Хвороба гонорея у жінок

Інфекційні захворювання, що передаються статевим шляхом – бич сучасності. Найчастіше чоловіки і жінки безтурботно ставляться до своїх партнерів, а потім гірко каються. Як проявляється гонорея у жінок? Симптоми малопомітні, а запущені стану лікувати вкрай складно. Для представниці прекрасної статі захворювання дуже небезпечно. Його викликає попадання і розповсюдження по організму патогенної бактерії гонокока. Хвороба призводить до маткових запальним процесам, які стають причиною безпліддя і складних пологів.

Симптоми гонореї у жінок

Відсутність прояву симптомів венеричного захворювання – не рідкість. Діагноз хронічної гонореї ставлять через 2 місяці від потрапляння мікроорганізму гонокока в організм. Часто хвороба переходить у форму через самолікування. Для початку придивіться до себе, чи є у вас ознаки гонореї у жінок (дивіться фото)?:

  1. Різь, свербіж, печіння в статевих органах, у піхві.
  2. Виділення з неприємним запахом, що має гнійний, жовтий, зеленуватий відтінки.
  3. Біль при зляганні і сечовипусканні.
  4. Тягнуть болі в паху, попереку, не пов'язані з менструаціями.

Перші ознаки

Якщо захворювання протікає в гострій формі, то вам буде легше впоратися з проблемою. Такий стан хвороби лікується успішніше і швидше, і бактерії гонокока не встигають викликати незворотних змін в організмі. Ознаки гонореї гострої форми виражені класичними симптомами, часто – у вигляді стоматиту, кон'юнктивіту, запалення лімфовузлів, підвищенням температури.

Препарати для лікування гонореї

Збудник захворювання вкрай адаптивний до препаратів, а тому в лікуванні застосовують комплексну терапію. Як лікувати гонорею у жінок? Поєднання ліків і схему прийому визначає лікар за результатами посіву. Жіночу гонорею в основному лікують таблетками, а при вагітності переходять на свічки. Всі препарати є антибіотиками широкого спектру взаємодії і поділяються на:

  • левомицетиновые;
  • тетрациклінові;
  • макроліди;
  • аміноглікозиди та інші.

Діагностика захворювання

Виявивши ознаки інфекції, негайно зверніться до гінеколога. Вкрай важливо діагностувати захворювання на ранніх стадіях. Це дозволить лікарю призначити вам ефективне лікування. Діагностика проводиться в лабораторних умовах бактеріологічним методом – мазок на гонорею. Доктор по результату визначає наявність збудника інфекції в жіночій мікрофлорі.

Визначити хронічні форми захворювання мазком не завжди вдається. Тоді застосовують метод полімеразної ланцюгової реакції. Точність аналізу становить 99%. Перевага методу полягає в тому, що по одному паркану визначається наявність не тільки гонореї, але і інших венеричних захворювань, наприклад, хламідіозу. Недолік ПЛР – в його дорожнечі, що не завжди виправдано.

Як береться мазок на гонорею

Правила забору даних прості:

  1. Не робіть процедуру під час менструації!
  2. До прийому гінеколога не варто мочитися протягом 2 годин.
  3. Паркан мазка проводиться з піхви і сечівника.
  4. Зішкріб наносять на скло, віддають в лабораторію.
  5. Розшифровка аналізу надається пацієнту.

Які потрібно здати аналізи

Якщо мазок на гонорею дав позитивний результат – як доповнення до нього призначаються деякі загальні аналізи. За їх результатами оцінюються доступні способи боротьби за здоров'я. Лікар виявляє наявність хвороб (наприклад, цукровий діабет, ішемія), з-за яких ті чи інші препарати протипоказані до застосування. За сукупністю результатів мазка і загальних аналізів виробляється комплексна терапія:

  • аналіз крові розповість про інтенсивності перебігу запальних процесів в організмі;
  • біохімія крові відображає стан роботи внутрішніх органів, наявність хронічних захворювань;
  • цитологія і біохімія сечі показує, як далеко зайшли запальні процеси, наскільки вони торкнулися сечостатеву і пов'язані з нею системи.

Наслідки гонореї

Своєчасне лікування дуже важливо – проблема загрожує перерости в такі неприємності, як:

  1. Безпліддя, викликане запаленням органів малого тазу.
  2. Тубоовариальный абсцес, який поширюється на матку і яєчники.
  3. Хворобливий секс із-за запалення великих полови губ.
  4. Високий ризик позаматкової вагітності.
  5. Перигепатит, спайки.
  6. Для вагітних жінок існує загроза викидня. Якщо малюк народжується природним шляхом, то ймовірність заразитися гонореєю від мами становить 100%.

Відео: що таке гонорея

Інкубаційний період венеричного захворювання триває від 3 до 5 днів, іноді він становить 2 і більше тижнів. Після приходять симптоми гонореї. Якщо у вас є підозри на зараження, зробіть аналізи. Лікарем призначається лікування антибіотиками, курс становить 1-2 дні для гострих форм і 5-7 для хронічних. Дізнайтеся з відео, чому ефективним ліками від гонореї вважається Біцилін 5. Ви зрозумієте, чому в процесі лікування ведеться спостереження за пацієнтом, як реагує організм на застосування препарату. Якщо позитивного результату немає, то антибіотик змінюється.

Як проявляється

Гонорея - визначення, причини, шляхи зараження, інкубаційний період

Як лікувати

Лікування гонореї

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!