Пеленальная дошка на ліжечко

З народженням дитини в сім'ї з'являється безліч нових предметів для догляду за ним, у тому числі і пеленальная дошка. За допомогою цього аксесуара батьки зможуть швидко поміняти дитині підгузки, переодягти його. Всім, хто готується до поповнення в сімействі, потрібно детальніше дізнатися про особливості вибору такого столика.

Що таке пеленальная дошка

Виріб має жорсткий каркас. Конструкція може виготовлятися з металу, дерева, пластика і кріпиться до бортів ліжка. Поверхня для сповивання може бути різного ступеня м'якості. Іноді в комплекті ще є водонепроникний матрац. По краях сформовані спеціальні м'які обмежують бордюри і фіксаційні ремені, щоб дитина випадково не впав і не забився. У деяких моделях з боків є лоточки, смужки, кишеньки або гачки для зберігання необхідних засобів по догляду, дитячої косметики.

Чим гарний знімний пеленальний столик на ліжечко

Спеціальна переносна дошка володіє масою достоїнств:

  1. Вона робить процедуру сповивання більш безпечною.
  2. Такий столик – ідеальний вибір для мешканців маленьких тісних квартир, в яких не вийде поставити повноцінний відкидний пеленальний комод.
  3. Пеленальник вдасться розмістити не тільки на ліжечку, але і на іншому предметі меблів.
  4. Виріб компактний, легкий. Його зручно переносити з одного місця на інше.
  5. Пеленальник дуже легко мити і чистити.

Ліжечко з пеленальним столиком має і свої недоліки:

  1. Використовувати виріб надто довго не вийде. Як тільки малюк стане дуже рухливим, воно стає небезпечним.
  2. Якщо дитина швидко росте, то столик може стати йому занадто малий.

Якою має бути якісна дошка для сповивання

Вибираючи виріб, необхідно звернути увагу на безліч важливих критеріїв. Пеленальная дошка на дитячу ліжечко обов'язково повинна бути виготовлена з матеріалу, який не завдасть шкоди здоров'ю дитини. Верхнє покриття водовідштовхувальне, не слизьке і має добре чиститься. Якщо площа кімнати дозволяє, то беріть пеленальник, який би був просторим. Чим більшим він буде, тим довше вам вдасться їм користуватися.

Обов'язково перевірте, чи надійні кріплення для того, щоб фіксувати дошку на ліжечку. Треба переконатися у міцності ременів, які будуть підстраховувати малюка. Бажано звертати увагу тільки на ті моделі, у яких є високі захисні валики по боках. Іноді вони також присутні зверху і знизу. Сучасні модифікації можуть бути оснащені чохлом з кишеньками або відсіками для різних дрібниць.

Моделі пеленальних столиків для новонароджених

Багато виробників дитячих товарів випускають сповивальники для ліжечка. Батьки часто планують їх придбання заздалегідь. Якщо потрібен столик для сповивання, ознайомтеся з моделями, які користуються найбільшою популярністю:

