Стоп-цистит для кішок - інструкція із застосування, склад, показання, форма випуску та ціна

Дбайливий господар приділяє своєму домашньому улюбленцю багато уваги. Якщо кішка стала насилу ходити в туалет, її живіт став твердим, як кулька, це може говорити про циститі. Слід негайно звернутися до ветеринара за призначенням лікування. Якщо діагноз підтвердиться, він призначить ліки Стоп-цистит. Воно знімає запалення, купірує біль і прискорює процес одужання тварини.

Що таке Стоп-цистит для кішок

Комплексний лікарський препарат вітчизняного виробництва Стоп-цистит (біологічна добавка) застосовується у ветеринарії для лікування і профілактики циститу та інших гострих або хронічних захворювань сечовидільної системи. Він усуває запальні, бактеріальні інфекційні хвороби, служить мірою профілактики інфікування та утворення сечових каменів. Ліки успішно застосовується для підготовки тварини до цистоскопії, катетеризації, полостным операцій на нирках або сечовому міхурі.

Препарат абсолютно нетоксичний для тварин, при дотриманні дозування не призводить до появи побічних ефектів. Нітроксолін (одне з діючих компонентів) не накопичується в організмі кішки, виводиться в незміненому вигляді з сечею, не проявляє гепатотоксичною і сенсибілізуючої активності. Перевагами Стоп-циститу є:

  • діє комплексно;
  • має мало протипоказань і побічних ефектів;
  • може застосовуватися у вагітних і годуючих кішок, маленьких кошенят (але тільки після консультації з ветеринаром).

Склад

Комбінований медикамент Стоп-цистит для кішок містить натуральні і хімічні елементи. Склад засобу наведено в таблиці:

Група компонентів

Найменування речовини

Концентрація активної речовини, мг на 1 мл розчину

Функція

Активні

Нітроксолін

12,5

Бореться зі збудниками захворювань сечових шляхів, грибками, бактеріями

Дротаверину гідрохлорид

6

Знімає спазм, розслаблює гладку мускулатуру, купірує біль

Рослинні

Витяжка листя кропиви

5

Унікальний біохімічний склад рослин сприятливо впливає на сечостатеву систему та організм тварини. Екстракти багаті на флавоноїди, вітаміни, пектини, ефірними маслами, дубильними речовинами, сапонінами, органічними кислотами, мінеральними сполуками, незамінними амінокислотами.

Екстракт листя брусниці

5

Витяжка польового кореня солодки

5

Екстракт трави горця пташиного

5

Витяжка плодів ялівцю

5

Допоміжні (прискорюють розчинення)

Полівінілпіролідон, карбоксиметилцелюлоза, крохмаль

Посилюють дію основних активних компонентів і виведення токсинів.

Фармакологічні властивості

Призначення Стоп-циститу кішкам обумовлено наявністю активних компонентів у складі. Від них залежать фармакодинаміка і фармакокінетика засоби:

  1. Нітроксолін має протимікробну дію, ефективний відносно стафілококів, сальмонел, кандид, стрептококів, ентерококів, кишкової палички, клебсієли, уреаплазми, віруси. Він пригнічує синтез бактеріальної ДНК хвороботворної мікрофлори.
  2. Дротаверину гідрохлорид знімає спазм, що призводить до розслаблення гладкої мускулатури, розширенню судин і зменшенню больового синдрому. Компонент знижує тиск і підвищений тонус судин за рахунок скорочення надходження в м'язову клітину організму кальцію. Це призводить до купіруванню болю при сечовипусканні у кішок.
  3. Рослини у складі препарату проявляють антимікробну, сечогінний і спазмолітичний ефекти, виводять з сечостатевої системи дрібні камінці і токсини, приводять до відновлення функції нирок і статевої функції вихованців.

Стоп-цистит добре всмоктується зі шлунка, легко переноситься особинами будь-якої статі і віку. Його можна використовувати для профілактика виникнення урологічних захворювань. Препарат має спазмолітичну, протизапальну, діуретичну та антисептичну дію. За рахунок комплексної дії алкалоїдів, пектинів, флавоноїдів та дубильних речовин з нирок і сечового міхура видаляються сечові камені, в т. ч. урати, конкременти.

Лікарська форма

Відомі дві форми випуску препарату: Стоп-цистит Біо для кішок в суспензії і таблетках. Перша відпускається у флаконах по 30, 50, 100 або 150 мл Суспензія являє собою тягучу світло-коричневого з зеленуватим відтінком суміш приємного смаку. У комплекті йдуть мірний стаканчик, шприц-дозатор для препарату. Таблетки 200 мг упаковуються по 15 шт. в баночки. Препарати зберігаються в прохолодному сухому місці без доступу сонця, дітей, далеко від їжі, корму при температурі 0-25 градусів протягом двох років.

