Лікування грибка нігтів на ногах яблучним оцтом або есенцією - приготування препаратів і ванночок

Поширеною неприємною проблемою є грибок нігтів. Ймовірність заразитися ним існує у кожного. На тлі розмаїття лікарських препаратів оцет проти грибка нігтів на ногах застосовується як ефективний засіб на ранніх стадіях недуги і багато відгуки використовували оцтові примочки з гліцерином або йодом це підтверджують.

Що таке грибок нігтів

Оніхомікозом страждає чверть населення планети і багато хто, будучи носієм грибкового захворювання, не підозрюють про це. Ураження нігтя викликається грибками-дерматофітами. Ризик інфікування є у тих, хто відвідує громадські лазні, басейни, робить неякісний педикюр, нехтує гігієною. Нігтьовий грибок проявляє себе свербінням і специфічним неприємним запахом. З часом ніготь ламається, стає крихким, відходить від своєї ложі, починає деформуватися, міняючись в кольорі і формі.

У запущених ситуаціях може знадобитися видалити уражені тканини. Успішність лікування оніхомікозу визначається своєчасністю вжиття заходів проти хвороби. Якщо проблема виявлена вчасно, терапія буде результативною і без звернення до спеціальних медикаментозним методам лікування за допомогою народної медицини. Так, лікування грибка нігтів оцтом при його грамотному застосуванні виявляє помітний ефект.

Допомагає оцет від грибка нігтів

Мікроорганізми грибка виявляють чутливість до кислому середовищі. Оцет, утворений окисленням спиртовмісної сировини, є поширеним методом у боротьбі з грибковою хворобою. Оцтова кислота володіє сильним антибактеріальним ефектом, протимікробну дію і руйнує, пригнічує грибкові спори грибка. Серед інших важливих якостей оцтового розчину – здатність регуляції рН тканин до природного рівня, з-за чого зменшується шкірний свербіж.

Оцет проти грибка нігтів на ногах дає відмінний результат на ранніх стадіях хвороби. Однак, як і будь-який засіб, тим більше народне, кислоту треба застосовувати в правильних пропорціях, дотримуючись певні вимоги:

  1. У перші дні необхідно використовувати есенцію низької концентрації (5-15%).
  2. Перед використанням ноги добре розпарюють в гарячій воді, видаляючи відмерлі частинки, розшарування.
  3. Обробляти розчином треба всю стопу, також взуття, одяг.
  4. При наявності ранок, тріщин на стопі від методу краще відмовитися, щоб не викликати запалення і опік.

Яблучний оцет

Помітний результат дає яблучний оцет від грибка нігтів на ногах. У поєднанні з йодом в однакових пропорціях суміш діє як відмінний антисептик. Компреси прикладають до зараженої області, обмотуючи поліетиленовою плівкою і фіксуючи бинтом. Пов'язку слід носити 3 години, накладаючи 2-3 місяці щодня. За час лікування починає рости нова здорова нігтьова пластина, а уражені ділянки кришаться. Компреси роблять до повного відновлення нігтя. Ця лікувальна процедура допомагає навіть у запущених стадіях хвороби.

Оцтова есенція

Концентрована оцтова есенція (70-80%) дає більший результат, ніж дія оцту проти грибка нігтів на ногах. Ватною паличкою рідина наноситься на уражені зони нігтів і шкіри пальців. Якщо грибок запущений, оцтова есенція від грибка нігтів доповнюється кількома краплями йоду, багаторазово підсилює ефективність процедури. При почервонінні шкіри кількість йоду необхідно знизити. Добре діє кислота в поєднанні з гліцерином або яйцем, надаючи на грибок необхідне бактерицидну дію і захищаючи від опіків пошкоджену шкіру.

