Оцет проти грибка нігтів

Заразитися грибком нігтів можна в басейні, салонах краси, де погано обробляють інструменти для манікюру і педикюру. Інфекція здатна вражати нігті рук, ніг. Неприємні симптоми – свербіж, потовщення, пожовтіння нігтьової пластини - заважають займатися спортом. Неможливо носити відкрите взуття, що особливо засмучує влітку. Лікування грибка нігтів оцтом, на відміну від коштів, запропонованих медициною, обходиться набагато дешевше. Якщо не запустити захворювання, – можна впоратися з ним за тиждень.

Особливості застосування оцту від грибка нігтів на руках і ногах

Для тих, хто зібрався лікувати грибок нігтів таким способом, слід пам'ятати, що не варто цим займатися при вагітності, зниженому імунітеті, ураженні великих ділянок. У цьому випадку допомогу надасть тільки дерматолог. Оцтова кислота справляє випалювання грибка, тому важливо дотримуватися пропорції, задані в рецептах. Якщо ви не запустили захворювання, то швидко отримаєте ефект від застосування цього методу. Подивіться, як на фото виглядає хворий ніготь, і він же після лікування.

Важливо, щоб не було тріщин і раночек на шкірі. Якщо процедури викликають неприємні відчуття, краще їх припинити і підібрати інший спосіб. Під час лікування рекомендується обробити оцтовою есенцією взуття та предмети, що були в контакті з ураженим місцем. Щоб отримати швидкий ефект, потрібно підготувати ноги до проведення процедур:

  • Розпарити у воді.
  • Спиляти або видалити уражену частину нігтя у.
  • Прибрати огрубілу шкіру стоп.

Народні засоби від оніхомікозу на основі оцту

Лікування нігтьового грибка в домашніх умовах з використанням столового оцту, пройде швидко і успішно, якщо розпочато вчасно. Запущена ситуація вимагає тривалих зусиль. Для лікування використовують ванни, компреси і примочки, мазі. Можливе застосування есенції, винного, яблучного оцту.

Для щоденних ванночок потрібно додати у воду 100 мл готового розчину. Зробити такий цілющий розчин просто:

  1. Купити упаковку трави чистотілу.
  2. Додати літр 9% оцту.
  3. Витримати 30 днів.
  4. Додати 4 ложки морської солі.

Якщо грибок (оніхомікоз) вразив нігті на руках, допоможуть ванночки з соком моркви, куди додано рівну кількість оцту. Роблять їх 20 хвилин. Відмінно діє складу однакових частин соняшникової олії і винного оцту. Час сеансу – 15 хвилин. При лікуванні грибка на ногах використовують примочки зі столовою ложкою оцту і чотирма краплями олії чайного дерева.

Ванночки

Чим лікувати грибок нігтів на ногах в домашніх умовах? Відмінно допомагають ванни. Роблять їх за 15 хвилин щодня, до покращення стану. Ноги після процедури споліскувати і витирати не потрібно. Найпростіша ванна – розчин 3 літрів води, літри яблучного оцту, з додаванням марганцівки. Розчин повинен бути рожевим. Відмінно діє ванна зі склянкою підігрітого 9% складу. Ноги тримають в ній до охолодження розчину.

Мазі

Ефективно лікування грибка нігтів народними засобами з використанням мазей. Бажано наносити їх вранці і ввечері цілий тиждень. Краще це робити на розпарену поверхню. Є старий, випробуваний рецепт:

  • Куряче яйце повністю залити оцтом.
  • Почекати, поки шкаралупа не розчиниться.
  • Обережно видалити її залишки.
  • Додати 200 грамів топленого масла вершкового.

Є рецепт мазі з використанням диметилфталат. Це засіб для знищення комах – продають в аптеках, хозтоварах. Мазь наносять на ніч, ноги обмотують харчовою плівкою, надягають шкарпетки. Використовують складу не більше 5 днів. Вранці ноги миють господарським милом. За рецептом:

  • Беруть 2 великі ложки оцту 70%.
  • Додають по одній – оливкової олії та гліцерину.
  • Змішують з ложкою диметилфталат.

