Електронна сигарета шкідлива

Куріння вбиває! Ці слова написані на упаковках кожної пачки звичайних сигарет. Кинути палити – проблема багатьох курців. На сьогодні створено чергове засіб, який допомагає відмовитися від куріння – це електронні трубки. Що це таке і чи приносять вони шкоди організму – розглянемо в цій статті.

Можна палити електронні сигарети

Вчені стверджують, що між звичайною «нікотинової паличкою» та електронної існують відмінності, проте є цьому зворотне. Ними ж доведено про малий вміст нікотину в безнікотиновий сигаретах. Наскільки шкідливі електронні сигарети для організму? Інгалятор утворює за допомогою енергії рідина в пар, схожий на тютюновий дим. Так ось ця рідина містить малу частку нікотину.

Що входить до складу рідини для електронних сигарет

Шкідлива електронна сигарета і що входить в склад рідини? Розглянемо вміст для заправки картриджів:

  1. Гліцерин. Має широке коло застосування, сюди входять і сигарети. Сам гліцерин є простим многоатомным спиртом. Він нешкідливий, але заборонено застосовувати великими кількостями. Надає густоту і присмак пару.
  2. Пропіленгліколь. Є харчовою добавкою, виконує зв'язуючу роль. З'єднує всі речовини, рідини і забезпечує транспорт пара до легким.
  3. Ароматизатори. Надають спеціальні присмаки і запахи. Розрізняють натуральні та штучні ароматизатори. Особливої різниці між ними немає, але перші йдуть дорожче і мають більш вузький асортимент.
  4. Нікотин. Є шкідливим речовиною, він приносить шкоди організму. З-за наявності цієї речовини в трубках, їх визнають небезпечними, хоч і рівень нікотину у них набагато менше, ніж у звичайних. Пристрою не містять у своєму складі аміак, який також приносить шкоду здоров'ю, і є не менш небезпечною отрутою.

Розглянемо, яку шкоду від електронних сигарет з рідиною. Безнікотинові несуть в собі не менше шкоди, ніж звичайні. Виробники забезпечують ілюзією задоволення, звичка палити не відпускає. Склад рідини містить майстерно ті ж самі хімічні сполуки, що і у звичайних. Результатом споживання такого змісту поступово руйнується імунна і нервова система людини. Залежність організму не відступає.

Що шкідливіше: електронна сигарета або звичайна

В даному питанні можна сміливо відповісти, що ризик шкоди для організму присутній в обох видів. Менш безпечними є трубки, у складі якісних рідинах використовується не більше п'яти елементів речовини, а у звичайних – більше 4000 сполук. Тому обидва види несуть небезпеку здоров'ю людини. У клітинах організму може відбутися мутація, що передається спадково.

Чим небезпечні електронні сигарети для організму людини? Вище було зазначено, що їх склад містить нікотин, який є рослинним отрутою. При частому використанні небезпечне впливає на серце і судини, не виключено захворювання печінки. Шкода електронних сигарет надмірно великий, т. к. у людини не зникає психологічна залежність. Пристрої мають акумулятор, який забезпечує куріння без зарядки. В основі його лежить ємність. Від нього залежить, скільки затяжок ви зможете зробити за день, не заряджаючи акумулятор.

Наскільки шкідливі сигарети при вагітності? Паління при виношуванні дитини просто неприпустимо. Нікотин сприяє викидня на ранніх термінах, надає поганий вплив на весь організм вагітної і на плід. Речовина в крові майбутньої дитини накопичується, не виводиться. Нікотин отруює найбільш важливі органи, такі як серце, нирки і печінку.

Ніж електронна сигарета шкідлива для здоров'я? У порівнянні з звичайними трубками, вони є у багато разів безвреднее. Проте шкоду нікотину ніхто не відміняв! У звичайних і електронних процес впливу на організм залишається незмінним. Небезпечні речовини, які входять до їх складу, мають той же самий результат і здатні викликати звикання організму.

У Москві є велика кількість магазинів, які мають широкий асортимент електронних пристроїв. Вони гарантують відсутність у складі рідини нікотину. Магазини дуже часто приваблюють молодь, які поступово стають постійними клієнтами. Шкідливі електронні сигарети для здоров'я? Так! Шкоду існує від обох видів куріння. Ціни на такі товари зростають з кожним днем, а аудиторія курців стає обширней. Їх використання – не спосіб кинути палити. Нікотин – це страшна отрута, яка активно руйнує організм людини. Ознайомтеся з методами, як кинути курити самостійно.

Дізнайтеся, як очистити легені курця в домашніх умовах.

Відео: що таке електронна сигарета - шкода і користь

Шкідливі вейпы (електронні сигарети)? Здоров'я. (22.01.2017)

Дізнайтеся, що відбувається з організмом, коли кидаєш палити.

Відгуки лікарів і покупців

Юрій Іванович, 45 роківМаючи сильну психологічну залежність, кинути курити дуже складно. Якщо ви відчуваєте таке стан і переживаєте про шкоду здоров'ю, то варто перейти на електронні трубки. Вони у багато тисяч разів безпечніше, є хорошим способом у боротьбі з тютюнопалінням. Варто берегти здоров'я, тому що наслідки організму у курців дуже погані.
Павло Олегович, лікарЧасто мені задають питання - шкідлива електронна сигарета? Відповідаю: вони є хорошим інструментом у боротьбі з курінням. Вони порівнянні з жувальною гумкою, легкий смак зберігається, а шкоди набагато менший. Треба мати величезну силу волі, щоб назавжди відмовитися від куріння. Людям, які не здатні кинути палити, я рекомендував переходити на альтернативу звичайним.
Сергій, 28 роківКинути палити намагаюся давно. Пробував різні варіанти, але нічого позитивного ефекту не давало. Знайомі порекомендували купити електронну трубку. Смак диму зовсім не той, я особисто не відчув ніякого задоволення. Я все думав - шкідливі електронні сигарети? Після кількох таких експериментів, зміг кинути палити. В якійсь мірі вони допомогли мені з проблемою.
Костянтин, 43 роки,Стаж куріння у мене пристойний. Думка кинути палити не покидала мене 3 роки. Я прекрасно розумів, що приношу величезної шкоди своєму здоров'ю і навіть оточуючим. Про електронних пристроях чув багато, але не наважувався. Через тиждень, тяга до традиційних пройшла. Зараз курю ці нешкідливі сигарети. Думаю і сподіваюся, що поступово, відмовлюся і від цих.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!