Роберт Паттінсон - фільми за участю актора. Особисте життя і останні новини про Роберта Паттінсона

Рідко зустрінеш людину, незнайому з творчістю цього англійського актора. Для одних він ідеал і досконалість, а інші упереджено ставляться до його грі. А адже якби не наполегливість батька у виборі професії, можливо, цей юнак залишився б хлопцем з обкладинки журналу мод.

Фільми з Робертом Паттінсоном у головній ролі

Першу головну кінороль актор зіграв у військовій драмі «Переслідувач Тобі Джагга», що розповідає про льотчика-інваліда, паралізованому нижче пояса. Для реабілітації він переїжджає в будинок, де його мучать бачення і кошмари, винуватцями яких на думку Тобі є тітка і психіатр. І хоч неоднозначну реакцію критиків викликала роль, яку виконав Роберт Паттінсон – список фільмів, у яких він знявся як головний герой, очолює ця картина.

Потім послідувала комедійна драма «Щоденник поганий матусі» і короткометражка «Літній будиночок». Кінострічки не принесли успіху художник, зате в 2006 році надходить запрошення зіграти вампіра-вегетаріанця у першій частині «Сутінків». Завдяки цій стрічці двадцятидворічний британець завойовує серця мільйонів шанувальників по всьому світу. Потім будуть зняті ще чотири епізоди цієї саги, після чого думки критиків і шанувальників розділяться на залицяльників і супротивників гри Паттінсона.

Ставши популярним після «Сутінків» Роберт пробує себе в інших картинах, щоб зняти кліше актора однієї ролі. Благо, йому дозволено вибирати персонажів по душі з-за великої кількості пропозицій продюсерів. І він активно цим користується – на екрани виходять фільм за мотивами роману Гі де Мопассана, роботи «Води слонам!», «Мій милий друг», «Пам'ятай мене», «Космополіс» та ін.

Всі фільми Роберта Паттінсона радують шанувальників неординарною грою актора, хоч у більшості випадків британець асоціюють з вампіром Каленом з «Сутінків». Взяти хоча б кінострічку «Відлуння минулого», в якому він зіграв Сальвадора Далі, пов'язаного гомосексуальними зв'язками з відомим іспанцем Федеріко Гарсіа Лорки. Цією роллю він збентежив не тільки своїх прихильників, але і багатьох кінокритиків.

Фільми з участю Роберта Паттінсона

Творчість актора почалася з театру, де від епізодичних персонажів він перейшов на провідні ролі. Перша з картин – «Кільце Нібелунгів», де він зіграв Гизельхера – стала кінодебютом актора. Після пішли запрошення зніматися в кінострічці «Ярмарок марнославства», де сцени з участю артиста перед прем'єрою вирізали. А от зйомки «Гаррі Поттер і Кубок вогню» стали щасливим квитком у світ кіно – молоде дарування помітили і стали кликати на нові ролі.

Серед значущих фільмів слід виділити «Перехідний вік», за зйомки в якому Паттінсон отримав нагороду Страсбурзького фестивалю. Хороші відгуки критиків і глядачів отримала гра британця в трилері «Місія: чорний список», де він став експертом, який брав участь на допитах, що здійснюються під час операції із затримання Саддама Хусейна. Неординарним вийшов фільм «Лайф» – тут артист зіграв фотографа, завязывающего дружбу з голлівудською зіркою.

Перераховувати, в яких фільмах знімався Роберт Паттінсон, можна довго, але от гра в картині «Любов і зрада», що оповідає про романтичному почутті із зворотного боку, буде цікава шанувальникам творчості артиста. Фільм поділений на п'ять історій, кожна з яких цікава по-своєму. Це не «Сутінки. Сага. Новолуння», тут герой Паттінсона показує зовсім іншу любов.

Фільми з Робертом Паттінсоном і Крістен Стюарт

Під час зйомок відомої саги «Сутінки» у молодих людей зав'язався широко обговорюваний роман. Пара вже підшукувала підходящий будинок, навіть збиралася одружитися, але стало відомо про зраду Крістен. Досі немає єдиної думки, чи це грамотний піар-хід чи справжні почуття, факт залишається фактом: актори розійшлися і кожен веде свою особисту життя. Після виходу всіх п'яти частин «Сутінків» заява про написання спільних сценаріїв озвучили Крістен Стюарт і Роберт Паттінсон – фільми разом з цими акторами так зняті не були.

Роберт Паттінсон – фільми 2016

Тридцятирічна кінозірка продовжує творчий шлях: фільми з Паттінсоном продовжують радувати шанувальників. Так і цей рік не став винятком – на екрани вийшов пригодницький бойовик «Загублене Місто Z». Стрічка, де Роберт зіграв колегу дослідника, оповідає про пошуки зниклої цивілізації в лісах Амазонії. Стрічка закривала Нью-Йоркський кінофестиваль і відрізняється чудовою операторською роботою, хоч отримав високі оцінки критиків.

Відомо, що артист знімався у фільмі «Добрий час». Тут британець виконує роль грабіжника банків, який, перебуваючи на мушці у правоохоронних органів, планує останній зухвалий наліт. Крім цього, відомо про співпрацю Паттінсона з режисером Олів'є Ассаяс, у фільмі якого Роберт планує знятися як головний герой разом із Сильвестром Сталлоне і Рейчел Вайс («Ідол»). Відомо, що артист постане перед нами космонавтом в картині французького кінорежисера Клер Дені.

Відео: Роберт Паттінсон – фільмографія

Robert Pattinson filmography 2004/2012 ♥

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!