Імбир, лимон і мед для імунітету - напої для здоров'я. Рецепти для підвищення імунітету

Чудодійний склад, що включає корінь імбиру, лимон і мед є смачним ласощами, а також гарним засобом для підвищення імунітету. Властивості цих трьох продуктів допомагають успішно використовувати їх для зміцнення здоров'я.

Корисні властивості імбиру, лимона і меду

Вірусні інфекції, грип часто виникають в осінній або зимовий період. Щоб попередити ці хвороби, необхідно підвищити опірність організму і зміцнити імунітет. Це можна зробити з допомогою покупних імуностимулюючих препаратів, але краще вибрати натуральні засоби, що містять компоненти, які стимулюють вироблення інтерферону. Наприклад, імбир, лимон і мед для імунітету відіграють важливу роль. Ці продукти, гармонуючи між собою, утворюють вітамінний чарівний коктейль, який допомагає боротися із застудою. Корисні властивості продуктів:

  • Продукт бджільництва має антисептичну, протизапальну дію, підвищує захисні властивості організму. Він багатий вітамінами і амінокислотами. Його по чайній ложці можна давати навіть маленькій дитині, якщо немає алергії.
  • Корінь імбиру добре очищає кров, покращує апетит, стимулює діяльність мозку. У ньому міститься багато вітамінів, піридоксин, холін, фолієва кислота, ретинол. З обережністю корінь слід приймати при гастриті.
  • Лимон – джерело вітаміну C. Цей фрукт багатий на пектин, органічні кислоти, бета-каротин, клітковину, мінералами. Цитрус може очистити організм від токсинів, стабілізувати метаболізм, зміцнити імунітет.

Як вживати імбир з медом і лимоном для імунітету

Чудовим властивістю володіє імуностимулюючою поєднання меду з коренем імбиру і лимоном. Крім того, таке ліки допомагає в боротьбі із зайвими кілограмами. Разом зі здоровим повноцінним харчуванням, фізичними вправами ця суміш допомагає організму протистояти хвороботворним мікробам. Вживати продукти можна в чистому вигляді, тобто все треба дрібно порізати, перемішати і приймати по чайній ложці щодня. Ще можна приготувати цілющий напій або чай з ними.

Імбирний чай з лимоном і медом

Смачний імбирний напій з приємним смаком вважається справжнім еліксиром здоров'я, допомагає організму впоратися з вірусними інфекціями. Він зігріває взимку і в дні осінньої вогкості. Крім того, такий чай застосовується як протизапальний, жарознижувальний засіб. Є кілька рецептів приготування напою. Класичний варіант чаю включає продукти в наступній пропорції:

  • мед – 1 ст. л.;
  • сік лимона – 70 мл;
  • гаряча вода – 500 мл;
  • корінь імбиру – 2 ст. л.

Приготування:

  1. Тертий імбир необхідно змішати з соком, заварити окропом.
  2. У остиглий чай додати мед.
  3. Напій можна пити.

Імбирний напій з лимоном і медом

Народне нешкідливе засіб – імбирний напій часто використовують при застуді, головних, м'язових болях. Приготувати його не складе труднощів, якщо використовувати класичний рецепт, для якого буде потрібно:

  • лимон – 1 шт.;
  • імбир – 1 шт.;
  • цукор – ½ склянки;
  • вода – 2 л;
  • мед – 1 ст. л.

Приготування:

  1. У воді разом з цукром необхідно проварити очищений, порізаний корінь.
  2. Далі напій слід настояти, остудити, додати цитрус, потім мед (можна додатково всипати: корицю, гвоздику, волоський горіх, шматочки яблука).
  3. Суміш треба процідити, перелити в термос.
  4. Рекомендується пити напій дрібними ковтками.

Відео: компот з імбиру і лимона

Імбирний лимонад. Смачний і корисний напій

Відгуки

Олеся, 25 роківМене часто мучили простудні захворювання, навіть влітку могла підхопити ГРВІ. Терапевт мені порадив їсти імбир, лимон і мед для імунітету. Приготувати суміш легко: корінь та цитрус дрібно потерти, перемішати з медом, покласти все в банку. Їсти потрібно щодня по чайній ложці. Вже довгий час не хворію.
Марина, 35 роківСин часто хворіє на ангіну. Педіатр порадив зміцнювати імунітет. Прописав пити сироп Фитолор, їсти солодку імбирну суміш з цитрусом. Цей чарівний рецепт роблю разом з курагою, родзинками. З суміші формую цукерки, даю їх щодня своїй дитині. Три місяці вже не ходили на лікарняний.
Ірина, 40 роківЧоловік завжди довго хворіє, особливо взимку. Подруга порадила заварювати імбирну суміш для зміцнення здоров'я. Роблю йому напій, заливаю корінь окропом, додаю цитрус і мед, переливаю в термос. На 3 дні чоловікові вистачає, п'є напій по 2 чашки за день. Вже протягом декількох місяців чоловік не хворіє.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!