Ідеї для особистого щоденника своїми руками: як красиво оформити

Чи багато у вас найсокровенніших думок і таємниць? Не будь-який з них можна розповісти комусь, для такої інформації існує особистий щоденник. Придбати готовий не складе труднощів, але самостійно оформлений щоденник – це ваш дім, краще все зробити в ньому своїми руками, з любов'ю. Як можна оформити особистий щоденник красиво?

Ідеї для оформлення особистого щоденника

Обов'язково дайте розгулятися власної фантазії у створенні ідеї для особистого щоденника своїми руками. Красивий і акуратно виконаний, він стане для вас кращим другом, який зберігає ваші секрети і роздуми. Як зробити оригінальними сторінки для особистого щоденника:

  1. Визначтеся з колірною гамою зошити і в відповідності з нею підберіть необхідну кількість аркушів. Це можуть бути різнокольорові листочки, райдужне оформлення з 7 кольорів, пастельні тони, імітація залежаних листочків. Не уникайте і темної забарвлення: на такі сторінки можна буде прикріпити конверти, наклейки, картинки або розділяти ними періоди написання.
  2. Сторінки можна фігурно вирізати по краях, надати їм цікаву форму: мережива, закруглені куточки.
  3. Виберіть два аркуші для обкладинки (титульного і задній) і розмістіть їх зверху і знизу стопки.
  4. Візьміть дирокол і всі сторінки пробийте так, щоб на кожній було з лівого боку по два отвори для зшивання сторінок. Візьміть 2 колечка з урахуванням товщини щоденника, протягніть їх, щоб з'єднати листи в готовий щоденник.
  5. При бажанні можна купити красиву зошит, продумати тільки її внутрішній дизайн.

Що стосується питання, як оформити особистий щоденник для дівчаток, то тут важливо не тільки розмалювати, але й ретельно продумати зміст блокнота. Ви можете зробити розділи для:

  • мотивуючих цитат, думок;
  • планів і мрій на майбутнє;
  • досягнень та життєвих невдач;
  • фіксування важливих подій, дат;
  • записів відбувається за день;
  • хороших спогадів;
  • корисних «напоминалок»;
  • фотографій;
  • вирізок із журналів та газет.

Цікаво зробити потаємні кишеньки легко, прикріпивши вирізаний з прозорого пластику шматочок або приклеївши на будь-яку з сторінок конверт. Так ви приховаєте дорогу вам фотографію або інформацію «не для чужих очей». Ще одна ідея для особистого щоденника своїми руками – це тематика: про життя вашої родини, особисто вашої, про дитину, кар'єрних цілях, досягнення.

Ідея для особистого щоденника #12

Що намалювати

Якщо вам цікаво, як прикрасити особистий щоденник малюнками, то тут все залежить від ваших художніх навичок. Красиві рамки сторінок виконуються з маленьких листочків, квітів або просто за допомогою лінії градієнта. Можна виділити окремі сторінки, намалювати портрет, обожнених героїв мультфільмів, пейзаж, натюрморт. Гарно буде, якщо прикрасити кожну сторінку намальованим фруктом, ягодами, яскравими овочами, метеликами, сонечками.

Якщо це щоденник про досягнення дитини, то використовуйте варіант малюнка, зроблений вашим малюком самостійно. При хороших художніх здібностях можна створити свою розмальовку, замальовки олівцем, прикрашати листи візерунками, прикріпити маленькі малюночки на стікерах. Загадковий силует елегантної дами, герой кінофільму – малюйте, то що любите, ніж мотивируетесь.

Як прикрасити особистий щоденник

У світі творчості є маса ідей для особистого щоденника своїми руками – це орігамі, плетіння, аплікації:

  1. Яскраву аплікацію в ЛД можна виконати з гудзиків, кольорового паперу, картону, ватяних дисків, паличок, усіляких стрічок, блискіток.
  2. Вирізки з газет і журналів легко зробити у вигляді екрану телевізора або вантажу, який везуть маленькі літачки.
  3. В техніці орігамі є багато варіацій: пташки, квіти, метелики, маленькі бантики, конвертики.

Дізнайтеся, які скрапбукінг-ідеї можна застосувати для особистого щоденника.

Як оформити всередині

Для зручності написання можна розкреслити листи кольоровими ручками, створити ними кордону тонкими рамками. Цікаво буде виглядати, якщо розмітка всіх сторінок буде різна: кольорові листи, сторінки шкільних зошитів у клітинку, лінію, косу лінію, вставки картинки, листівки, барвисті календарі. Можна вклеїти круті картини, прикольні смайлики або зображення обличчя людини з різними емоціями. Ви бачили, як любі діти пробують в перший раз лимон або бачать поцілунок нареченого і нареченої?

Дізнайтеся, як зробити конвертик, який теж можна розмістити всередині особистого щоденника.

Теми для особистого щоденника

Як заповнювати особистий щоденник тематичними розділами? Список найактуальніших рубрик в особистих зошитах:

  • Що сталося зі мною за день?
  • Улюблена сім'я.
  • Мої плани, чого я хочу.
  • Моя робота.
  • Приємні спогади.
  • Що я повинен зробити протягом дня.
  • Розумні думки і висновки.
  • Чого мені вдалося досягти за день (тиждень, місяць, рік, життя)?
  • Творчий розділ.
  • Секретний розділ про хлопчиків.

Обкладинка

Ведення щоденника – річ важлива. Вона починається вже зовні самого щоденника. Дивлячись на майстерно прикрашену обкладинку, ви піднімаєте собі настрій, отримуєте натхнення. На обкладинці може бути вподобана вам роздрук, картинка, виріб – будь-який декор додасть у звичайний блокнот новий легкий або романтичний настрій. Ви можете створити свою печатку на обкладинці з мотивуючої записом і вашим іменем. Не так важливо, які ідеї для особистого щоденника своїми руками ви обрали, який колір – рожевий, фіолетовий або синій, головне, щоб щоденні записи надихали і радували.

Дізнайтеся, як створюються ляльки з капрону.

Відео

DIY Ідеї для особистого щоденника Оформлення розвороту Літні кавуни Христина Санько DRAW WITH ME

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!