Продаж статей в інтернеті: сайти бірж

В нинішній час заробляти в мережі популярно, люди намагаються отримувати дохід цим способом. Один з варіантів – продаж статей в інтернеті, де маса замовників, які бажають придбати авторський контент для власних сайтів. Цей вид заробітку доступний кожному охочому, подобається і легко дається безлічі людей. Дізнайтеся про особливості продажу текстів, ресурсах, створених для цієї роботи.

Як почати писати статті

Корисний навик, стане в нагоді у безлічі сфер. Написання статей в знайоме кожному зі шкільних часів. Усім доводилося готувати твори, викладу. Для заробітку продажем власних унікальних текстів спочатку треба визначитися з тематикою. В залежності від навичок пишіть статті за особистим інтересам або по популярним актуальних напрямів.

Наступний етап – збір достатньої кількості тематичної інформації. Рекомендується включати в статтю цікаві факти, статистичні матеріали для підвищення якості. За зібраними матеріалами складіть план. Варіант структури статті:

  • анонс;
  • введення;
  • головна частина;
  • висновки, рекомендації.

Умінням грамотно, цікаво, красиво, без помилок викладати думки володіють не всі, але його можна розвинути. Читайте блоги досвідчених авторів, форуми, там вдасться почерпнути багато інформації щодо написання, продажу. Відвідуйте платні семінари, тренінги. Читайте більше класичної літератури. Періодично повторюйте правила орфографії, пунктуації, синтаксису. Деяким людям знадобляться тренажери швидкісного набору.

Як продати статтю в інтернеті

Способів чотири. Краще спробувати все і пізніше зупинитися на вподобаних. Готові статті розмістіть на біржах для продажу в інтернеті. Якщо вони пройдуть модерацію, то стануть доступні замовникам. Другий варіант – пошукати оголошення про пошук авторів і попутно розмістити власні. Люди публікують разові замовлення і пропозиції довгострокового співробітництва. Третій спосіб – знайти сайт-замовник і працювати там. Практикувалася раніше перепродаж статей, але зараз не популярна.

При виборі будь-якого способу роботи пам'ятайте про репутацію – це найважливіший момент. Контролюйте власний рейтинг, відгуки, просіть замовників залишати коментарі про виконану роботу в портфоліо. Навіть якщо ви - початківець копірайтер, співпрацюйте виключно з надійними клієнтами. Якщо зв'яжетеся з шахраєм, ризикуєте витратити силу-силенну часу, залишитися без грошей. Читайте відгуки про замовника, перевіряйте рейтинг, репутацію.

Де продати

Шляхи два: писати замовні тексти або розміщувати готові. У методу є позитивні сторони і недоліки. Написання замовних статей вигідно, стабільно, якщо вдалося переконатися в платоспроможності та порядності клієнта. Продаж текстів в готовому вигляді безпечніше, менш трудомістка. Негативний момент в тому, що не відомо, коли людей зацікавить покупка статей вашого написання.

Тексти на замовлення

Мається на увазі написання статей за вимогами клієнта. Замовники розміщують заявки на біржах в інтернеті. Автор вибирає відповідне завдання у списку доступних. В описі перераховуються вимоги замовника: обсяг статті, стиль написання, присутність таблиць, списків, термін здачі і т. д. Якщо угода підтверджується, автор виконує замовлення, отримує оплату після перевірки клієнтом. Сайт бере відсоток, інші гроші потрапляють до автора в електронний гаманець.

Спосіб заробітку володіє вагомими недоліками. Він навряд чи підійде новачкам. Причина у відсутності досвіду, репутації, маленькому рейтингу. Зустрічаються надмірно важкі завдання, незрозумілі людям, тільки учням писати. Якщо навіть новачок готовий працювати, доведеться зіткнутися з низьким заробітком на початкових етапах. Авторам без репутації з маленьким рейтингом довіряють «копійчані» замовлення. Напрацювання досвіду займе час.

Готові статті

На ряді бірж авторам доступно розміщення власних текстів. Допускається написання за різними тематиками. Простіше кажучи, ви пишете статтю певного обсягу теми, самостійно призначаєте ціну. Після проходження перевірок, модерації ознайомлювальний фрагмент стане доступний замовникам. Якщо комусь сподобається стаття, її оплатять. На кількох ресурсах відразу можна виставити однакові тексти.

Недолік способу полягає в тому, що статті можуть «висіти» на сайтах в інтернеті невизначену кількість часу. Стабільним заробіток не назвеш. Поради для підвищення ймовірності продажів:

  1. На певних текстових біржах опубліковані рейтинги популярних тем, пошукових запитів. З їх допомогою ви зрозумієте, про що вигідніше писати.
  2. Охоче купують статті суміжних тематик. Напишіть певну кількість схожих текстів, доповнюють, розкривають один одного. Велика ймовірність, що замовник забере комплект. Користувачам подобаються майданчики з серіями статей, що належать руці одного автора.
  3. Замовники шукають статті за ключовими словами. Користуйтеся сервісами підбору ключів для вебмайстрів.
  4. Пишіть про те, що зрозуміло. Навіть якщо тематика рейтингова, але ви в ній не розбираєтеся, навряд чи статті продадуться.
  5. Авторський текст має високу унікальність. Намагайтеся робити цей параметр максимальним.
  6. Перевіряйте статті на граматичні, орфографічні помилки. Користуйтеся текстовим редактором і додатковими сторонніми сервісами.
  7. Дайте статті яскраву назву, цікаве, інтригуюче опис. Виберіть кращий відрізок тексту для ознайомчого фрагмента. Перерахуйте ключові слова, фрази.

