Народні засоби від лупи в домашніх умовах

Неприємно, коли на гарно підстрижених покладених волоссі видно білі крупинки. Вони сиплються на плечі, змушують нервувати. Існує домашнє засіб від лупи, або допомагають тільки дорогі шампуні з косметичними засобами? Відповідь проста – природа і народний досвід допоможуть позбутися від настирливих білих лусочок на голові.

Універсальні народні засоби від лупи і свербіння голови

Боротьба проти свербіння і лупи повинна починатися з обстеження організму. Часто зміна стану шкіри голови виступає як наслідок збою роботи внутрішніх органів, відчуття стресу. Чи можна вивести лупа, яка провокує сильний свербіж, з допомогою народних методів? Застосування цих засобів допоможе прибрати симптоми, полегшить і зменшить відлущування шкіри на голові:

  • Масла – пом'якшать відділення лусок.
  • Лимонна кислота – матиме згубний вплив на грибок (білий наліт).
  • Мед – природний антисептик.
  • Куряче яйце – джерело мікроелементів для шкірного покриву голови.
  • Кисломолочні продукти – діють аналогічно «лимонке», але значно м'якше.
  • Рослини – кропива, корінь лопуха, реп'яха – вважаються для волосся народними цілителями №1 в домашніх умовах.
  • Горілка, яка змішується з масками для волосся, збільшить кровообіг шкіри голови, посилить живлення коренів, прискорить процес лікування, дезінфікує, вб'є грибок.

Народні засоби проти лупи жирного типу

При порушенні обміну речовин стан волосяних цибулин змінюється. Пасма стають сальними, виглядають неохайно. Допоможуть народні засоби від лупи в домашніх умовах, які позбавляють від зайвої жирності. До списку помічників, якими можна промивати волосся, варто віднести:

  • Сік домашнього алое – він продезинфікує шкіру, насичує мікроелементами.
  • Оцет – допоможе боротися з надмірною сальністю волосся і шкіри, які провокують поява лусочок.
  • Лимонний сік – нейтралізує підвищену жирність.
  • Кефір у складі маски – зробить волосся еластичним, прибере білі пластівці за декілька застосувань.
  • Кора дуба – поділиться дубильними речовинами, допоможе боротися з причиною появи лупи.

Лікування лупи народними засобами

Самостійно за допомогою народних засобів від лупи в домашніх умовах можна ефективно провести боротьбу з мікроорганізмами, вилікувати волосся, шкіру голови. Знаючи, які компоненти масок або відварів краще змішувати, можна повністю позбутися від грибка. Важливо не нашкодити собі: протестуйте складу на згині ліктя на алергенність. При використанні народних засобів обов'язково враховують стан волосся (сухі, жирні), дізнаються властивості компонентів лікувальних сумішей.

Реп'яхову олію від лупи

Рослина реп'ях виглядає як бур'ян, але лікувальний сік кореня володіє унікальними властивостями. Олія на його основі застосовується в медичній практиці і в домашньому побуті дуже активно. Не забудьте, що для жирного волосся масляні маски застосовувати не варто. Варіанти застосування недорогого реп'яхової олії:

  • В чистому вигляді, злегка підігрів, втерти олію біля коренів волосся і шкіру кінчиками пальців, обережно руками розподілити по всьому пасмам. Роблячи такі маніпуляції 8-9 разів протягом місяця, легко повністю вивести грибок і отримати стійкий ефект.
  • Поєднання реп'яхової олії і пари часточок часнику: їх потрібно перетворити в кашку. Засіб надасть сильний вплив, позбавить від мертвих сухих лусочок. Масляну масу втерти в основу волосяного покриву, залишити на годину. Щоб на волоссі не відчувався специфічний запах, шампунь при змиванні можна змішати з краплями (2-3) ароматичного масла.
  • Змішавши велику ложку реп'яхової олії, один жовток яйця, мед (чайну ложку), можна отримати дуже корисну маску, яка допоможе вивести лупа. Наносять її на півгодини в підігрітому вигляді, змиваючи теплою водою і відповідним шампунем.

Мазь від лупи

Ефективний засіб для позбавлення від проблеми на основі природних продуктів – мазь з дьогтю з маслом чайного дерева. Після регулярного застосування під час кожного миття голови через 2,5-3 місяці буде ефект. Зникне свербіж, пропадуть білі відмерлі шматочки шкіри. На чисте вологе волосся наносять засіб, коріння приділяючи особливу увагу. Через 10-15 хвилин змити мазь прохолодною водою.

