Професійна і самостійна поліровка кузова автомобіля

Спочатку кузов нової машини покритий спеціальним шаром захисного лаку, який називається лакофарбовим покриттям (ЛКП). З плином часу він починає втрачати свій блиск, стаючи все більш каламутним. Крім того, на поверхні кузова з'являються подряпини і сліди впливу зовнішніх факторів, кількість яких постійно збільшується. Щоб кузов придбав колишній вигляд, потрібно вдатися до полірування автомобіля, вартість якої цілком доступна для багатьох власників машин, головне – правильно і грамотно її виконати.

Що таке полірування

Під таким процесом, як поліровка авто, мається на увазі надання транспортного засобу початкового зовнішнього вигляду з усуненням всіх дрібних пошкоджень, подряпин і видалення найдрібніших нерівностей ЛКП. Крім того, новий шар покликаний захистити поверхню машини від впливу зовнішніх факторів. Використовувані для цієї мети автополироли бувають абразивними, восковими, синтетичними. Вибір конкретного варіанта залежить від стану пофарбованої поверхні.

Для чого потрібна

Автополировка необхідна не тільки для додання поверхні авто колишнього блиску і естетичності, але і видалення будь-яких видимих дефектів. Така процедура є необхідністю, оскільки через мікротріщини у верхньому шарі, на метал потрапляють різні агресивні речовини. Їх вплив на матеріал приводить до процесу корозії. Осередки поступово збільшуються, та коли автовласник помітить утворилися дефекти, то йому доведеться сильно витратитися на локалізацію корозійного процесу. Виходить, що полірування машини потрібна і в якості профілактики.

Види полірування автомобіля

Перш ніж заполірувати поверхню кузова, щоб повернути йому глянець, ознайомтеся з варіантами полірування. У залежності від призначення вона може бути очищає, м'якою, відновної, захисною. Що стосується полірувальної пасти, то вона обирається відповідно до стану лакофарбового покриття. Наприклад, якщо транспортний засіб практично нове і його корпус помутнів тільки злегка, то оптимальним вибором стане поліроль для кузова автомобіля у домашніх умовах з низьким вмістом абразивних частинок або взагалі без них.

Очищаюча

Позбавити кузов транспортного засобу від потертостей, голограм від неякісної полірування, павутинки, дрібних подряпин допоможе очищаюча полірування автомобіля. Її обов'язково проводять перед тим, як нанести будь-яке складне захисне покриття, наприклад, керамічне, кварцове або рідке скло. Цей варіант ідеально підходить для нових автомобілів або машин, що перебувають в гарному стані. Детальніше про особливості:

  • В яких випадках використовується: для очищення від всіх видів забруднень, дрібних подряпин, голограм.
  • Особливості: для проведення процедури використовуються безабразивные і мелкоабразивные пасти.
  • Переваги: не впливає на товщину ЛКП, виконується в середньому за добу.
  • Недоліки: використовується виключно для авто, що перебувають в гарному стані або з дуже м'яким лаком.

М'яка

Вирішивши замовити детейлінг, тобто чищення і відновлення автомобіля, зверніть увагу на м'яку полірування, яка повсюдно виконується в автосервісах. Дана різновид полірування вважається самої бережний. При цьому вона обходиться трохи дешевше порівняно з нанесенням абразивного складу, але проникає в ЛКП неглибоко. Часто застосовується власниками машин японського виробництва, для яких характерно нанесення тонкого і не надто міцного шару лаку. Характеристики:

  • В яких випадках використовується: для транспортних засобів з ледь помітними недосконалостями ЛКП, малим пробігом.
  • Особливості: являє собою перехідний варіант між абразивним і базової відновної полировками.
  • Переваги: верхній шар лаку не стоншується.
  • Недоліки: застосовна тільки для машин з більш-менш хорошим станом кузова.

Відновлювальна

Під даними видом полірування мається на увазі зняття частини захисного лаку, щоб позбавити поверхню кузова від дрібних подряпин, павутинок, які утворюються від піскоструминного ефекту. Крім того, її широко застосовують для додання машині первісного блиску. Для цієї мети застосовують різні варіанти абразивних паст та полірувальні круги з різним ступенем ворсистості. Після відновної полірування рекомендується зробити захисну, щоб ефект блиску зберігся на більш тривалий період часу. Детальніше про технологію:

  • В яких випадках використовується: для усунення всіх видів бруду, глибоких подряпин.
  • Особливості: для проведення можуть використовуватися кошти, як з дрібної, так і середньої зернистістю.
  • Переваги: вплив на товщину ЛКП мінімальне, підходить для старих машин.
  • Недоліки: висока вартість.

