Кровоспинні препарати при рясних місячних

У здорової жінки менструація триває не довше 7 днів, при цьому добовий обсяг виділень не перевищує 80 мл. Якщо один з показників відхиляється від норми, є підстави говорити про рясних місячних. Для вирішення даної проблеми потрібно звернутися до лікаря, який призначить прийом кровоспинних засобів.

Як зупинити кровотечу при місячних

Причин сильної кровотечі під час місячних безліч – це може бути одна з форм анемії, захворювання нервової системи, різні інфекції, патології матки, пр. Тим не менш, самим частим стимулюючим фактором менорагії є запалення в міометрії або ендометрії, або гормональний дисбаланс, міоми, фіброміоми, що виникли в підслизової.

Оскільки причин для підвищення інтенсивності виділень існує величезна кількість, перш, ніж починати самостійний прийом будь-яких препаратів, слід відвідати гінеколога. Тільки фахівець зможе з'ясувати, що стало коренем проблеми і призначить відповідну терапію, завдяки якій будуть усунені не тільки симптоми, але й причини патологічного стану жінки.

Оскільки рясні виділення можуть бути свідченням маткової кровотечі, варто знати симптоми даної патології, щоб відрізнити її від звичайних місячних. Характерними ознаками вважаються:

  • яскраво-червоний колір крові, а не темнувато-бурий (як повинен бути при менструації);
  • кров тече струмком або виділяється великими краплями, згустків практично немає;
  • тампони і прокладки доводиться замінювати новими кожні пару годин або частіше;
  • виділення почалися не за графіком;
  • ви втрачаєте більше 80 мл крові за добу.

Під час менструації кров'янисті виділення можуть продовжуватися протягом тривалого часу або перевершувати зазначений нормальний добовий об'єм (до 80 мл). В даному випадку потрібно негайно відвідати гінекологію, де фахівець проведе обстеження жіночого здоров'я і, при необхідності, призначить кровоспинний препарат при рясних місячних. Як правило, дівчатам рекомендують приймати ліки у вигляді таблеток/капсул, ін'єкцій або рослинних настоянок.

Таблетки від кровотечі при місячних

Призначене лікарем лікування рясної менструації проходити в домашніх умовах. Для цього жінка приймає таблетки для припинення місячних. Найбільш ефективними серед них вважаються:

  1. Вікасол. Даний препарат – штучний аналог вітаміну К. Кровоспинні таблетки при місячних заповнюють брак цієї речовини в жіночому організмі і збільшують згортання крові, стимулюючи утворення протромбинов. Якщо причина кровотечі полягає не в дефіциті вітаміну К, медикамент не допоможе. Прийом Вікасолу може викликати алергічну реакцію, проявами якої будуть: свербіж, кропив'янка, спазм бронхів, висип.
  2. Дицион. Призначаються кровоспинні таблетки при рясних місячних. Їх головне завдання – зупиняти будь-які кровотечі: не тільки менструальні, але і капілярні, паренхіматозні. Лікар призначає препарат лише в екстрених випадках (коли виділення занадто рясні).
  3. Етамзілат. Пити ліки рекомендується для нормалізації судинної проникності і щоб налагодити мікроциркуляцію крові. Етамзілат здатний припинити рясні місячні завдяки створенню тромбопластин. При цьому засіб не впливає на час згортання крові, тому ризику розвитку тромбозу немає. Препарат абсолютно несумісний з іншими медикаментами, комбінувати його з будь-якими ліками не можна.
  4. Аскорутин. Таблетки з аскорбіновою кислотою здатні зменшити проникність судин, зробити їх більш еластичними та міцними. Даний кровоспинний препарат при рясних місячних призначається з метою скорочення їх тривалості. Таблетки, крім того, показані для поліпшення загального стану жінки під час клімаксу і після кесарева перетину. Аскорутин здатний значно скоротити втрату крові, при цьому не завдаючи шкоди жіночому здоров'ю.

Кровоспинні уколи

Доктор, при виборі відповідного препарату для пацієнтки, може віддати перевагу таблеткам ін'єкції, оскільки останні відрізняються більш швидким терапевтичним ефектом. Після перорального прийому засіб діє через як мінімум годину, укол ж показує результат вже через 5-15 хвилин. Кровоспинні препарати при рясних місячних у формі ін'єкцій – це:

  1. Транексам. Найчастіше конкретно цей препарат призначається для зупинки рясної менструації, оскільки він діє максимально швидко. Крім того, Транексам чинить протиалергічну та протизапальну дію.
  2. Окситоцин. Даний засіб скорочує матку, завдяки чому зупиняє крововтрату. Використовують медикамент, щоб прибрати післяпологові виділення. Вводиться Окситоцин внутрішньом'язово або внутрішньовенно.
  3. Триниксан. Здатний швидко зупинити кровотечу, незалежно від причини її виникнення. Відноситься до групи препаратів нового покоління.

Дізнайтеся,як відрізнити місячні від кровотечі.

Натуральне кровоспинний при місячних

Щоб зупинити рясні виділення під час менструації, можна приймати не тільки сильнодіючі синтетичні засоби, але і трав'яні настої. Як правило, такі ліки володіють двома діями – звужують судини і збільшують швидкість згортання крові. Головний їх плюс – це гіпоалергенність. Приймати їх краще, починаючи за кілька днів до початку циклу. Кровоспинні трави при рясних місячних – це:

  1. Водяний перець. Настоянка з цієї рослини прискорює згортання крові, зміцнює судини. Рекомендований прийом кошти – по 30 мл 3 рази на добу.
  2. Кропива. Відвар роблять, поміщаючи ложку сухої або свіжої трави на склянку окропу. Рідина варто прокип'ятити на повільному вогні 10 хвилин, остудити і процідити. Пити засіб можна у вигляді чаю, розбавляючи водою 1:3 і додаючи мед.
  3. Пастуша сумка. Відвар рослини, якщо приймати його по 1 ст. л. тричі на добу, викликає скорочення маткових м'язів, внаслідок чого зупиняється крововтрата. Траву заварюють в кількості 10 г на 200 мл води.

Мають протипоказання кровоспинні препарати при місячних

Неконтрольований прийом ліків може призвести до ряду негативних наслідків. Кровоспинні препарати при рясних місячних протипоказані при:

  • атеросклерозі;
  • тромбозі;
  • алергії;
  • вагітності/лактації (за винятком деяких засобів).

Дізнайтеся, детальніше, фіброма матки - що це за хвороба, лікування і симптоми.

Відео: таблетки для зупинки кровотечі при місячних «Дицинон»

Дицинон

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!