Саліцилова мазь - застосування від прищів, відео. Інструкція по застосуванню саліцилової мазі

Отримана з кори верби, саліцилова кислота від вугрів у косметології застосовується з минулого століття. На основі цієї речовини було створено недороге засіб для лікування проблемної шкіри, яке в аптеці дають без рецепта. Саліцилова мазь від прищів допомагає ліквідувати некрасиві вугри, хворобливі вузлики, розширені пори. Виникнення акне не тільки в молодому віці, але й у людей старшого віку медицина пояснює гормональними збоями, алергічними реакціями, важкою їжею, довгим перебуванням з неочищеним, сальним особою, наприклад, на робочому місці, або в дорозі.

Від чого допомагає саліцилова мазь

Препарат допомагає прибрати вугровий висип, закриті (підшкірні) комедони, фурункули, що утворюються при закупорці пір, відмерлі клітини устя волосяних фолікул і згустки шкірного сала. Лікування прищів саліцилової маззю виходить завдяки антисептичним, протизапальним і отшелушивающим властивостями «вербною» кислоти. В якості наповнювача В складі препарату використовується медичний вазелін, який володіє здатністю зволожувати епітелій і допомагати його загоєнню.

Під впливом кошти відбувається чистка (пілінг) забитих пір, волосяних гирл. Прищі підсихають, поступово освітлює пігментні плями від вугрової висипки зникають непривабливі нерівності й навіть рубці. При передозуванні або особливої чутливості шкіри підсушуючий ефект препарату може виявитися надмірним, це призводить до подразнення епітелію, алергії. У таких випадках звертаються за допомогою до дерматолога. Індивідуальна непереносимість мазі теж є протипоказанням.

Інструкція із застосування мазі від прищів

Нижче представлена інструкція з використання засобу:

  • Перед застосуванням препарату шкіру очищають з допомогою мила, скрабу, протирають лосьйоном або тоніком. Ранки обробляють антисептиком.
  • Мазь наносять тонким шаром тільки на проблемні ділянки шкіри, краще у вечірній час. За добу використовують не більше 10 мл мазі. Під час вагітності, годування грудьми – в межах 5 мл за день.
  • Після помітних результатів переходять на застосування по 2-3 рази в тиждень. Використовувати саліцилову мазь від прищів довше 21 дня не рекомендується.
  • Уникати потрапляння препарату в ротову порожнину, на тканини паху, родимки, всередину рани.
  • При використанні мазі дотримуються дієти, уникаючи жирної, солодкої, гострої, солоної їжі. Бажані заняття спортом, відмова від шкідливих звичок.
  • З іншими зовнішніми засобами препарат не поєднують. При виникненні печіння, свербежу, почервоніння шкіри користуватися ним припиняють.
  • Мазь зберігають до 3 років в недоступному для світла місці (подалі від дітей), при кімнатній температурі не вище 25 градусів.

З саліцилової кислотою

Якщо препарат без добавок, для боротьби з прищами рекомендується 2-%-ная мазь. Саліцилова кислота від вугрів при малій концентрації в її складі сприяє регуляції виділення шкірного сала, допомагає позбутися слідів від прищів. При підвищеній чутливості шкіри мазь розбавляють двома частинами вазеліну, а після процедури роблять живильну маску для обличчя. Застосування саліцилової кислоти найбільшої концентрації призначають для боротьби з мозолями, натоптишів, шипицами, ороговелостями. Спиртовий розчин цієї речовини добре лікує бородавки, отит.

Саліцилової-цинкової

Цей вид антисептичної комбінованої мазі застосовують при складних порушеннях роботи сальних залоз, великих вугрових висипаннях, фурункулах. Препаратом рекомендується лікувати і прищі на спині, де підвищена жирність шкіри. Цинк посилює підсушує і ніжний (кератолітичну) дія саліцилової кислоти, прискорює прояв терапевтичного ефекту. Саліцилової-цинкову мазь підліткам можна застосовувати тільки після 12 років, використання жінками при вагітності, годуванні груддю виключається.

Сірчано-саліцилової

Сірка в складі препарату утворює сульфіди і пентатионовую кислоту, що дають антибактеріальний, протипаразитарний ефект. Саліцилова кислота і вазелін мають протизапальну та помірну місцевоподразнювальну дію, підсилюють корисні властивості сірки. Мазь знижує ризик розвитку рубців, її застосовують при запаленні комедонов, демодекозі (ураженні шкіри мікроскопічним кліщем), зовнішній прояв якого схоже на вугровий висип. Ще це хороший засіб від слідів від прищів. Препарат протипоказаний вагітним, жінкам, які годують груддю, дітям до 12 років.

Дізнайтеся, яке засіб від вугрів найефективніше.

Відео: як позбутися від прищів, плям на обличчі

100% позбавлення від чорних крапок і прищів # Irinka Pirinka

Відгуки

Майя, 21 рік

З підліткового віку «в ці дні» схоплювалися вугри, які були сильно помітні, трималися за тижні і довше. Я цього дуже соромилася. За підказкою маминої знайомої стала користуватися саліцилової маззю від прищів. За пару днів до місячних змащую тоненьким шаром лоб, щоки і підборіддя. Прищів з'являється мало, вони швидко проходять.

Гульнара, 34 роки

Про саліцилову мазь я знаю від бабусі, вона розповідала, для чого це засіб потрібно. Користуватися їм доводилося мало, якщо подивитися фото, шкіра у мене з юних років хороша, але іноді, якщо не висплюся, понервую, пара підшкірних, болючих прищів може вскочити на лобі, вилицях. Помажу цією маззю – вони зникають, наче й не було.

Валентина, 40 років

Ще студенткою випробувала, що таке саліцилова кислота від вугрів, це був розчин на спирту. Від вугрової висипки такий спосіб мене визволив, зате лікувала плями від опіків. Після заміжжя прищі мене не турбували, а нещодавно з'явилося кілька штук на обличчі, і це напередодні доповіді. Дерматолог підказав про лікувальну мазь, це допомогло поліпшити зовнішність.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!