Як заплести косу дівчинки гарно і просто

На дитяче свято, в школу, садочок або просто на кожен день для будь-якого з випадків можна зробити оригінальну зачіску, засновану на техніці переплетення. Набагато цікавіше реалізувати незвичайний спосіб: колосок, кошичок, в стилі Жасмин, змійка і багато інших. При виборі відповідного варіанту враховуються не тільки свої вміння, але і довжина волосся дитини.

Плетіння кіс дівчаткам для початківців

Якщо немає великого досвіду, а хочеться час від часу робити незвичайну укладання пасом, можна взяти за основу одну з інструкцій, де дуже просто та доступно описано покрокове виконання плетіння. Щоб краще зрозуміти, як реалізується та чи інша техніка, слід звернутися до схеми або відео. Основні правила виконання зачісок для початківців:

  1. Спочатку необхідно причесати дівчинку, що полегшить подальші дії.
  2. Волосся не можна занадто стягувати, тому як дитина часто ходить з заплетеними пасмами цілий день.
  3. Потрібно намагатися прибирати стирчать волоски, так як важлива не тільки оригінальність, але ще й акуратне виконання.
  4. Щоб заплести косички по можливості просто, нерідко потрібно вкластися в обмежений відрізок часу, наприклад, перед садком чи школою. Не потрібно прагнути реалізувати складну технологію плетіння, краще вибирати більш прості, але і не самі звичайні варіанти.

Будь-яка техніка передбачає необхідність додавання нових пасм до основних. В залежності від варіанту зачіски волосся можуть додаватися збоку, з маківки. Кількість пасом також відрізняється: дві, три, чотири і більше. Переплетення може починатися після того, як був зроблений хвіст, але часто гарні коси для дівчаток створюються просто і без додаткових дій: при цьому використовують метод вплетення.

Коси для дівчаток на довге волосся

З короткими пасмами працювати складніше, з цієї причини маляткам підходять не всі техніки. Якщо волосся довгі або середні, можна реалізувати будь-який варіант. Популярні способи:

  • колосок;
  • джгут;
  • об'ємне плетіння на основі техніки чотирьох пасм;
  • французька коса;
  • спіральки;
  • водоспад;
  • змійка.

Кіски для маленьких дівчаток

Можна просто сплести максимально довгі пасма. Дитину порадує модна укладання, але кількість варіантів обмежена:

  • кіски-хвостики;
  • водоспад;
  • збоку з підхопленням чубчика (якщо волосся відрощують), його реалізують по техніці переплетення навколо голови;
  • риб'ячий хвіст.

Плетіння кіс для дівчаток навколо голови

За допомогою такої техніки реально створити святковий настрій. Часто додають стрічку або яскраві аксесуари. Це швидкий спосіб створення кіски на короткі і довгі волосся. Поетапне виконання:

  1. Якщо стоїть завдання, як плести гарні коси по колу, слід для початку зібрати на маківці хвіст. Коли мама навчиться робити зачіску за такої техніки можна буде пропустити цей крок.
  2. Переплетення починають з будь-якого зручного ділянки, але частіше збоку, при цьому використовується техніка створення трирядної кіски. По мірі того, як мама буде вчитися, можна спробувати реалізувати більш складну технологію, наприклад, варіант навиворіт.
  3. Одна пасмо береться з окружності голови, інша – з маківки. Коса може бути тонкою або товстою, все залежить від кількості зроблених волосся.

Як плести колосок

Це універсальна зачіска, вона реалізується в різних варіаціях: класичний (зверху вниз), косе переплетення і т. д. Інструкція по виконанню:

  1. Необхідно виділити одну основну пасмо волосся на маківці голови.
  2. Її ділять на три рівні частини.
  3. Якщо стоїть завдання, як заплести косу дівчинки гарно і просто, потрібно починати з технології створення трирядної коси, по черзі додаючи пасма з боків.

Плетіння коси палять

Це стильна варіація зачіски. Щоб її реалізувати, потрібно дотримуватися наступної інструкції:

  • Волосся діляться на два пасма: одна з них на маківці, інша – біля основи голови. Та, що вище, поділяється ще на дві.
  • Основні пучки перекручують (мають один зверху іншого).
  • Вирішуючи, як зробити гарні кіски, потрібно знати, що для надійності слід додавати пасма з боків.
  • Процес змінного перекручування при цьому повинен тривати, поки все волосся біля основи голови не опиняться в джгуті.
  • Одночасно з переплетенням потрібно скручувати кожну з пасом, рухаючись в напрямку за годинниковою стрілкою.
  • Як заплітати кіски дівчаткам, уникаючи мимовільного розкручування? На заключному етапі джгутики необхідно перекрутити проти годинникової стрілки.

Зворотна французька коса

Це об'ємна зачіска. Вона створюється як по центру голови, так і з боків. Щоб навчитися її робити, спочатку рекомендується ознайомитися з технікою виконання французької коси, яка показана на схемі:

Зворотна техніка починається аналогічно – пучок на маківці поділяється на 3 частини. Вирішуючи завдання, як заплести косу дівчинки гарно і просто, потрібно пам'ятати, що в даному варіанті кожну наступну прядку необхідно закладати під попередню. Щоб не переплутати дії, рекомендується дивитися фото:

Як заплести красиву косу риб'ячий хвіст

Навскидку це один із складних варіантів виконання. На практиці ж призвичаїтися його робити швидко і просто, а вміння буде тренуватися разом зі зробленими зачісками. Процес можна подивитися на фото:

Покроковий урок:

  • Потрібно розділити шевелюру дві основні пасма біля основи голови.
  • Беруться бічні тонкі пучки і переплітаються, потім їх відводять у сторони.
  • Дії багаторазово повторюють.

Плетіння кісок для дівчинки з 4 пасм

Цей варіант грунтується на високому хвості, але можна використовувати лобові пасма. При цьому дії починають з ділянки біля основи голови. Вирішуючи, як заплести косу дівчинки гарно і максимально просто, краще вибрати перший із способів:

  1. Роблять хвіст.
  2. Пучок ділиться на 4 прядки.
  3. Подальші дії необхідно повторювати за схемою:

Дізнайтеся, як плести косу з п'яти пасом.

Відео: як заплести гарні кіски для дівчаток

Крім розглянутих існують й інші техніки: змійка, в стилі Жасмин. Вирішуючи, як заплести косу дівчинки гарно і максимально просто, можна вибрати один з цих варіантів. Реалізуються вони по-різному: якщо у першому випадку потрібно діяти, використовуючи принцип підхоплення і змінюючи напрямок руху (з боку в бік), то варіант в стилі Жасмин формується дуже просто – методом створення безлічі хвостиків, які окружаются прядками, приховуючи гумки.

Як красиво заплести косу в стилі Жасмин

Як сплести косу, як у принцеси Жасмин

Як робити прості коси змійки

Французька косичка заплетена змійкою або зигзагом. Zigzag Braiding

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!