Лікування грибка нігтів оцтом

Починати лікуватися народними способами слід з малих доз. Оцтова кислота виправдана при запущених ситуаціях, а при незначних ураженнях рекомендується використовувати оцет або есенцію, де концентрація кислоти нижче. Використання будь рецептури необхідно переконатися у відсутності алергічної реакції на складові компоненти. Важливо суворо дотримуватися пропорції, не переривати лікування. Щоденна правильна терапія і наступні профілактичні заходи дають успішний результат лікування.

Гліцерин з оцтом

Є гліцерин відмінним препаратом при догляді за шкірою. Розм'якшуючи її, засіб діє як антисептик, вбиваючи мікроби. Суміш з гліцерином 3 рази на день наносять ватною паличкою на всі нігті, навіть здорові, не допускаючи попадання на шкіру. Після висихання треба надіти шкарпетки. Повторювати слід 3-4 тижні. Склад компонентів:

  • яблучний оцет, оцтова есенція по 1 ст. л.;
  • гліцерин, настоянка прополісу по 2 ст. л.

Оцет і яйце

На додаток до оцтовому розчину, яйце своїми поживними речовинами зміцнює, відновлює нігтьову пластину. Один з варіантів лікування такий: білок трьох яєць змішується з горілкою і есенцією (по 2 ст. л.). Мазь наносять не тільки на уражені нігті, але і на шкіру, закривають ватним тампоном, не кутаючи! Суміш тримати 20-60 хв. Лікування продовжувати 14 днів, після чого треба звернутися до профілактики захворювання.

Йод та оцет

Проти грибкового захворювання йод успішно застосовується і давно, залишаючись простим надійним засобом проти грибка, діючи як відмінний антисептик і руйнівник мікроорганізмів. Об'єднання оцту і йоду забезпечує лікування без можливих наслідків (жовтизна, розтріскування нігтів). У розчин йоду треба додати кілька крапель есенції, суміш наносити виключно на поверхню нігтя. Процедуру повторювати місяць і після 10-денної перерви продовжити знову.

Оцет і харчова сода

Спосіб хороший тим, що сода посилює дію оцту по знищенню мікроорганізмів, додатково перешкоджаючи їх подальшого розмноження. Для приготування мазі змішується яблучний оцет і вода у кількості по одній склянці, сода додається до отримання густого кашкоподібного стану суміші. Використовувати мазь 20 хвилин після ножних ванн. Повторювати 2 рази на день протягом місяця.

Оцтові ванночки

Від грибкової інфекції результативні оцтові ванночки для ніг проти грибка: змішати 3 л окропу, 1 л оцту, додати марганцівку до отримання блідо-рожевого кольору. Процедура проводиться 15-20 хвилин, перед її початком ноги миють з милом і протирають насухо. Повторювати лікування 2-3 тижні ввечері щоденно. Після ванночки наноситься масло чайного дерева, що має протигрибкову дію.

Відео

★Лікування грибка нігтів ОЦТОМ. Відеоінструкція з лікування МІКОЗУ.

Відгуки

Ірина, 36 роківМучилася грибковою інфекцією і, перепробувавши безліч всяких кремів, вирішила звернутися до народних рецептів і дізнатися, як лікувати грибок нігтів на ногах оцтом. Зупинилася на приготуванні ванночки з розбавленою есенцією. Потім перейшла на повністю оцтові ванночки і лікувальний ефект наступив: виросли здорові нігтики!
Антон, 46 роківПісля кількох місяців боротьби з інфекційним грибковим захворюванням подумав звернутися до оцтової терапії. На ніч прикладав компреси з есенції з маслом. Якщо б хтось інший сказав, що столовим оцтом можна вилікувати грибок повністю, не повірив, а зараз сам рекомендую: симптоми хвороби пройшли, нігті оновилися!
Ольга, 27 роківВтомившись від грибкової інфекції, прочитала в інтернеті про лікування оцтовим розчином. Знайшла простий рецепт з перекисом водню і спиртом. Все мішається в рівних частках і наноситься на 10 або 15 хв. Результат був вже після декількох днів! Продовжувала лікування місяць, поки не відросли нові нігті! Можу знову носити відкрите взуття!
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!