Захисна

Щоб надати капоту та іншим елементам кузова якісний і естетичний вигляд, необхідно вдатися до виконання повної захисну поліровку. При професійному підході і наявності необхідних інструментів, така технологія дозволяє надати транспортного засобу блиск і лоск, і надійно захистити кузов від впливу навколишнього середовища. Це сприяє збільшенню експлуатації машини. Наноситься така полірування вручну:

  • В яких випадках використовується: для захисту машини від негативного впливу зовнішніх факторів.
  • Особливості: для виконання застосовують безабразивные поліролі на основі синтетичних матеріалів або восків.
  • Переваги: захист від ультрафіолету, стійкість до появи голограми, окислення, до більшості хімічних сполук.
  • Недоліки: висока вартість.

Як відполірувати машину

Процес полірування може бути механічним або ручним. Крім того, є безконтактний метод, застосування якого передбачає наявність спеціальної микроэмульсии, впровадженої у виробництво порівняно недавно. Перед тим, як відполірувати машину своїми руками, підготуйте відповідний засіб. Це може бути автовоск, гель, паста і т. д. Виконуйте процедуру в помешканні з вентиляційною витяжкою і інтенсивними джерелами світла на стінках і стелі. Далі виконаєте наступні дії:

  1. Вимийте машину, просушіть, після чого видаліть сліди від антикора або комах та незмивні бітумні плями за допомогою спеціального засобу, наприклад, уайт-спіриту. Переконавшись, що машина чиста, обезжирьте поверхню антисиликоновым засобом.
  2. Візьміть шкірку, пляшку з водою і потроху, не натискаючи приступите до затірці оброблюваної поверхні до матового стану. Шліфувальний папір візьміть як можна більш тонку – не грубіше P1500 і P1200. Перед роботою замочіть її на 5-10 хвилин.
  3. Виконавши шліфовку, не забудьте очистити робочу поверхню від пилу.
  4. Візьміть шліфувальну машинку коло жорсткий (білий) або середньої жорсткості (помаранчевий) і середньозернисту пасту. Не забудьте змочити коло.
  5. Нанесіть пасту на поліровану область, використовуючи спеціальні серветки з мікрофібри.
  6. Приступите до поліруванню, починаючи процес з більш низьких обертів, поступово збільшивши їх до 1-1,5 тисяч.
  7. Після завершення процедури, перевірте результат виконаної роботи. Потім вам залишається помити поверхню з милом або змочити її знежирювачем.

Засіб для полірування авто

Для полірування автомобіля чорного, червоного, білого та інших кольорів дуже важливо підібрати оптимальний засіб. Один із секретів успішного результату буде полягати в тому, наскільки грамотним виявиться зроблений вами вибір. У цьому вам допоможе приведений нижче рейтинг, що включає в себе одні з найкращих поліролей для кузова машини:

Назва

Опис

Ціна в Москві, рублів

Turtle Wax Original FG6507

Містить мікрочастки каоліну, здатного ефективно і дбайливо справлятися з будь-якими подряпинами. Очищає від забруднень, окислення.

339

LIQUI MOLY 7644

Виконаний на основі рослинного волокна, полімерів, силіконів. Ефективно видаляє забруднення, захищає від негативного впливу зовнішнього середовища.

478

Doctor Wax 8307

Відновлює первісний блиск кузова, усуває найстійкіші забруднення.

359

Ціна на полірування автомобіля

Зважаючи на те, що полірування автомобіля є складним і трудомістким процесом, краще довірити його професіоналам. Самостійний підхід при відсутності необхідного досвіду може завдати авто ще більшої шкоди. Заощадити на поліровці автомобіля, звернувшись за допомогою до майстрів, можна за умови порівняння цін в різних майстернях. Щоб дізнатися, скільки коштує полірування машини в Москві, ознайомтеся з таблицею:

Назва фірми

Ціна в рублях

ПолировкаАвто.ру

від 8000

Дефектів немає

від 7000

Автоцарапина

від 10000

Color Glo

від 9500

Відео

Полірування чорного авто (технологія, секрети, матеріали)

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!