Стрижки для тонких і рідкісних волосся для жінок і чоловіків з фото

Структура кожного волоска на голові визначає зовнішній вигляд кінцевої зачіски. З проблемами стикаються як власниці густих, так і рідкого волосся. Пишну шевелюру важко зробити слухняною, рідкі ж пасма нелегко наділити обсягом, щоб уникнути ефекту прилизанного. Однак дуже багато чого залежить від того, як підстрижена жінка.

Яку стрижку зробити на тонкі рідкісні волосся

Прядки, не відрізняються густотою, не можуть тривалий час тримати обсяг. Його можна досягти на нетривалий термін, але доведеться витратити багато сил і косметичних засобів. Дане незручність вирішується простіше: необхідно спочатку підстригтися так, щоб візуально приховати цей недолік. Найчастіше їм зовсім не потрібна повсякденна укладання, можна обмежитися тільки вечірньої.

Короткі стрижки для тонких і рідкісних волосся більш переважні, оскільки з допомогою невеликої довжини легше задати бажаний обсяг. Це не обов'язково повинен бути хлопчачий варіант, можна віддати перевагу, наприклад, класичного бобу. Виглядає вона жіночно і володіє необхідною пишністю. Довгі каскадні варіанти теж виглядають красиво, але вимагають більше часу на укладку.

Жіночі стрижки для тонкого волосся

До підбору ідеальної зачіски необхідно підходити серйозніше, ніж виглядає на перший погляд. Крім будови волосків і їх кількості на голові, слід враховувати й інші характеристики:

  • Овал особи. Перший параметр, на який потрібно орієнтуватися жінці, пов'язаний з її зовнішністю, отриманої від природи. Повне кругле обличчя не потерпить занадто коротких прядок. Щоки будуть зрадницьки нагадувати про себе, обтяжує образ. Краще підібрати зачіску, обрамлює особа. Власницям витягнутого типу теж підійде середня довжина, а от від подовжених волосся без чубчика варто відмовитися.
  • Колір. Стрижки для рідкого волосся по-різному виглядають на блондинок і брюнетках. З-за якоїсь пухнастості світловолосі дівчата отримують перевагу у вигляді додаткового обсягу.
  • Структура. Не можна забувати про відмінності між кучерявими і прямими пасмами. Локони спочатку більш виграшно виглядають при проблемі окремих пасом. Однак якщо вони в'ються не від коріння, а лише на кінчиках, то більш придатними стануть короткі або трохи подовжені варіації.

Стрижки на тонкі волосся для обсягу

Висять по боках рідкісні прядки краси точно не додадуть, тому їх необхідно підстригти так, щоб вони візуально здавалися густішими. Об'ємні стрижки для тонкого волосся, на перший погляд, справа нехитра, проте помилятися тут не можна, оскільки можна отримати зворотний ефект. Рекомендуються наступні варіанти:

  • Боб. Дана зачіска відома давно, з часом вона зазнала масу модифікацій, а, крім того, отримала кілька різновидів. У класичному розумінні боб – це довжина до середини щоки з невеликою градуюванням, яка візуально збільшує кількість прядок.
  • Каскад. Ця варіація являє собою різну кількість рівнів, кожен з яких підстрижений певним чином і коротше наступного. Каскади виглядають стильно, надають обсяг на маківці і над вухами.
  • Сессон. Зачіска, придумана англійською стилістом і названа на його честь, являє собою волосяну шапочку, де основа зливається з чубком.

Короткі стрижки на тонкі волосся

Щоб зрізати значну довжину, треба мати певну сміливість. Однак короткі стрижки для рідких волосся – це якесь спасіння образу. Серед них виділяються:

  • Пікс. У цьому практичному варіанті віскі і потилицю максимально коротшають, а на маківці залишається більш значна довжина. Абсолютне протипоказання для цього варіанту – круглий тип особи.
  • Асиметричний пікс. Чарівні леді з круглим обличчям теж не залишаться обділені увагою: подовжена чубчик, лягаючи з одного боку на щоку, прикриє її до середини, зробивши візуально менше.
  • Градуйований пікс. Стиліст повинен підстригти верхівку коротше, а після трохи подовжувати кожен рівень, спускаючись вниз. Це добре виглядає, як на распрямленных, так і кучерявих прядках.

Стрижки для тонкого волосся середньої довжини

Вибрати зачіску, надає не тільки густоту, але і красиво підкреслює риси обличчя, простіше з пасмами до плечей. Найпоширеніші стрижки на тонкі волосся середньої довжини:

  • Каре. Це, мабуть, один з найбільш універсальних варіантів, який точно не можна віднести до категорії новинок. Підходить кожному типу зовнішності, добре виглядає з хвилястими пасмами. Можна зробити каре градуйованим для більшого об'єму.
  • Боб з прямим зрізом і чубчиком. Модернізувати класичний варіант можна, прикривши лоб і зрівнявши довжину за рівнем мочки вуха.
  • Асиметричний боб. Виглядає ця варіація класики так: позаду й одного боку задається коротша довжина, з іншого ж боку можна залишити пасма до середини щоки. Зачіска спочатку робиться на косий проділ.

Стрижка на тонкі довгі волосся

Для довговолосих дівчат, які не бажають розлучатися зі своїм «багатством», теж придумано кілька способів. Стрижки для тонких і рідкісних довгого волосся можуть бути такими:

  • Драбинка. Варіант, знайомий з дитинства, не буде надавати обсягу на маківці, але в особи буде виглядати дуже виграшно. Стиліст повинен східчасто підстригти крайні прядки, роблячи верхні самими короткими. Це буде особливо підходящим для овального і витягнутого обличчя.
  • Частковий каскад. За рівнями, починаючи з самого верху, необхідно підстригтися тільки до рівня мочки вуха. Інші пасма потрібно залишити недоторканими.
  • Градуювання з прямою чубчиком. Шарувата техніка выстригания прядок буде цікаво виглядати з закритим чолом.

Стрижки для тонкого волосся без укладання

Більшість жінок мріють обходитися без укладальних засобів і щоденної роботи над образом перед дзеркалом. Для власниць рідких прядок мрія стає практично нездійсненною, оскільки вони плутаються і завиваються в різні сторони під час сну. Однак правильні стрижки на рідкісні волосся здатні допомогти виправити становище. Такі зачіски можна просто збити руками і збризнути лаком, абсолютно незалежно від того, в'юнкі у вас пасма або прямі:

Фото: модні стрижки для тонкого волосся

Побачивши знімки, демонструють винаходу сучасного перукарського мистецтва, неважко припустити, як вони будуть виглядати в комбінації з вашим чином. На фотографіях представлені як укладені стрижки для тонких і рідкісних волосся, так і без якої-небудь укладання. Це дозволяє оцінити практичність зачіски і необхідність запасатися спеціальними засобами.

Відео: правила стрижки на тонкі рідкісні волосся

Стрижки для тонкого волосся: поради та загальні правила. Курси перукарів. Уроки перукарів.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!