Полірування фар автомобіля: що потрібно

Однією з особливостей пластику, що використовується у виготовленні прозорого кожуха фар, є те, що він поступово вигорає, темніє від впливу ультрафіолету. Полірування фар автомобіля, як пластикових, так і скляних, повинна проводитися в сервісному центрі або домашніх умовах не рідше, ніж раз у 2 роки. Це не тільки покращує зовнішній вигляд авто, але і запобігає зниження дальності освітлення, яке може стати причиною ДТП.

Можна полірувати фари

Шліфування фар автомобіля в обов'язковому порядку повинна проводитися його власником при першій ознаці сильного помутніння кожуха. Самостійно полірування фар може бути проведена за допомогою обезжиривателя, безабразивного або абразивного матеріалу, підручних засобів зразок зубної пасти. У салоні підійдуть до цього питання більш ретельно: використовують спеціальну машинку, щоб відшліфувати матеріал фари всередині і зовні, поліпшити її зовнішній вигляд, підвищити прозорість скла.

Як часто потрібно полірувати фари

Полірування скла фари, як і відбиваючих елементів, оптики повинна проводитися у міру його помутніння. Не тільки бруд і кіптява знижують прозорість кожуха, роблять його каламутним, але їх будь-яка подряпина, тріщина. При перших ознаках зниження ефективності освітлення автовласник зобов'язаний подбати про відновлення первозданного виду матеріалу ліхтаря. Для цього знадобиться поліроль для фар, спеціальні серветки, наждачка, абразивні засоби, чий хімічний склад не зруйнує структуру пластику.

Чим відполірувати пластикові фари

Полірування пластикових фар, може бути проведена з використанням професійних засобів. Перед тим, як полірувати фари, переконайтеся в наявності під рукою абразиву з різною зернистістю – він знадобиться в процедурі послідовної шліфування. Цей спосіб за рахунок поступового зниження зернистості зробить пластмасову поверхню гладкою, легко пропускає світло. Перед зміною абразивного матеріалу вручну ретельно промивайте лінзу фари теплою водою, щоб видалити пластикові крихти, уникнути появи нових подряпин.

Абразивний папір

Використання такої папери дозволить краще впоратися з отшлифовкой кожуха до ідеально гладкого стану. В поєднанні з цим засобом часто використовується паста для полірування фар, яка усуває глибокі подряпини, сколи, тріщини. Ціна на папір може коливатися в залежності від виробника в межах від 40 до приблизно 400 рублів за упаковку. При цьому результат її використання залишається незмінним: фари стають гладкими, краще пропускають світло, їх експлуатація знову безпечна.

Наждачний папір

Даний матеріал призначений для більш глибокої полірування автомобільного скла. Легко усуває подряпини, може ефективно відчистити застарілий бруд, кіптява, прибрати тріщини за рахунок зняття верхнього шару пластика. Вартість наждачки невисока, але і область застосування трохи відрізняється від абразивного паперу. Наждачку краще застосовувати для поверхневої чищення, попереднього чищення кожуха, т. до. вона все одно залишає після себе помітні подряпини, що знижують ефективність, дальність освітлення. Обійтися тільки наждачним папером можна при поліруванні заднього ліхтаря.

Поліроль для скляних фар

Полірування скляних фар у домашніх умовах може бути проведений водієм за допомогою невеликого набору підручних засобів. Захисна і абразивна шліфувальна паста застосовуються послідовно для усунення дрібних дефектів, створення поверх захисного покриття ліхтаря. Чисті ганчірки, велика ємність з водою для змивання пасти. Також можна скористатися поліроллю, яка забезпечить максимальний результат при мінімумі витрачених зусиль. Такі види поліролі добре впораються зі своїм завданням:

  1. Runway. Універсальна безсиликоновая паста виробництва США. Технологія її виробництва забезпечила можливість використання цієї пасти для всіх видів поверхонь автомобіля, а не тільки фар. Ціна засобу становить близько 350 р. за тюбик. З мінусів можна відзначити недовговічність ефекту «захисної плівки», який створює паста.
  2. Sonax. Німецька абразивна поліроль, застосовувана для скляних поверхнях. Згідно інструкції, полірування може вироблятися як вручну, так і за допомогою шліфувальної машинки, болгарки, електродрилі. Захисна плівка, створювана пастою, тримається до декількох місяців. Ціна засобу становить 700 р. за тюбик 500 мл.

