Картини з черепашок своїми руками з фото. Як зробити картину з черепашок морських майстер-клас для початківців

Приємно, коли будинок прикрашений різними картинами, панно або іншими виробами ручної роботи. У подібних речей своя енергетика, своєрідне тяжіння, відчувається стиль автора. В магазині такі предмети інтер'єру коштують дорого, але ж красиву річ можна зробити і своїми руками.

Як робити картини з природного матеріалу

Використовуючи черепашки, можна створювати незвичайні картини або прикраси. Робити це не так складно, як вам може здатися на перший погляд. Потрібно просто підійти до роботи з творчої сторони, задіявши фантазію. Основний матеріал – черепашки, які можна купити або зібрати на узбережжі. Потім їх необхідно розсортувати в залежності від виду і розміру. Для народження шедевра знадобиться ще такий підручний матеріал:

  • основа, можна використовувати фанеру, дошку або щільний картон;
  • рамка;
  • клей;
  • фарби;
  • намистинки, гілочки, травинки, пісок, бісер та інші елементи декору.

Процес створення картини з черепашок полягає в наступних етапах:

  1. Оформлення ескізу. У разі якщо ви не дуже вміло звертаєтеся з олівцем, знайдіть картинку в інтернеті, відскануйте і зробіть зображення по контуру.
  2. Підготовка основи. Найкраще підійде товста фанера або дошка, наприклад, обробна. Рекомендується обробити основу наждачкою, а після – перефарбувати. Фон можна зробити морилкою відповідного кольору або марганцівкою.
  3. Нанесення малюнка. Якщо працюєте з ескізом, для перенесення зображення на основу краще використовувати копірку або ж просто скласти майбутню картину відразу на дошці, як мозаїку. Фарбувати матеріал потрібно до того, як почнете його приклеювати. Бажано скористатися яскравими акриловими фарбами. Якщо ви робите квітка, краще брати білі або різнокольорові фарби, а для панно з морським пейзажем підійдуть зелені і сині відтінки, які добре передають колір хвиль.
  4. Наклеювання матеріалу. Черепашки та інші елементи декору добре закріплюються клеєм ПВА.
  5. Оформлення картини в раму. Саморобні багети здатні перетворювати картини, однак для їх виготовлення буде потрібно багато терпіння і умінь.

Панно з черепашок з морським пейзажем

Такий вид рукоділля пробудить у кожному його творчі здібності. Панно з морським пейзажем буде відмінно виглядати у ванній. Виготовляти його не дуже складно з майстер-класу:

  1. Окрасьте рамку морилкою або марганцівкою, відкладіть її, щоб вона повністю висохла. Для панно з морським пейзажем беріть білі, сині і зелені фарби.
  2. Вставте підготовлену основу у рамку.
  3. Фон можна зробити з сітки, піску, тканини або мішковини. Матеріал виріжте відповідно з розмірами багета, прикріпіть за допомогою клею або спеціального клейового пістолета.
  4. Приступайте до наступного етапу – складання самої картини з черепашок. Пам'ятайте, що акуратно прикріплювати клеєм потрібно кожну деталь.
  5. Покрийте готове панно акриловим лаком. Це додасть йому завершений вигляд, а море буде переливатися, ніби ви й справді стоїте на березі.

Портретна аплікація з черепашок

Картина, зроблена своїми руками, стане відмінним подарунком або ж прикрасою в будинку. Щоб створити аплікацію з черепашок, необхідно мати багато основного матеріалу різних розмірів і кольорів. Якщо ви добре володієте олівцем, то виготовлення портрета з раковин не буде складним. Сам процес полягає в наступному:

  1. Підготувати основу, на якій буде розташовуватися творіння.
  2. Намалювати ескіз, використовуючи в якості зразка фото людини.
  3. Промазати клеєм образ і відразу укладати раковини, не даючи клею висохнути. Елементи повинні бути придатними за кольором і розміром.
  4. Якщо портретна готова аплікація, не забудьте змастити її лаком. Це додасть їй блиск і завершеність.

Виготовлення квіткової композиції з черепашок

Використовуючи природний матеріал, можна створювати оригінальні предмети інтер'єру. Прикрашати декор кімнати буде зроблена своїми руками квіткова композиція з черепашок. Для виготовлення потрібно:

  • основний матеріал – раковини (будь-яких розмірів);
  • рамка;
  • лак і фарби в балончиках;
  • універсальний клей;
  • шматочок плівки.

Покроково картинка з квітів робиться так:

  1. Фарбою зробіть фон для майбутнього твору. Використовуючи для цієї мети балончик, ви зробите все акуратно і без розлучень.
  2. Приступайте до виготовлення квітів: обітріть черепашки, викладіть в ряд (так зручніше брати).
  3. Капніть в центрі плівки трохи клею.
  4. Черепашки по черзі приклеюйте у формі бутона.
  5. Зробіть серцевину квітки: маленьку черепашку іншого кольору приклейте в середину полураскритого бутона.
  6. Майструєте інші квіти аналогічним чином, кількість залежить від вашого бажання. Варто відзначити, що квіткова композиція вийде цікавіше, якщо в одній квітці будуть чергуватися черепашки різних відтінків.
  7. Продумайте, де на основі буде розташовуватися кожна квітка, можете зробити мітки.
  8. Приклейте квіти і збризніть лаком.

Абстрактна мозаїка з черепашок

Такі картини зроблять ексклюзивним будь-який інтер'єр. Виготовлення мозаїки з морських раковин займає тривалий час, але ви проведете його захоплююче. При створенні шедевра важливий етап – підготовка основи. Часто використовують раковину «плакуна». Приступайте до справи:

  1. Намалюйте рівний коло на раковині, ножицями виріжте його.
  2. На підготовлену основу (рамку для фото, кашпо або будь-який інший предмет) наклейте раковини в певному порядку. Починайте з верхнього контуру, рухаючись вниз, з правої сторони на ліву. Прикріплювати краще клейовим термопістолетом, завдаючи складу на основу і на раковину. Врахуйте, що смужки клею повинні бути не більше 2-3 див.
  3. Коли більша частина мозаїчної картини готова, наносите клей тільки на раковини і акуратно вставте кожну на місце, щільно притискайте до основи.
  4. Оформіть фон засипанням – пластиковій або скляній крихтою. Пензликом нанесіть клей на необхідну ділянку, потім засипте матеріал щільним шаром, пальцями притисніть для ущільнення. Після – переверніть картину з черепашок, щоб впали надлишки.

Відео: панно з черепашок своїми руками

Інтуїтивне творчість. Майстер клас Валентини. Картина з черепашок...

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!