Присідання для потенції у чоловіків

Здатність людини вести нормальне статеве життя називають потенцією. Більшою мірою це поняття відноситься до чоловіків, воно характеризується швидкістю ерекції і тривалістю статевого акту. Здоровий чоловік зберігає потенцію все життя, але хронічні захворювання, вживання алкоголю, стероїдних анаболіків і наркотичних засобів можуть істотно знизити її. За потенцію у чоловіків відповідає гормон тестостерон, вироблення якого відбувається і в стані комфорту, і при сильному емоційному сплеску, виконання певних фізичних вправ.

Які вправи підвищують потенцію

Вважається, що більшість чоловіків не можуть мати тривалий статевий акт через нерозвинену РС-м'язи. Мова йде про групу тазових м'язів – лонно-піхвової, лонно-уретральна, лонно-простатичної, лонно-ректальної, які йдуть від лобкової кістки до куприка і знаходяться позаду яєчок і перед анусом. Спільно з іншими тазовими м'язами РС-м'яз здійснює контроль за сечовипусканням, відіграє визначальну роль у сексуальному житті людини. Посилення даної м'язової групи – запорука багаторічного сексуального здоров'я.

Зміцнити РС-м'язи можна різними способами. Простими, ефективними та легкими до виконання вправами є наступні:

  • Стиснення і розслаблення протягом 10 секунд. Швидке напруга РС-м'язи протягом 10 сек. виконується так часто, наскільки це можливо. По закінченні – перерва 10 сек. і вправа повторюється знову. Всього рекомендується 3 таких заходу.
  • Поступове стиснення і розслаблення. Виконується покрокове стиснення РС-м'язи: здійснити стиснення 1 разів, утримати 5 сек., стиснути більше, утримати ще 5 секунд, стиснути сильніше і т. д. Останнім стиснення утримати протягом 20 сек. і почати поступове розслаблення. Розслабити трохи, утримати 5 сек., розслабити сильніше, утримати 5 сек., і т. д.
  • Довгі, повільні стиснення – стиснення РС-м'язи так жорстко і глибоко, наскільки це можливо, утримати 20 сек. Після цього розслабитися, відпочити 30 сек. Повторити вправу 5 разів.

Потенцію можна підтримувати на належному рівні, якщо стежити за кровообігом в області малого тазу. Групу вправ, здатних забезпечити хороший рух крові в області статевих органів, слід виконувати регулярно, бажано – 3 рази в день. Починати виконання кожної вправи для збільшення потенції треба з 20 повторів в 3 підходи, поступово збільшуючи їх кількість.

  • робити кроки, піднімаючи коліна максимально високо;
  • в положенні лежачи на спині з зігнутими в колінах ногами повільно піднімати і опускати таз;
  • лежачи на спині зі злегка розсунутими ногами, поперемінно напружувати і розслабляти м'язи промежини (сідниці при цьому розслаблені).

Користь присідання для потенції

Присідання відносяться до вправ, прорабатывающим тазову область. Вони тренують і зміцнюють велику групу м'язів і сухожиль, покращують поставу, стимулюють роботу життєво важливих органів, локалізованих у нижній частині живота. Регулярні правильно виконуються присідання створюють напруження м'язів сідниць, преса, ніг, спини. Вони змушують працювати і відповідальну за ерекцію РС-м'яз, розвиваючи її здатність керувати тривалістю статевого акту. Виконуючи їх, чоловік надовго забуде про відвідування уролога.

Відомо, що чоловіча ерекція пов'язана з кровопостачанням, іннервацією всіх що беруть участь в ній структур. Користь від присідань полягає в тому, щоб не допустити застою крові в області печеристих тіл, губчастого тіла, цибулини пеніса (вона прилягає до сечостатевої діафрагми). Присідання поряд з іншими вправами, напрягающими ноги, сідниці, спину і прес, сприяють надходженню крові до різних відділів статевого органу, що гарантує збільшення його головки, набухання печеристих тіл під час статевого акту.

Тестостерон – гормон, який виробляється статевими залозами, відповідає за збільшення м'язової тканини, розвиток чоловічих статевих ознак, здатність до потенції. Базові вправи для відновлення потенції, потребують зусиль та навантаження на велику кількість м'язів, сприяють посиленому виробленню тестостерону. При правильному виконанні присідань для потенції відбувається природний м'який масаж передміхурової залози.

Зі штангою на плечах

Коли звичайні заняття стають буденними, потрібно підвищити навантаження. Можна ускладнити завдання, озброївшись обважнювачами – гантелями або штангою. Найбільш ефективні в плані набору м'язової маси – присідання зі штангою, утримуваної на нижній частині трапецієподібних м'язів спини. Гриф снаряда під час вправ повинен лежати не на шиї, а на верхній частині спини, щоб змусити працювати велика кількість великих і дрібних м'язів. Включаються:

  • квадрицепси передніх і бічних поверхонь стегон;
  • великі сідничні м'язи;
  • м'язи, що приводять стегна;
  • м'язи черевного преса;
  • м'язи-розгиначі спини.

