Скільки варити курячу печінку до готовності в каструлі

Знаменитий субпродукт багатий вітамінами і при правильному приготуванні має дуже приємний і ніжний смак. З печінкою можна робити смачні теплі салати, паштети, другі страви. Дізнайтеся про те, як приготувати і скільки часу варити курячу печінку, і вона стане відмінною заміною м'ясу у вашому звичному меню.

Як смачно приготувати курячу печінку

Цей корисний субпродукт надзвичайно корисний і дорослим і дітям. До його складу входить велика кількість вітамінів: A, B і А, які благотворно впливають на зір людини, на стан шкіри, волосся і організм в цілому. Варена куряча печінка багата білком, тому часто входить в раціон спортсменів і людей, які дотримуються дієти. Особливо вона корисна маленьким дітям.

На відміну від свинячої, куряча печінка більш ніжна, м'яка. Готується продукт дуже швидко: в залежності від обраного методу, необхідно буде витратити від 15 до 30 хвилин. Печінка добре поєднується з овочами, фруктами, молочними продуктами. Деякі господині вважають за краще замочувати субпродукт у молоці - так йде неприємна гіркота, а варена печінка курки стає більш м'якою і соковитою.

Існує безліч рецептів приготування смачних страв, які включають цей продукт. Для відварювання вам можуть знадобитися каструля, пароварка або скороварка. Ситні другі страви апетитні закуски – все це можна зробити самостійно, якщо знати правила поводження з ніжним продуктом:

  • Зберігання печінки необхідно здійснювати на нижній полиці холодильника. Це дозволить продукту довше зберігати корисні вітаміни і речовини, не втратити сік, щільність і поживність.
  • Розморожувати шматок краще при кімнатній температурі, не використовуючи мікрохвильовки.
  • Перед початком приготування вареної печінки її треба промити, видалити шар плівки і жилки. Якщо є сумніви в якості або свіжості, то вживати продукт категорично заборонено.

Як вибрати курячу печінку

Вибирати продукт необхідно особливо уважно, так як від цього буде залежати кінцевий смак готової страви. Куряча печінка повинна бути світло-червоного кольору, іноді з бордовим відтінком, мати приємний запах. Якщо від вподобаного шматка виходить різкий аромат, на поверхні помітні плями, то не робіть покупку. При виборі печінки в замороженому вигляді варто звернути увагу на кількість льоду всередині упаковки, стан поверхні. Якщо вона світла, значить, шматок кілька разів піддавали заморожуванню.

Скільки варити курячу печінку до готовності

Тривалість варіння буде залежати від обраного способу приготування страви, яке хоче бачити на своєму столі господиня. В основному, час не перевищує 15 хвилин. Чим більше продукт піддається термічній обробці, тим більше втрачає корисних властивостей. Крім того, він може стати жорстким і непридатним для вживання. Тоді його не врятує ніяке додаток в якості овочевої підливи, гарніру або вершків.

Перед початком процесу варіння, печінку потрібно розрізати на шматки середнього розміру. Подрібнювати продукт не треба, він не буде соковитим. Якщо ви не знаєте, скільки вариться куряча печінка, то перевірити готовність субпродукту можна за допомогою звичайної виделки. Якщо після проколювання з шматочка витікає прозорий сік, значить він повністю готовий. У випадку, коли рідина має червонуватий відтінок, потрібно залишити продукт ще трохи поваритися.

Для салату

Різні кухні світу пропонують велику кількість салатів з вареної печінки. В закусках вона добре поєднується з морквою, цибулею, зеленню і вершками. Якщо ви не знаєте, як варити курячу печінку для салату, то запам'ятайте просту послідовність дій:

  1. Розморозити продукт.
  2. Очистити від плівок, слизу.
  3. Нарізати на середні шматки субпродукт.
  4. Швидко відварити в каструлі або мультиварці - не більше 15 хвилин.
  5. Вийняти за допомогою шумівки і дати охолонути.

Для дитини

Дитині до року дозволяється вживання печінки у вигляді паштету, він не повинен містити великих грудок. Для цього субпродукт потрібно варити в каструлі на середньому вогні близько 15-20 хвилин. Остиглий шматочок пропускають через м'ясорубку, додаючи невелику кількість вершкового масла. Якщо ви не знаєте, як приготувати курячу печінку дитині і скільки її варити, то даний спосіб допоможе нагодувати малюка смачним блюдом.

Для паштету

Щоб паштет вийшов особливо ніжним, необхідно правильно підготувати основний інгредієнт. Час варіння курячої печінки не перевищує 15 хвилин. Якщо у вас великий шматок, то краще залишити його варитися у воді на більш тривалий час. Готовий субпродукт слід перемолоти разом з підсмаженою морквою, цибулею. Залишилося додати чорний перець, шматочок вершкового масла, натуральний, смачний паштет можна подавати до столу.

Як варити курячу печінку

Якщо ви не знаєте, як приготувати субпродукт, то представлені способи допоможуть впоратися із завданням. Щоб зварити курячу печінку, її потрібно попередньо вимити, очистити від плівок. Важливо, щоб на поверхні не залишалося слідів жовчі, яка може потрапити на субпродукт при неправильному обробці курки. Перекласти в теплу підсолену воду, потім готувати 15-20 хвилин з додаванням спецій.

У каструлі

Приготувати в каструлі такий продукт простіше всього. Для цього необхідно налити воду в ємність, додати половину чайної ложки солі і помістити чистий розморожений субпродукт з курки. Варити печінку в каструлі слід не більше 15 хвилин, інакше субпродукт стане жорстким, він втрачає корисні властивості. Якщо шматок великих розмірів, то краще заздалегідь перевірити його готовність за допомогою виделки. Після цього вийняти з солоної води, дати охолонути.

На пару в мультиварці

Універсальний кухонний прилад допоможе приготувати субпродукти дуже швидко. Куряча печінка на пару буде варитися не більше 15 хвилин. Для цього необхідно вимити, нарізати печінку, потім викласти її у відповідну ємність мультиварки. Після цього налити воду в інший контейнер і встановити режим «Варка» або «Суп» в залежності від моделі приладу. Після звукового сигналу готовності вийняти і дати охолонути.

Відео: Скільки варити курячу печінку

Куряча печінка

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!