Фотосесія в стилі гранж на вулиці і в студії

Стиль grunge у багатьох асоціюється з хаотичністю, і дійсно, це віяння моди незрозуміле, взрывающее все звичне, розширює рамки. В кінці минулого століття цей стиль увірвався в моду, і вже сьогодні воліють його і молоді люди, і ті, кому за 30.

Що таке фото в стилі гранж

Цей стиль став популярним і в світі фотографії, бо виглядає він завжди ефектно і стильно. Тут немає меж, рамок, обмежень за віком, національністю та соціальної приналежність. Особливість фотосесії напрямки grunge в тому, що можна бути вільним і стильною одночасно.

Гранжеві знімки нерозривно пов'язані з роком. Відомо, що групи 90-х років відрізнялися своєю експресивністю та депресивності. Настрій стало впливати на стиль одягу, а потім з'явився новий напрямок для художньої фотографії. Рокерський стиль дав старт новим зйомок. В обробці знімків стилю grunge використовуються забруднені текстури і фон.

Обробка фото не передбачає чітких контурів, вони, навпаки, розмиті, відтінки при цьому приглушені. Все це в сукупності виділяє фотографію із загального потоку, роблячи її виразною, оригінальною і стильною. Фотограф може використовувати такі прийоми, створюючи тематичні знімки, працюючи над репортажами. Гранжевую фотографію відрізняє креатив, який можна проявляти підбором моделі. Одяг, взуття тут також відіграють важливу роль. У молодіжному фото стилю гранж використовується міський пейзаж.

Приклади фотосесії в стилі рок і гранж

Фотосесії grunge можуть бути різними. Вони не мають меж, що дає простір фантазії. Так, для створення такого знімка можна використовувати звичайну міську стіну з яскраво вираженою цегляною кладкою. Цей фон відмінно передає всю неординарність фото. Не обов'язково тут робити знімки в повний зріст: шкіряна куртка, макіяж в темних тонах, включаючи губи насиченого кольору, суворість погляду відмінно впишуться в стилістику гранж.

Можна для фотосесії в стилі гранж використовувати на тлі вікно. Краще підійде обшарпана великих розмірів віконна рама. Меланхолійний образ допоможе створити типажная дівчина, на ногах у якій громіздкі черевики, порвані джинси і розтягнутий светр. Недбала зачіска тут стане цікавим акцентом. Не зашнурованный черевик, одяг трохи більшого розміру, рвані речі, недбалий зовнішній вигляд і стоїть обробка фотошопу зроблять свою справу. Історія цього стилю пам'ятає безліч фонів, пейзажів, навіть це не головне. Гранжеве фото можна створити на будь-якому тлі.

Як зробити портрет в стилі гранж

Багатьом відомо, що велика частка успіху фото в його обробці. Тим не менш, постаратися зробити потрібний фон, знайти підходящу модель, продумати все до деталей – непроста робота. Деякі секрети допоможуть зробити молодіжні, модні фотографії. Так, вирішуючи створити такий фотосет, пам'ятайте про наступне:

  • Тут потрібно поєднувати між собою непоєднуване, наприклад, неохайність у зовнішньому вигляді відмінно виглядає з акуратним макіяжем.
  • Гранж відрізняється недбалістю. Заплатки, дірки, стирчать нитки – те що треба.
  • Пам'ятайте про багатошаровості, цілком доречно надіти на майку водолазку, зверху – сорочку, потім светр і ще накинути шарф. Але і тут важливо дотримуватися почуття міри.
  • Геть гламур! Не використовуйте стрази, блискітки.
  • Поєднуйте гранж з такими стилями, як casual, мілітарі, бохо, вінтаж.
  • В одязі та оформлення фону потрібно використовувати світлі і темні натуральні тони. Орнаменти і малюнки варто залишити для інших фотосетов.

Пози

Вибір правильно пози поряд із зовнішнім виглядом зададуть фотографії певного стилю. Краще, якщо ваше обличчя буде непохитним, байдужим, що виражає бунтарство. Важливо показати свою замкнутість, зробити це можна протестом руками, хай цю будуть некрасиві, неестетичні пози, сутулість, невдоволення на обличчі. На сходинках можна сидіти, підібгавши ноги, або стати біля стінки, облокачиваясь одним або двома плечима, руки краще звісити вниз. Звернемо увагу на ноги: можна їх схрещувати або повернути стопами всередину.

Макіяж

Дівчина для фотосесії взагалі може не фарбуватися, адже відсутність косметики на обличчі – вищий пілотаж фото в стилі гранж. Якщо без нього не впоратися, то підійде використання темних тонів. Не до всіх образів, але може підійти макіяж з темними губами. Такі губи допоможуть виглядати стримано і оригінально, до того ж це перегукується з рокерським стилем. Важливо кожному фото додати індивідуалізму. Зачіска тут не потрібна, можна просто розтріпати волосся руками: вийде те, що треба!

Одяг та взуття

Фотосесія в стилі гранж передбачає певний стиль речей. Далеко не будь-який одяг підійде для такої зйомки, потрібно дотримуватися молодіжного стилю. Наприклад, відмінно сюди впишуться джинси, вони можуть бути рваними, потертими, як і джинсова/шкіряна куртка. Дівчині підійдуть сукні асиметричного крою в поєднанні з жакетами, куртки-косухи.

Піджаки, у яких є латки, спідниці декількох шарів, сорочки мешковатого типу, тренчи, безформні сарафани, светри, витягнуті з дірками, потерті шорти, футболки, на вигляд вже вицвілі й м'яті – стануть прекрасним доповненням образу. Не можна забувати про взуття. Грубі черевики стоять на чолі, причому неважливо, жіночий образ, чи чоловічий. Краще їх не зашнуровувати. Інша взуття підійде теж, туфлі-балетки, кеди, кросівки. Одягти можна і масивну взуття, у якої є висока платформа.

Ідеї гранж-фотосесії

Ідей може бути безліч: знайдіть покинутий будинок, він відмінно передасть напрямок фото – суворість, відчуженість. Образ бомжа може стати центральним для зйомки, це певний виклик суспільству, неприйняття навколишнього світу. Важливе правило: створюйте хаотичність, скажіть «ні» доглянутості та вишуканості. Фотосесія в стилі гранж допомагає висловити протест модним тенденціям, показати світу свою апатію і суворість.

Відео

Стиль "гранж"

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!