Замовлення статей для сайту

Самий стабільний варіант заробітку. Автор забезпечений постійною роботою, сам контролює завантаженість, рівень доходу. Суть полягає в тому, що людина реєструється на майданчику для копірайтерів, вибирає з переліку технічних завдань підходяще за обсягом, виконує протягом встановленого строку. Потрібно дотримуватися правила та умови сайту. Ресурси мають технічну підтримку для регулярних консультацій.

Сайтів написання замовних статей для продажу в інтернеті багато, у кожного чіткі умови роботи, оплати. Приклади ресурсів такого співробітництва:

  • Bytext.ru;
  • Monica.pro;
  • Content.binet.pro.

Bytext.ru

Працювати копірайтером тут легко. Для зарахування автор проходить ряд тестів, які обирає тематики, в яких розбирається. Потім починається робота. Плануючи написати статтю, виконавець замовляє її за день, зазначивши бажану кількість символів, час, коли збирається приступити до роботи. До призначеного терміну приходить завдання з докладним планом, переліком тематичних слів, вимогами. Оплата щотижнева. Переваги роботи з Bytext.ru:

  1. Завдання складені максимально детально.
  2. Працює підтримка, консультанти в робочий час готові відповісти на питання автора.
  3. Ставка висока, збільшується при регулярному якісному написанні статей.
  4. Робота постійна, а оплата регулярна без затримок, відстрочок.
  5. На написання тексту дається багато часу.

Біржа статей на продаж

Якщо ви вирішили реалізовувати готові тексти, потрібно вибрати в інтернеті сайт для цього. Існує величезна кількість сервісів для продажу статей в інтернеті, кожному властиві достоїнства і недоліки. Рекомендується віддавати перевагу найпопулярнішим бірж, там ймовірність отримати гроші за текст вище. Докладний опис кожної представлено нижче.

Адвего

Одна з найвідоміших бірж. Користуватися Адвего, як магазином контенту люблять не багато. Переваги сайту полягають великій кількості замовників, розумних цінах. Серйозний недолік, через нього багато автори перестають користуватися сайтом. Модерація у Адвего дуже жорстка. Періодично статті знімають з продажу без пояснення причин. Це серйозно знижує рейтинг.

Etxt

Біржа надійна, перевірена часом. Робота тут проста, інтуїтивно зрозуміла. Щоб домогтися результату, перевіряйте унікальність кожної статті перед розміщенням сервісом Etxt. Спочатку не завищувати ціну сильно, це відлякає покупців. Переваги продажу готових статей на Etxt:

  • на біржі безліч покупців;
  • швидка продаж;
  • на сайті в інтернеті працює автопроверка, тому не всі статті проходять модерацію;
  • статті, надіслані в продаж, можна рекламувати.
  • Недоліків сервісу мало. Негативні моменти використання:
  • конкуренція авторів велика;
  • за продаж статей в інтернеті з маленькою унікальністю рейтинг знімається;
  • ціни біржі нижче середніх ринкових.

Текст.ру

Сайт в інтернеті працює недавно, але користується величезною популярністю. В редактор біржі додається стаття із заголовком, описом. Ціну за 1000 знаків обираєте самостійно. Пишіть текст в одну, дві або три категорії тим відразу. Це підвищує шанси продати статтю в інтернеті за гроші. Вона проходить модерацію, стає доступною для замовників. Продаж статей в інтернеті на Текст.ру дає переваги:

  1. Ви встановлюєте будь-яку вартість текстів. На цій біржі вони продаються дорого, швидко.
  2. За кожну статтю, яка пройшла модерацію, і за час, проведений на сайті, буде підвищений рейтинг.

Не позбавлена біржа копірайтингу та рерайтингу деяких негативних моментів, до яких доведеться звикнути. Недоліки сервісу:

перевірка унікальності проводиться по специфічному алгоритмом, тому уважно поставтеся до цього параметру;

модерація проводиться прискіпливо, принципово, статті повинні бути написані грамотно, щоб пройти перевірку.

Копилансер

Цей магазин статей простий, зручний в роботі. Він володіє такими перевагами:

  • обмеження мінімальної вартості за 1000 знаків;
  • автоматична знижка для статей, які перебувають у резерві більше 6 місяців;
  • м'які умови перевірки унікальності, модерації.

Головним недоліком сервісу Copylancer є те, що статті тут продаються повільно. Сайт краще розглядати, як джерело додаткового доходу. Ще одна незручність - якщо модератор знайде у статті помилки, то вона відразу буде видалена з сервісу. Спочатку доведеться внести в неї необхідні виправлення в редакторі, а після додавати в інтернет заново.

TextSale

Ця біржа контенту працює давно. У авторів полярне ставлення до неї, одним подобається, іншим – категорично ні. У біржі 2 переваги: багато покупців, а грамотність статей не перевіряють. Недоліків більше:

  • конкуренція веде до спаду цін нижче середнього;
  • періодично на сайті в інтернеті відбуваються збої і рейтинг автора втрачається;
  • адміністрація не приділяє сайту уваги;
  • рейтинг заробити важко (продана стаття – нарахування 1 балу, відхилена – зняття 2-10).

Відео

Як заробляти на продажі статей?

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!