Компреси і примочки

Народні засоби від грибка нігтів на ногах припускають використання компресів і примочок. Тримають тампони, змочені складом, три години. Якщо немає можливості в цей час посидіти, примочку фіксують пов'язкою. Добре діє компрес з рівних частин оцту і йоду, з додаванням води. Компрес залишають на ніч. Відмінні результати дає використання примочок з гліцерином. Складом змащують серветку, прикладають на 15 хвилин, потім міняють на нову. За рецептом змішують:

  • велику ложку гліцерину;
  • дві ложки води;
  • оцтової есенції 70% – 2 ложки.

Відмінні результати дають компреси з яєчним білком. Роблять їх увечері, витримують засіб 15 хвилин, потім замінюють на нову серветку. Процедуру проводять поспіль тиждень, потім такий же перерву, і повторюють до одужання. Щоб приготувати склад, необхідно:

  • Взяти 2 великі ложки оцту.
  • Додати стільки ж горілки.
  • Покласти білки трьох яєць (можна замінити ложкою гліцерину).
  • Перемішати.
  • Зберігати на полиці холодильника.

Як вилікувати запущену форму грибка яблучним оцтом

Якщо ви запустили захворювання, не почали займатися ним на початковій стадії, доведеться запастися терпінням. Лікування грибка нігтів оцтом займе цілий рік. Слід робити процедури щодня, до отримання результату. Є кілька способів застосування засобу: компреси, примочки, мазі. Яблучний оцет не лише знищує грибок, але і живить пластину нігтя, шкіру навколо.

Найпростіший спосіб – капати на ніготь оцет без всяких добавок два рази за день. Можна робити з нього примочки, але витримувати їх необхідно 3 години. Ефективне протигрибковий засіб – суміш рівних частин оцту і йоду – наносять на уражене місце. Спробуйте зробити мазь, змащуйте місце хвороби вранці і ввечері. За рецептом слід:

  • Подрібнити 100 грам каланхое.
  • Додати ложечку яблучного оцту.
  • Покласти 10 грамів меду.
  • Долити 30 грам масла евкаліпта.
  • Потримати в прохолодному напівтемряві три дні.

Профілактика захворювання

Щоб у вас не розвинувся грибок нігтів, слід ходити в зручному взутті з дихаючих, натуральних матеріалів. Стежити, щоб ноги не починали потіти. Робити гімнастику регулярно стоп, – це поліпшить кровообіг і допоможе уникнути захворювання. Крім цього, для профілактики появи грибка, необхідно дотримуватись правил гігієни:

  • Мити ноги щодня.
  • Витерти їх насухо.
  • Щодня міняти шкарпетки.
  • Користуватися особистим манікюрним набором.
  • Не надягати не своє взуття.
  • Не використовувати загальні рушники.
  • В лазні, басейні, спортзалі не ходити без взуття.

Відео: як позбутися від грибка нігтів в домашніх умовах

Як вилікувати грибок стопи і нігтів домашніх умовах оцтом

Відгуки про результати лікування

Валерія, 26 роківПісля того, як сходила на педикюр, побачила, що один ніготь почав жовтіти. Літо, треба ходити у відкритому взутті, і тут таке неподобство. Покривати такий ніготь лаком побоялася. Бабуся порадила робити на ніч компреси з оцту з рослинним маслом. Робила кожен день, а через тиждень ніготь посвітлішав. Раджу спробувати рецепт!
Христина, 36 роківПостійно ходжу в басейн, і раптом помітила, що на великому пальці ніготь став товщати. Подруга порекомендувала змащувати сумішшю яблучного оцту з йодом. Я распаривала ногу і спилювала ніготь пилкою. Завдавала складу вранці і ввечері. Два тижні не ходила плавати, але результат мене порадував. Відмінний засіб, всім раджу.
Галина, 56 роківХоджу в громадську лазню, паритися. Ось тільки стала помічати, що нігті на ногах змінили колір і стали товщі. Сусідка, з якою разом паримося, порадила спробувати ванночки з оцту. Робила їх, коли нікого немає вдома, тому що сильний запах. Довелося лікуватися довго – майже три місяці, тому що не відразу почала. Допомогло, раджу.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!