Як користуватися жіночим презервативом - опис і ефективність

Користуватися засобами контрацепції для сучасних дівчат не є проблемою, адже жіночий презерватив або, як його називає молодь, «презик» дуже зручний і ефективний. Використання фемидома забезпечить надійний захист обох партнерів під час статевого акту і охоронить від виникнення небажаної вагітності. Спеціальні дамські презервативи – це необхідність, вони повинні бути в сумочці у будь-якої жінки, яка регулярно вступає у сексуальні зв'язки. На сьогоднішній день представлений великий вибір різних варіантів фемидома.

Що таке жіночий презерватив

Цей засіб контрацепції зовні нагадує прозору еластичну трубку з зовнішніми кільцями, розташованими на обох кінцях вироби (див. малюнок нижче). Одне знаходиться зовні, а інше вводиться в піхву, як діафрагма. Презерватив для жінок (female condom) виготовлений з тонкого матеріалу – латексу або поліуретану, довжина якого становить 8 см, а діаметр – 18 див. Кондом повинен забезпечувати максимальний ступінь захисту від проникнення інфекцій, що передаються статевим шляхом. Вперше ці презервативи були випущені в 1993 році на території США, проте не здобули там популярності.

Положення змінилося після того, як виробник став позиціонувати продукт як засіб запобігання від вагітності в результаті насильства. Оскільки кільця фемидома щільно прилягають до стінок піхви і утримують презерватив всередині, то навіть при спробі взяти дівчину силою, виріб знизить ймовірність зараження статевими інфекціями від члена чоловіка. Кондом володіє високою ефективністю захисту від венеричних захворювань і анітрохи не поступається чоловічих презервативів.

Як виглядає

Якщо спробувати уявити, як виглядають жіночі презервативи, то найлегше це зробити, згадавши форму чоловічих видів контрацепції. Оскільки кондоми виготовляються з еластичних матеріалів діаметром до 18 см, виріб має напівпрозору структуру і легко піддається деформації. Внутрішнє кільце презерватива повинен прилягати не тільки до стінок піхви, але і до шийки матки. Зовнішнє кільце залишається зовні і одночасно захищає обох статевих партнерів від можливого ризику незапланованої вагітності.

Чим відрізняється від чоловічого

Презервативи для дівчат, на відміну від чоловічого аналога, з'явилися на ринку контрацептивів порівняно недавно, тому багато жінок навіть не чули про існування фемідомів. Проте особливої різниці між першим і другим видом кондомів немає, так як обидва засоби підлягають одноразовому використанню та повинні оберігати партнерів від небажаних наслідків під час статевого акту.

Основна відмінність між жіночими варіантами полягає в кільцях фемидома, які мають різний діаметр. Такий вибір обумовлений призначенням кожного з даних пристосувань. У чоловічому презервативі тільки одне зовнішнє кільце, оскільки зовнішні статеві органи чоловіка не потребують додаткових заходів кріплення. Жіночі кондоми повинні складатися з двох кілець, оскільки член партнера необхідно фіксувати.

Переваги жіночого презерватива

Володіє масою достоїнств презерватив для жінок, тому його активно пропагують по всьому світі, як кращий засіб від інфекційних захворювань зовнішніх статевих органів. Лікарі сходяться на думку, що правильне використання фемидома буде забезпечувати комфорт під час парування і не завадить партнерам отримати задоволення. Однак не рекомендується застосовувати додаткову мастило під час сексу, щоб полегшити входження статевого члена.

Додаткова особливість презерватива для жінок полягає у відсутності необхідності переривати статевий акт для надягання фемидома, адже це можна зробити заздалегідь. Кондом не буде заважати в повсякденних справах або при будь-якому русі, оскільки форма контрацептиву підлаштовується під розмір піхви. Якщо користуватися виробом грамотно, то можна домогтися кращої стимуляції клітора, що особливо важливо для жінок зі слабкою збудливістю.

Недоліки

У будь-якого товару є недоліки, тому перед покупкою фемидома слід ретельно ознайомитися з ними. При використанні матеріалів з поліуретану кондом може виділяти вкрай неприємних запах, що з високою ймовірністю згубно позначитися на атмосфері сполучення. Якщо у жінки погано розвинені вагінальні м'язи, то є ризик випадіння контрацептиву. Істотним недоліком жіночих кондомів є відсутність можливості використовувати змазку, оскільки будь-які додаткові речовини здатні призвести до пошкодження цілісності структури фемидома.

Головний недолік

Найголовнішим недоліком даного засобу контрацепції є висока вартість. За одну одиницю виробу доведеться заплатити близько п'яти доларів, а ціла упаковка обійдеться набагато дорожче. Для порівняння варто відзначити, що купити звичайні презервативи буде в кілька разів дешевше. Фемидом існує в декількох формах, які детально представлені в каталогах виробників, однак замовити їх не так-то просто, адже вони продаються тільки в зарубіжних країнах. І хоча людське здоров'я безцінне, багато людей віддають перевагу більш доступні методи контрацепції.

