Відлякувач кротів своїми руками з пластикових пляшок: як зробити, відео

Боротьбу з підземними лазутчиками можна вести простими доступними засобами. Відлякувач кротів своїми руками з пластикових пляшок – один з таких варіантів. Це пристрій дратує чутливих до шуму шкідників, змушуючи їх покинути звичні місця.

Принцип роботи саморобного відлякувача

Вертушка від кротів своїми руками активна тільки при наявності вітру – так пляшка починає обертатися, створюючи своїм рухом коливання. Цей противний тріск пропелера дратує кротів ще сильніше, тому вони вимушено знижують свою активність під землею. Нерідкі випадки, коли комахоїдні залишають незатишний ділянку назовсім.

Вібрації передаються по жердині у грунт, чому кроти відчувають дискомфорт, а шум вертушки, видається нею на вітрі, має додатковий ефект.

Матеріали та інструменти для роботи

Пристрій для відлякування кротів виготовляється з простих доступних засобів. Потрібні такі матеріали та інструменти:

  • пластикова пляшка (оптимальний обсяг – 1/1,5 л);
  • дерев'яна палиця, металева трубка або зварювальний електрод (оптимальна довжина – 1-1,5 м);
  • канцелярські ножиці;
  • шматок мідного дроту;
  • дриль.

Покрокова інструкція

Примітивний варіант саморобної відлякувача – це пляшка, надіта на штир, причому бажано використовувати залізний прут. Він передає коливання в землю краще, ніж дерев'яна палиця. Пристосування створюється в два кроки:

  1. Штир встромляють в землю.
  2. Надягають на нього посудину. Звуки і вібрація при вітрі передаються в землю, де розташовані кротові ходи.

Варіант складніше – вітряк від кротів. Він набагато ефективніше попереднього пристрою. Тільки й створити його важче, ніж примітивний відлякувач кротів з пластикової пляшки. Вертушка виготовляється у 8 етапів:

  1. Підготувати вісь обертання (штир). Якщо застосовується зварювальний електрод, то потрібно видалити з нього обмазку, інакше вона завадить обертання вертушки. Робиться це кількома ударами молотком: захисний шар потріскається, після чого залишається лише зішкребти його.
  2. Навколо осі замотують шматочок мідного дроту. Він повинен бути розташований нижче того відрізка, на який надіта ємність.
  3. Просвердлити дно і кришку пляшки. Штир буде проходити крізь посудину через ці отвори.
  4. Розділити ємність на вертикальні сектору з допомогою фломастера або маркера. Ці зони окреслюють на «тілі» посудини – між шийкою і дном. Якщо вертушка планується з 3-мя лопатями, то пляшку ділять на 6 секторів. Якщо їх буде 4, то позначають 8 частин.
  5. Виконати П-образні надрізи на визначених секторах. Повинні вийти «відкриваються дверцята». Проміжок між кожним надрізом – 1 сектор.
  6. Зігнути вирізки назовні, щоб вийшли лопаті.
  7. Надіти пляшку на вісь. Посудину повинен впертися в мідну обмотку.
  8. Вставити готову вертушку в землю. Рекомендується зробити кілька таких пристроїв і розставити їх по периметру ділянки. Це підвищить шанси на зникнення шкідників.

Відео

Відлякувач кротів з пластикової пляшки

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!