Засоби для полірування фар автомобіля

Послуга полірування фар автомобіля є дорогим задоволенням не тільки в Москві або Санкт-Петербурзі, але і в інших містах. Ознайомтеся з переліком засобів, призначених для відновлення фар в домашніх умовах:

Назва засобу

Опис

Вартість

Doctor Wax DW5673

Поліроль для скляних поверхонь. Видаляє дорожню пил, бруд, справляється з микроцарапинами, підвищує прозорість скла.

350 р.

Willson WS-02077

Японський набір з хімічного миючого засобу, краще підходить для пластикових поверхонь, губки, абразивні серветки. Створює захисну плівку, видаляє мікроподряпини.

1400 р.

ABRO HR-237

Поліроль-відновник у формі аерозолю, який зможе прибрати будь-який бруд. Не справляється з мікротріщинами, подряпинами. Не рекомендований для пластикових ліхтарів.

420 р.

Polish Restorer Headlights

Відрізняється можливістю глибокого відновлення кожуха, справляється з мікротріщинами, згладжує відколи. Утворює захисну плівку з воску, силіконів, яка запобігає руйнівний вплив УФ-променів.

350 р.

Як відполірувати фари своїми руками

Полірування фар вручну легко проводиться незалежно від матеріалу, з якого виготовлений ліхтар. Це забезпечується різноманітністю чистячих, поліруючих, захисних засобів, призначених для відновлення прозорості ліхтаря. Технологічний процес шліфування внутрішньої і зовнішньої сторін кожуха мають деякі відмінності. Вони пов'язані з вигином поверхні, ступенем схильності її забруднення, зовнішнього впливу.

Зовні

Відновлення зовнішньої частини ковпака потребує наявності спеціальної пасти, поліролі, наждачним або абразивного паперу, ємності для чистої води, м'яких тканинних серветок, якими буде зніматися бруд, зайвий шар миючого засобу. Шліфування проводиться за наступною схемою:

  1. На абразивний матеріал наноситься паста.
  2. Шліфування проводиться круговими рухами, які зачіпають всі поверхню ковпака.
  3. Залишки поліролі змиваються теплою водою.
  4. Перші 3 пункту повторюють ще 3-4 рази, зменшуючи зернистість абразиву на 200.

Зсередини

Внутрішнє шліфування, чистка ковпака не так критична, як зовнішня: ця частина фари менше піддається руйнівним впливам, ніж зовнішня. Для її відновлення не обов'язково використовувати спеціальні засоби. Підійде будь-яка зубна паста:

  1. Ковпак виймається з гнізда.
  2. Ретельно промивається теплою водою без мила.
  3. Паста наноситься тонким шаром по всій внутрішній поверхні кожуха.
  4. Шліфування проводиться наждачним папером дрібної зернистості 1 раз, після чого ковпак знову промивається, встановлюється на місце.

Ціна на полірування фар

Послуга по шліфовці, відновлення освітлювальних приладів автомобіля надається в Москві за різними цінами. Дізнайтеся, де дешевше виконати цю процедуру:

Назва сервісу

Ціна, рублів

Japauto

1000

Блик

1000

BenzBMW

1000

LuftMaster

1150

HIGH LVL

1250

Франсавто

1300

GHStyling

1500

Авто & Service Мото

1500

BMW Store

1750

ZAP-j

2000

Відео

Правильна полірування фар своїми руками.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!