
  2. Придумати місце кріплення. Змішувач прихованого монтажу для гігієнічного душу та його складові повинні знаходитися поруч з краном.
  3. Провести розведення водопостачання.
  4. Визначити, де виводити шланг. Після цього потрібно докласти з'єднувальний водопровід до місця виводу.
  5. Приготувати короб або нішу. Поглиблення краще зробити спеціальними насадками, встановленими на перфоратор.
  6. Укласти труби і відводи всередину підготовлених отворів.
  7. Встановити змішувач в нішу, точно дотримуючись покрокову інструкцію до сантехніки.
  8. Здійснити пробне підключення. При цьому варто приділити особливу увагу сполук на предмет протікання.
  9. Зробити фінішний ремонт стіни.
  10. Встановити всі компоненти системи, у тому числі декоративне кільце і відведення.
  11. Шланг приєднати до лійці.
  12. Здійснити установку декоративного кріплення.

Відгуки покупців

Марія, 30 роківЗамовляла через інтернет-магазин гігієнічний набір для біде. Його ціна мене цілком влаштувала і якість від вартості не постраждало. Тільки для установки довелося покликати відповідну службу. Тим, хто не встановлював собі такий пристрій, рекомендую! Дуже зручно для регулярного підтримання чистоти інтимних місць – завжди є тепла вода.
Федір, 46 роківКоли тільки з дружиною дізналися про новий винахід, вирішили поставити і собі таке. Гігієнічним пристроєм користуюся навіть я, дітям теж сподобався новий агрегат. Встановлював все сам, знаходив поради в інтернеті, у знайомих сантехніків цікавився, раптом щось зроблю неправильно – пристосування брали одне з найбільш якісних і дорогих.
Віктор, 39 роківЯк досвідчений сантехнік скажу, що гігієнічний душ набагато легше встановлювати разом з раковиною. Прихований монтаж змішувача користується великим попитом, але ця послуга дорожче, і монтаж складніше. Дам пораду тим, хто вибирає такий пристрій: дивіться, щоб у комплектацію входив монтажний короб – процес установки буде значно простіше.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!