Прополіс дітям для імунітету

Не хочете, щоб дитина хворіла? Обов'язково підвищуйте імунітет, особливо в міжсезоння. На прилавках аптек є різні загальнозміцнюючі настоянки, лікарські імуномодулятори, але краще і безпечніше вибрати природні засоби, наприклад, прополіс. Продукт відомий своїми унікальними властивостями, багатогранним впливом на організм.

Чим корисний прополіс для дітей

Продукт містить унікальні біологічно активні речовини: віск, ефірні олії, смоли, бальзами, пергу, пилок, секреторні виділення бджіл. Також в прополісі є натрій, калій, сірка, хлор, марганець, селен, фтор, кобальт, ртуть, марганець і інші корисні речовини. Продукт багатий вітамінами А, Е, В1, В2, В6, нікотинової, ферулової, кавовою кислотою. Такий склад пояснює унікальні лікувальні властивості прополісу.

Одне з важливих властивостей бджолиного клею – придушення хвороботворних мікроорганізмів. Продукт впливає на трихомонади, грибки, збудників туберкульозу, сальмонельозу, віруси герпесу, грипу, тому багато захворювання можна вилікувати, використовуючи тільки його. Крім цього прополіс підвищує імунітет, стимулюючи роботу вилочкової залози, збільшуючи діяльність фагоцитів, підвищуючи кількість гамма-глобулінів.

У здорових людей він підсилює захисні сили, у хворих прискорює одужання, усуває ознаки простудних захворювань. Прополіс рекомендується для:

  • відновлення нервової системи;
  • усунення різного роду болів;
  • стимуляції кровообігу;
  • усунення мозолів, опіків;
  • нормалізації травлення;
  • лікування виразок;
  • загоєння порізів, ран, забитих місць;
  • лікування молочниці, стоматиту та інших захворювань порожнини рота;
  • поліпшення зору, пам'яті;
  • усунення пролежнів;
  • лікування холециститу, хронічних гепатитів, ентеритів, колітів, геморою;
  • позбавлення від захворювань суглобів, виразки шлунка, ерозій шийки матки.

Як вживати прополіс для імунітету

Для підвищення захисних сил організму продукт бджільництва слід застосовувати внутрішньо. Можна кожен день брати невелику кульку і тривалий час розжовувати, можна пити настоянки, які є найпоширенішою формою, що використовується для лікування. Останні продаються в аптеці, але краще їх приготувати самостійно. Дорослим підходять настоянки на спирту, дітям рекомендовано застосування варіантів на воді і молоці, аптечних екстрактів.

Водний розчин прополісу

Лікарі не рекомендують давати малюкам спиртові настоянки, тому що алкоголь небажаний для незміцнілого організму. Прополіс для дітей для імунітету варто використовувати строго приготований на воді. Термін зберігання напою не перевищує тижні, але цього часу вистачить для зміцнення імунітету. Дітям старшого віку можна давати пити по склянці водного розчину щодня, зовсім маленьким – в 2 рази менше. Рецепт приготування:

  1. Взяти 20 г прополісу, зробити з нього джгутики, помістити в холодильник. Через годину постукати молотком, щоб розкришити до стану борошна.
  2. Додати 1 склянку води, поставити на водяну баню.
  3. Через годину зняти з вогню, процідити.
  4. Отриману суміш зберігати в холодильнику.

Прополіс з молоком

Цей варіант настоянки більш дієвий, ніж на воді. Завдяки жирам, які є в молоці, підвищується концентрація корисних речовин, в результаті виходить ідеальний засіб проти застуди, вірусів. Прополіс дітям для імунітету потрібно пити по 1 чайній ложці за півгодини до їжі, якщо дитина хворіє, вживати перед сном. Цілюще розчин готується наступним чином:

  1. Поставити на плиту 1 літр молока.
  2. Після закипання додати 100 г прополісу, попередньо подрібнивши його.
  3. Помішуючи, варити суміш близько 15 хвилин.
  4. Зняти з вогню, процідити через марлю, поставити остигати.
  5. Зняти шар воску. Поставити готовий відвар прополісу в холодне місце.

Спиртова настоянка прополісу для дітей

Застосування допустимо для дітей від 3 років. Для розрахунку допустимої дозування для одноразового прийому використовується формула: 1 крапля х вік дитини. Ліки не можна приймати тривалий час, оптимальний час – близько 2 тижнів. Для профілактики слід давати засіб 1 раз на добу, якщо захисні сили знижено – 2 рази. Настоянка прополісу для дітей для імунітету готується наступним чином:

  1. Заморозити 15 г продукту бджільництва.
  2. Подрібнити як можна краще, оптимально – до стану борошна.
  3. Налити в скляну темну пляшку 85 мл спирту (70%), розчинити в ній подрібнену масу.
  4. Помістити в темне місце, щодня струшувати протягом 1-1,5 тижнів.
  5. Процідити, пити згідно інструкції. Настоянку можна додавати в чай, молоко, змішувати з водою.

Інгаляція з настойкою прополісу

Процедура рекомендована для підвищення імунітету, зняття запалень нижніх дихальних шляхів, розрідження мокроти, усунення нежитю, позбавлення від хрипів. Крім цього інгаляція знімає першіння при сухому кашлі, допомагає при синуситі, гаймориті. Вдаватися до процедури слід частіше, наприклад, через кожні 2-3 години. Для вдихання можна використовувати чистий прополіс: подрібнити 3 г бджолиного продукту, нагріти, затока 200 мл води. За одну процедуру вдихати пари від отриманої суміші по 5-6 разів. Курс лікування – 10 днів. Для інгаляції можна використовувати водний та спиртовий настої.

Прополисное масло

Продукт допоможе вилікувати вірусні інфекційні захворювання, поліпшити роботу шлунково-кишкового тракту, підвищити імунітет. Найбільшою популярністю користується масло з жирністю 20 відсотків. Для його приготуватися знадобляться 80 г масла, 20 г прополісу. Інструкція для виготовлення прополісу дітям для імунітету:

  • очистіть, подрібніть бджолиний продукт;
  • змішайте з маслом, поставте на водяну баню на 30 хвилин;
  • періодично помішуйте;
  • процідіть гарячу масу;
  • расфасуйте, покладіть в холодильник.

Відео: як приготувати настоянку прополісу

Настоянка прополісу як засіб зміцнення здоров'я

Відгуки

Віра, 35 роківНародила пізно, в 33 роки, напевно, тому у мого малюка слабке здоров'я. Щоб підняти імунітет, використовую народні методи. Домашні не схвалюють, приміром, мама вважає, що такі способи неефективні, слід давати препарати. Я ж бачу, що використання прополісу приносить велику користь: регулярно приймаємо всередину з молоком, рідше хворіємо.
Роза, 26 роківМоя Катюня ніколи не відрізнялася богатирським здоров'ям, тому доводиться вдаватися до застосування зміцнюючих засобів. Лікар рекомендувала приймати прополіс, дуже хвалила його, запевняла, що продукт допоміг її малятку. В народних рецептах радять робити настоянку з горілкою, але я використовую звичайну воду. Прополіс дітям для імунітету – відмінна річ!
Ірина, 43 рокиЗаставу лікування багатьох хвороб – правильне застосування народних засобів. Приміром, я виростила двох синів без ліків, використовуючи трави, ягоди, продукти бджільництва. Хочу похвалити бджолиний клей – він не має протипоказань, за умови грамотного застосування значно підвищує імунітет. Мої діти хворіли на грип максимум 2 рази за 20 років.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!