Багаторазове повторення вправи зі штангою дозволяє збільшити м'язову масу, значно посилити вироблення гормону тестостерону. Виконувати присідання з обважненням слід здоровим, добре фізично підготовленим людям. Працювати зі штангою на плечах під час вправ рекомендується зі спеціальної екіпіровкою поясом, еластичними бинтами на руках і зап'ястях.

З власною вагою

Присідання з власною вагою переслідують іншу мету. Якщо вправа виконується без обважнення, викид тестостерону не так великий, а робота з м'язами спрямована не на нарощування м'язової маси, а на їх розтяжку. Цей вид вправ рекомендується виконувати новачкам, фізично непідготовленим людям перш, ніж перейти до навантажень зі штангою.

Присідання для потенції з власною вагою виконуються низько, нижче паралелі стегон з підлогою. Коліна при цьому не перевантажуються, а широка амплітуда руху гарантує хорошу розтяжку м'язів. У кінцевому положенні рекомендується затриматися на 5-7 секунд, що забезпечить належне напруга сідниць, РС-м'язи, що відповідає за потенцію. Результату можна досягти, виконуючи вправи регулярно.

Виконуються присідання без обтяження, тому кількість повторень може бути великим – 20-30 разів в помірному темпі. Крім тренування великої групи м'язів вони забезпечують кровотік в районі статевого органу і зміцнюють серцево-судинну систему в цілому. Дуже корисні такі вправи людям з надмірною вагою тіла, у яких вироблення тестостерону значно знижена.

Як правильно присідати чоловікам

Щоб користь присідань для чоловічого здоров'я була суттєвою, слід дотримуватися кількох нескладних правил:

  • Під час вправ ступні повинні бути розташовані трохи ширше плечей, носками назовні. Стояти необхідно всією поверхнею підошви, не відриваючи стопи від підлоги.
  • Щоб опрацювати РС-м'яз, виконувати вправу від початку до кінця, слід з напруженими сідницями, розслабляти їх треба тільки повністю випростатися після присідання.
  • При досягненні кінцевої нижньої точки присідання слід затриматися на кілька секунд, і тільки після цього починати підйом. Така затримка тренує РС-м'яз, що відповідає за потенцію. З часом тривалість затримки слід збільшувати від 2 до 15 секунд.
  • Дихальний режим повинен бути наступним: присідання виконується на видиху, підйом – на вдиху.

Велике значення має положення рук під час вправи: вони можуть або утримувати рівновагу, або створювати додаткове навантаження на м'язи. Наприклад, якщо руки витягнуті вперед, кисті зімкнуті в замок, створюється баланс, а якщо руки розташовані на поясі, включаються в роботу м'язи, стабілізуючі навантаження. Під час присідань можна схрещувати руки на плечах, закладати за голову, витягати вгору – у кожному з таких вправ будуть зайняті інші групи м'язів.

Правильно присідання з власною вагою виконується так:

  1. встати прямо, ноги поставити на ширині плечей, руки покласти за голову;
  2. починати рух, згинаючи ноги в колінах, стегнах, не змінюючи положення рук, не нахиляючись вперед;
  3. на повній глибині присідання затриматися на 5 секунд, потім швидко, за рахунок м'язів стегна, почати рух на підйом, повертаючись у вихідне положення.

Виконувати присідання зі штангою слід, керуючись наступними рекомендаціями:

  • Присідати можна, знімаючи штангу зі стійок або в силовій рамі з регульованими підніжками. При цьому висота установки штанги повинна бути такою, щоб не доводилося тягнутися до грифа і вставати на шкарпетки.
  • Правильно розташувати руки на грифі штанги – хват повинен бути трохи вже ширини плечей.
  • Розташувати гриф штанги нижче шиї або на нижній частині трапеції.
  • Починати присідання треба при прямій спині, згинаючи коліна і стегна, повільно, на вдиху.
  • Затримуватися на 2 секунди в нижній точці.
  • Починати підйом на видиху, відштовхуючись п'ятами від статі, випрямляючи ноги, поки не буде досягнуто вихідне положення.

Коли протипоказані заняття

Як і будь-які вправи, пов'язані з серйозним фізичним навантаженням, присідання для чоловіків у ряді випадків протипоказані. З обережністю слід виконувати їх людям з великою вагою з-за значного навантаження на хребет і суглоби. Повним людям займатися краще в присутності тренера. Неприпустимі присідання при травмах, слабкості колінних суглобів, після хірургічних операцій.

Патологіями, при яких присідання можуть завдати шкоди, є:

  • захворювання опорно-рухового апарату – артрити, артрози, некрози суглобів, пошкодження менісків, запалення сухожиль та ін;
  • захворювання хребетного стовпа – хвороба Бехтерева, грижа міжхребцевого диска, сколіоз, радикуліт та ін;
  • захворювання серця, судин коронарного кровообігу, артерій, вен;
  • гіпертонія;
  • варикозне розширення вен.

Відео

Чари присідань |Фітнес-ідеї на кожен день

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!