Як користуватися

Процес введення кондома не представляє нічого складного і чим-то схожий на використання тампонів. В упаковці з виробом є докладна інструкція, де описано, як користуватися жіночим презервативом. Для початку слід прийняти зручне положення сидячи або лежачи, щоб дати тілу розслабитися. Новий фемидом необхідно дістати з упаковки і акуратно розправити, ні в якому разі не можна використовувати один і той же контрацептив двічі – можна завдати шкоди організму.

Уважно розгляньте пристосування на наявність шлюбу, оскільки навіть невеликий дефект здатний пропустити частинки сперми. Проблеми можуть з'явитися і при неправильній установці фемидома, тому під час процесу слід бути дуже уважним. Кондом вводиться у піхву за допомогою вказівного пальця, всі дії повинні бути плавними і обережними. Як тільки виріб цілком виявиться в піхву, процес можна вважати завершеним.

Як одягати жіночий презерватив

Для будь-якої дівчини, яка хоч раз у житті користувалася тампонами, надіти жіночий презерватив не складе праці. Найголовніше – не затягувати процес, повільно, але впевнено просуваючи контрацептив по стінках піхви до тих пір, поки виріб не досягне матки. Фемидом може дозволяти практично будь-які маніпуляції при введенні, оскільки презервативи виготовляються з дуже еластичного і тонкого матеріалу. Якщо з якихось причин не вдасться впоратися самостійно, то рекомендується звернутися за допомогою до партнера.

Як потрібно витягувати

Витягти презерватив набагато легше, ніж встановити, тому тут кожна дівчина впорається без додаткової допомоги. Як тільки статевий акт закінчений, жінка повинна стиснути вільний кінець фемидома, перебуваючи в лежачому положенні. Це необхідно зробити для того, щоб не потекла сперма. Закручуючи зовнішнє кільце, слід плавно дістати контрацептив з піхви. Використаний виріб не багаторазове, викидається в сміття.

Що потрібно врахувати при покупці

Якщо ви вирішили скористатися цим способом оберігання, то необхідно ретельно вивчити спектр товарів, адже існує величезна безліч найрізноманітніших презервативів для жінок. Звертайте увагу на виробника, не купуйте підробки або дешеві аналоги, адже якість даних виробів сумнівне. Термін придатності має важливе значення, враховуйте цей фактор при здійсненні покупки. Зупиніть вибір на двох-трьох моделях, порадьтеся зі своїм партнером і виберіть найоптимальніший варіант.

Ціна

Як вже було сказано раніше, ціна фемідомів набагато вище навіть самих дорогих чоловічих контрацептивів. Середня вартість товару становить від 300 до 600 рублів за штуку, тому купити цей виріб здатний не кожен. Проте варто задуматися, чи є реальна необхідність у таких засобах для запобігання або можна придбати щось дешевше? Адже згідно зі статистикою, захисна здатність чоловічих кондомів нічим не поступається жіночому аналогу.

Фото жіночого презерватива

Відео

жіночий презерватив

Відгуки

Олена, 25 роківЯ люблю експерименти в ліжку, тому нещодавно сама запропонувала чоловікові спробувати зайнятися сексом, використовуючи як методу запобігання презики для жінок. Було складно ввести фемидом, хоча я робила все згідно інструкції. У підсумку нам з чоловіком це швидко набридло, та й виглядає все якось дивно. Запах у вироби так собі.
Кирило, 33 рокиМене дуже заінтригувало поява жіночих презервативів, і я вирішив особисто переконатися в їх ефективності. Замовити і купити фемидом було не дуже складно, а ось використовувати – набагато важче. Поки ми з дівчиною вирішили, яким чином засунути презик у піхву, пройшло не менше десяти хвилин. Задоволення ми не отримали, але хоч повеселилися на славу.
Березня, 20 роківОсобисто для мене всі латексні варіанти і протизаплідні засоби, крім таблеток, є вкрай незручними. До того ж, я весь час боюся, що презервативи порвуться під час статевого контакту, що збільшує шанс завагітніти. Нікому не рекомендую користуватися кондомом або його аналогами, раджу переходити на оральні контрацептиви.
Михайло, 46 роківУ нас з дружиною вже троє дітей, тому стараємося бути як можна більш обережними, щоб випадково не зробити ще одного. Пару років тому думали придбати такі презервативи. Проте їх ціна, порівняно з вартістю чоловічих методів контрацепції, значно вище. Про своє рішення не шкодуємо, адже презервативи для жінок – це черговий рекламний хід.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!