Як зробити печиво з розсолу

Основою для приготування розсипчастою і хрусткою випічки до чаю може бути не тільки сметана, майонез або сир. Багато господинь успішно печуть печиво на розсолі від огірків та інших овочів, радуючи домочадців надзвичайно смачним десертом. Цей нескладний рецепт користувався популярністю ще у наших бабусь, мам в епоху дефіциту продуктів. Таке пісне печиво виходить хрустким, золотистим, залишається м'яким надовго. Готується воно буквально за 20 хвилин без зайвих зусиль.

Тісто для печива на розсолі

Приготувати домашнє печиво з розсолу легко, продуктів потрібно мінімум. Додатково потрібна лише пшеничне борошно, нерафінована соняшникова олія, цукор, сода. Сіль не додають, її містить рідину. Тісто на розсолі для печива готується відразу, інгредієнти змішуються до отримання в'язкої маси. Рецепти на розсолі з помідорів і огірків трохи розрізняються складом, вибір залежить від наявних будинку продуктів.

З огірків

Пісне печиво, де в основі буде огірковий розсіл, сподобається всім, хто любить хрустку домашню випічку з незвичайним смаком. Воно виходить солодким, розсипчастим, довго залишається м'яким. Готувати його можна разом з дітьми, попередньо замісивши компоненти. Якщо рідина не дуже солона, рекомендується додавати 200 мл, але тоді борошна потрібно трохи більше. Для ліплення використовуються формочки, але багато хто просто розкачують кульки, вирізують однакові гуртки чашкою.

Необхідні інгредієнти:

  • рідину, що залишилася від солоних огірків – 150 мл;
  • цукор – 1 склянка;
  • соняшникова олія (нерафінована) – 0,5 склянки;
  • пшеничне борошно – 3 склянки;
  • сода – 1 чайна ложка.

З помідорів

Рецепт печива на розсолі від помідор відрізняється легкістю приготування. Випічка виходить хрумкої, золотавої, подобається дорослим і дітям. Вона вважається пісної: в тесті немає яєць, вершкового масла, сметани. Однак за смаком домашнє частування не поступається здобним булочкам. До того ж випікається воно всього 10 хвилин. Залишилася від солоних помідорів рідина бажано перед використанням процідити через сито.

Необхідні інгредієнти для випічки:

  • рідину, що залишилася від солоних помідорів – 200 мл;
  • цукор – ¾ склянки;
  • рослинне масло – 100 мл;
  • борошно пшеничне – 3-4 склянки;
  • сода або розпушувач – 1 чайна ложка.

Рецепт пісного печива

Приготувати пісне печиво можна в будь-який час, взявши в помічники маленьких дітей. Їм можна довірити вирізання гуртків, фігурок формочками. Щоб випічка на розсолі вийшла золотистого кольору, рекомендується перед запіканням змастити верх збитим яєчним жовтком. При бажанні додають подрібнені горішки, родзинки, кокосову стружку, але і без цих інгредієнтів смак виходить дивовижним.

Покроковий рецепт:

  1. З'єднуємо огіркову або помідорну рідина (стакан), рослинне масло, цукор-пісок, соду. Перемішуємо до однорідного стану міксером.
  2. Просіваємо борошно, додаємо її до перемішаним інгредієнтів. Замішуємо еластичну масу, щоб не прилипала до рук. При необхідності додаємо трохи борошна понад рецептури.
  3. Розрізаємо тісто розкачуємо кульки з шматочків, вирізаємо фігурки формочками.
  4. Попередньо нагріту форму змащуємо маслом. Рекомендується застелити дно деко пекарської папером. Відстань між кульками повинно бути 4-5 див. Пласт робимо завтовшки 3-4 мм, щоб він добре пропікся.
  5. Розігріваємо духовку, виставляючи температуру 200 градусів. Ставимо деко, чекаємо 10-12 хвилин. Готовність визначаємо по золотистій верху.

Відео: Печиво на розсолі, просте і смачне

Таку домашню випічку дуже просто приготувати в вихідний день, відкривши банку з соліннями (помідорами, огірками). Домочадці по достоїнству оцінять оригінальний смак і аромат ласощі. Перевагою рецепту є його простота, швидке приготування, до того ж необхідні продукти завжди є вдома у будь-якої господині. Для повноти картини дивіться відеоролик, де весь процес розкладений по поличках.

Печиво на розсолі. Смачне, просте і швидке печиво. (Cookies from the brine)

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!