Трави від лупи

Природна аптека в домашніх умовах для лікування лупи приходить на допомогу. Застосовують чимало трав'яних настоїв, відварів. Ось основні, зарекомендували себе рецепти народних засобів з рослинами:

  • Сік, видавлений з листа домашнього алое, змішати з невеликою кількістю меду і курячим жовтком. Нанести маску на верхню частину голови, змити не раніше, ніж через півгодини.
  • Приготувати відвар з мати-й-мачухи, кропиви, шишок хмелю звичайного, ромашки, календули. Трави ефективні при боротьбі з лупою. Відваром добре прополоскати волосся після використання шампуню. Можна використовувати змішаний рецепт з усіма травами або брати тільки деякі – на свій розсуд.

Народні маски для волосся

Тривалість лікування волосся і шкіри залежить від ступеня занедбаності стану. Ось кілька рецептів масок, які застосовуються як народні засоби від лупи в домашніх умовах:

  • Маска від лупи в домашніх умовах при сухому стані шкіри. Змішати рівними пропорціями олії – оливкова з касторовою. Додати 1/3 від загального обсягу лимонного соку. Підігрів до кімнатної температури, масляну суміш втерти в основу волосся. Через півгодини або хвилин 40 змити.
  • Половина склянки натурального йогурту і їдальня ложка меленого чорного перцю стануть згубною сумішшю для грибка, на тлі якого з'являються відшарувалися білі крупинки. Суміш втерти в волосяну частину голови, через 55-65 хвилин змити теплою водою, використовуючи звичайні засоби (звичний шампунь).
  • Змішавши харчову соду і використовуваний шампунь до стану рідкої кашки, використайте її як звичайне миючий засіб. Сода назавжди знищить грибкові шари шкіри і допоможе зняти з волосся прилипли білі лусочки.
  • Корінь імбиру не тільки допоможе вилікувати від лупи завдяки протизапальним властивостям, але і в поєднанні з ефірними маслами підсилить кровотік, що прискорить ріст волосся. Шматочок свіжого корінця подрібнити. Віджати сік через марлю і додати оливкове масло, кунжутне або розторопші. На півгодини нанести на верхню частину голови. Застосовуючи м'який шампунь, змити.

Дізнайтеся та іншізасоби від лупи в домашніх умовах.

Відео: народні рецепти від лупи

Не всі готові повірити, що маска проти лупи в домашніх умовах зможе позбавити від косметичної проблеми. Щоб переконатися в тому, як просто вилікувати народними засобами шкіру голови, потрібно подивитися запропоновані відео. У доступній формі, з допомогою підручних засобів, показано, як, не вдаючись до препаратів медицини, знищити грибкове захворювання, яке приносить масу неприємностей.

Ефективний засіб від лупи в домашніх умовах

Народні засоби від лупи

Маска для волосся від лупи

Як позбавитися від лупи в домашніх умовах назавжди

Просте ліки від лупи

Супер простий і дієвий засіб від лупи

Відгуки

Катерина, 29 роківПісля моїх тривалих дієт з метою схуднення помітила, що волосся потьмяніли, стали випадати, з'явилася лупа. Добре, що сусідка підказала спосіб, щоб не витрачати зайві гроші на дорогі засоби. Десяток масок з касторовою олією – лупа зникла. Нічого вигадувати не довелося, просто стала змащувати шкіру голови.
Вікторія, 26 роківУ мене ознаки лупи з'явилися після пологів, почалося випадання волосся. Ходити на процедури до перукаря було ніколи, та й дорого. Згадала швидкий спосіб прибрати білі пластівці – робити самій легкий масаж голови дрібною сіллю. Від грибка позбулася, а волосся стали міцнішими. Вирішила поділитися таким простим народним методом від лупи.
Костя, 19 роківУ мене густе волосся, але ніяк не міг прибрати лупа, навіть на фото видно. Поки користуюся спеціальним шампунем – все чудово, перейшов на звичайний – знову на плечах білі точки. Вичитав у бабусі в її записах один рецепт, який дуже швидко допоміг. Я змішував сухі дріжджі, сметану і мед і мазав голову. Потім змивав через 25-40 хвилин. Результат очевидний.
Настя, 33 рокиБудь-якій людині неприємно бачити на ком-то лупа, а ще гірше, якщо її виявляєш у себе. Поки лікувала волосся, дуже соромилася, щоб на роботі менше помічали. Стала через день обполіскувати відваром кропиви. «Сніг» давно зник, як бонус – волосся стали шовковисті, слухняні. Я продовжую щотижня відварювати травички і мою ними голову.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!