Показання до застосування препарату

У орального препарату є ряд показань до застосування. До них належать захворювання та стану тварини:

  • цистит, пієлонефрит, уретрит;
  • сечокам'яна хвороба;
  • профілактика захворювань сечостатевої системи;
  • підготовка до цистоскопії, катетеризації, планових операцій на сечовому міхурі, сечоводах, нирках, іншим методам діагностики у кішок і собак.

Інструкція Стоп-Циститу

Точне дозування препарату розраховує тільки ветеринар, враховуючи вік, вагу і стан кішки. Давати Стоп-цистит вихованцеві можна не довше 10-14 днів поспіль з інтервалом два місяці. Тварині додають ліки в корм або наносять відразу на корінь язика двічі за добу в наступній дозі:

Маса тварини, кг

Добова доза, мл

Разова доза, мл

До 5

4

2

Більше 5

6

3

Таблетки

Стоп-цистит в таблетках для кішки дається по 1-2 таблетки двічі на день в залежності від ваги тварини. Точне дозування розраховується ветеринаром. Профілактичне лікування триває 5-8 днів, протягом яких засіб дають разів за добу. Терапія відрізняється дворазовим прийомом таблеток протягом 10-14 днів. У процесі лікування потрібно дотримуватися правил асептики, використовувати стерильні інструменти.

Перед тим як дати кішці ліки і після цього потрібно ретельно вимити руки з милом. Підмішувати товчені таблетки можна в корм сухий або вологий, сирий фарш. Також можна класти дозу на основу мови кішки, широко розкриваючи їй пащу, тримаючи кілька хвилин до появи ковтального рефлексу. Після лікування заохотите вихованця смачною їжею. Поєднувати препарат можна з будь-якими мінералами, вітамінами, лікувальними промисловими кормами, полівітамінами.

Суспензія

Стоп-цистит у форматі суспензії дається шляхом примусового вливання в ротову порожнину кішки за допомогою вхідного в комплект шприца-дозатора або підмішування ліки до улюбленого десерту або корму. При вазі тварини до 5 кг дається по 2 мл двічі за добу, якщо маса тіла більше – по 3 мл двічі за день. Перед вживанням флакон ретельно струшується.

Щоб дати ліки кішці, треба її заспокоїти, взяти на руки і добре зафіксувати. Далі у шприц набирається потрібна доза ліків, відкривається паща, препарат вводиться повільно і акуратно за щоку. Кілька хвилин потрібно тримати голову тварини в піднесеному стані. Після цього треба погладити кішку по шиї для стимуляції ковтального рефлексу. Не забудьте заохотити тварину за слухняність.

Протипоказання і побічні дії препарату

Ліки Стоп-цистит відноситься до малонебезпечних препаратів четвертого класу небезпеки, тому легко переноситься тваринами. При лікуванні можуть виникати небажані побічні явища: індивідуальна непереносимість, реакції алергії, салівації (з причини великої кількості трав у складі) – якщо вони сталися, дайте вихованцеві антигістамінний засіб.

Засіб протипоказаний до застосування у кішок, які страждають від гострої серцевої недостатності, патологічних змін нирок. З обережністю використовують ліки при вагітності. Заборонено давати таблетки і суспензію тварин з профілактичною метою без рекомендацій ветеринара. В іншому випадку можливе зниження яскравою симптоматики при погіршенні стану здоров'я.

Аналоги

Нітроксолін для кішок не є унікальним засобом. Його можна замінити іншими препаратами для лікування циститу:

  • Дивопрайд – гепатопротектор у вигляді таблеток на основі екстрактів розторопші, артишоку;
  • Котэрвин – салуретическая, протизапальна, діуретична рідина з рослинним складом;
  • Здорові нирки – таблетки від захворювань мочевополовой системи з екстрактами барбарису, хвоща, кульбаби, берези;
  • Фурагін – таблетки на основі нітрофурану.

Ціна

Лікарський засіб Стоп-цистит продається на полицях ветеринарних клінік і зооаптек. Слід проконсультуватися з лікарем перед його покупкою. Приблизна ціна по Москві на медикамент та аналоги складе:

Найменування засобу, обсяг

Інтернет-цінник, рублів

Аптечна вартість, рублів

Стоп-цистит біо суспензія 30 мл

225

250

Котэрвин 10 мл

156

178

Здорові нирки 50 таблеток

230

250

Фурагін 30 таблеток 10 мг

190

220

Відео

Цистит у свійських тварин | Як лікувати Цистит | Симптоми і профілактика циститу | Поради Ветеринара

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!