  1. «Аврора». Якісна пеленальная дошка на ліжечко з дерев'яною основою, бічними бортами і вологовідштовхуючим фарбовим покриттям з клейонки.
  2. «Фея Паралель Класика». Недорога модель, що має дерев'яний каркас. Покрита миється вологостійким матеріалом.
  3. «GLOBEX Паралель-Стандарт». Столик представлений в декількох кольорах. Є дерев'яна основа з обмежувачами, покриття з клейонки.
  4. «GLOBEX Комфорт». Пеленальний стіл на ліжечко, виготовлений у вигляді підкови. Надійно фіксується. Покритий м'яким матеріалом вологовідштовхуючим. Бортики вбережуть дитину від падінь. Модель представлена кількома кольорами.
  5. «GLOBEX Гном». Компактна пеленальная дошка на маленьку ліжечко.
  6. «Фея Люкс». Столик з дерев'яною основою, м'якою клейончатій поверхнею і трьома захисними бортиками.
  7. «Maltex». Столик з фанерним підставою, м'якою миється поверхнею з ПВХ-плівки. Наповнений поролоном. Підійде дітям вагою до семи кілограмів.
  8. «НЕМАЄ». Виробник пропонує асортимент пеленальних дощок з барвистими малюнками відмінної якості. Є кілька моделей, на покриття яких намальований ростомір.
  9. «Фея». Біла і медова дошки. Міцно фіксуються на ліжечку. Оснащені поперечиною для зберігання пелюшки або рушники. М'якого підстави немає, вироби виготовлені з масиву берези.
  10. ItalBaby. Пеленальна поверхню на ліжечко з основою з МДФ і покриттям ПВХ, представлена в білому і коричневому кольорах.
  11. Ber Ber Arena. Пеленальник на ліжечко з жорсткою основою, фіксатором і миється покриттям.
  12. Micuna. Сповивальники з механізмом фіксації, завдяки якому не обов'язково відкріплює конструкцію, щоб опустити один з бортів.
  13. BeBe Confort Amplitude. Варіант з високими бортиками і знімним матрацом миється з гігієнічного матеріалу. Оснащений бічними контейнерами для зберігання різних дитячих речей.
  14. Ceba Baby. Різнокольорові пеленальні поверхні з жорстким підставою з деревини, клеенчатым покриттям, трьома бортами. Міцно кріпляться до ліжечка.

Де купити і скільки коштує

У таблиці нижче представлений діапазон цін на найпопулярніші сповивальники, пропоновані в спеціалізованих магазинах товарів для дітей і в інтернет-магазинах:

Назва товару

Приблизна вартість в рублях

Аврора

500-600

Фея Паралель Класика

800-1300

GLOBEX Паралель-Стандарт

1000-1200

GLOBEX Комфорт

750-850

GLOBEX Гном

750-1200

Фея Люкс

1100-1400

Maltex

1500-2100

НЕМАЄ

1500-1900

Фея, Біла і медова дошки

2000-2200

ItalBaby

3200-3800

Ber Ber Arena

1400-1800

Micuna

10000-11500

BeBe Confort Amplitude

9000-10000

Ceba Baby

1400-2100

Як встановити столик у ліжко

Покрокова інструкція:

  1. Зніміть з дошки матрацик.
  2. В прорізі вставте ремені і зафіксуйте їх пряжками до клацання, захоплюючи краї ліжечка. Затягніть їх. Дошка повинна щільно притискатися до ліжечка, не з'їжджати.
  3. Покладіть матрац на основу.

Відео: дошка для сповивання на ліжечко російського виробництва

Дошка для сповивання Globex Люкс Паралель Паралель +

Відгуки

Катерина, 34 рокиПершої дитини для зміни підгузника або масажу просто клала на диван, дуже намучилася, спина боліла жахливо. Коли дізналася про другу вагітність, зрозуміла, що пеленальная дошка на ліжечко мені необхідна, тому що великий комод ставити ніде. Річ корисна, зручно на ній переодягати і сповивати дитину, але вона швидко стала нам мала.
Христина, 25 роківСповивальну дошку подарував хтось з родичів, ми з чоловіком навіть не замислювалися про те, чи потрібна вона. У нас «Фея» з м'якими бортиками. Користуватися нею мені подобається, але повноцінного комода не вистачає. Нікуди класти підгузники, крему і всю іншу дитячу косметику. Якби вибирала меблі для сповивання сама, взяла б великий стіл.
Валентина, 29 років,Коли дитина був зовсім маленький, він жив у нашій кімнаті, а вона дуже тісний. Чоловік купив сповивальну дошку, вона мене дуже виручала. На ній я малюкові міняла підгузки, масажик йому робила. Мити дошку дуже легко, важить вона трохи. Коли син виріс, дошку я позичала вже кількох подруг, але вона все одно в ідеальному стані.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!