Як завити волосся праскою правильно. Завивка волосся за допомогою прасування для випрямлення, відео та фото

Дівчатам постійно хочеться мінятися: то завити волосся, то випрямити. Для цієї мети існує багато засобів: фени, плойки, утюжки, щипці. Невже необхідно купувати всі ці предмети для підкреслення своєї краси? Не обов'язково, вистачить знань, як завити волосся праскою, і багато питання вирішаться самі собою. Праску (навіть з назви зрозуміло) призначений не для створення кучерів, а навпаки їх випрямлення. Але накрутити локони цим пристроєм набагато швидше і простіше, ніж іншими пристосуваннями.

Як підібрати утюжок для завивки волосся

Для створення красивої зачіски необхідно придбати відповідне пристосування. До вибору прасування необхідно поставитися з усією серйозністю. В першу чергу треба відповісти на 2 питання:

  1. Як часто буде використовуватися пристосування?
  2. Для чого воно знадобиться: для випрямлення або завивки?

Від правильного вибору буде залежати час, витрачений на створення зачіски, її вигляд і здоров'я. Якщо праску необхідний для випрямлення, краще придбати прилад, що володіє широкою пластиною; для завивки ж віддають перевагу вузьким приладів. Найважливішим моментом у виборі праски для завивки є покриття пластини. Від нього залежить як ціновий діапазон, так і вплив на волосся при його використанні. Зараз на ринку представлені такі види покриттів:

  • Метал. Єдиним плюсом прасування з такою пластиною є низька вартість. В іншому він не дуже хороший – тепло розподіляється нерівномірно, і часто волосся палятся. Вибираючи низьку вартість прасування, дівчата нерідко витрачають з часом більше коштів на відновлення пасм.
  • Кераміка. Рівномірно розподіляє тепло, не спалює локони. Але є і мінус – довгий нагрівання пластини.
  • Тефлон. Ідеальне рішення для м'якого волосся. Такий праску рівномірно розподіляє тепло, дбайливо ставиться до волосяного покриву.
  • Кераміка і турмалін. Стайлер з таким покриттям швидко нагрівається, додає зачісці доглянутий вигляд, завдяки своїй здатності пригладжувати лусочки волоса і знімати статистичне напруга.
  • Кераміка з іонами. На пластину нанесені заряджені частинки – це позитивно впливає на структуру волосяного покриву, відновлення та оздоровлення.
  • Мармур і кераміка. Таке покриття піклується про те, щоб волосся не страждали від впливу високої температури. Кераміка нагріває їх, а мармур сприяє моментального охолодження.

Професійні майстри віддають переваги турмалиново-іонно - і мармурово-керамічним покриттям. Тільки вони здатні надати зачісці гарний вигляд, і при цьому мінімально нашкодити їм. Також важливо зберігати заходи безпеки при роботі з праскою – тільки щадний стайлер і правильне використання гарантують гарний і здоровий вид вашого волосся під час завивки або випрямлення.

Подивіться детальний огляд, як вибрати щипці для завивки.

Підготовка до процедури

Перед створенням кучерів на голові, потрібно трохи підготуватися. Виконання наступних порад вбереже локони від шкідливого впливу температури і допоможе створити прекрасну зачіску:

  1. Робити завивку треба на чисті волосся, тому перед роботою їх краще вимити.
  2. Щоб зачіска довше трималася, перед укладанням нанесіть мус або пінку.
  3. Захистять ваші пасма від перегріву спеціальні засоби: спрей, бальзам. Наносять їх після мусу або пінки.
  4. Перед завивкою пасма повинні бути добре розчесане, інакше будуть плутатися.

Покрокова завивка волосся на утюжок з фото

Створити красиві локони у домашніх умовах деколи буває непросто – то волосся плутається з-за довжини, то руки втомлюються. Щоб таких ситуацій не виникало якомога менше, попросіть допомоги у родичів або подруги. Стороння дія в такому випадку не завадить і вирішить таке питання, як швидко завити волосся праскою. Згодом, трохи потренувавшись, ви отримаєте власний досвід і можливість самостійно робити собі привабливу зачіску.

Створення коротких кучерів

Техніка завивки коротких локонів має свої особливості. Перша з них – використання прасування маленького діаметру. В іншому немає нічого складного. Щоб вийшла легка і красива зачіска, яка підійде як для роботи, так і вечірки, дотримуйтесь таких дій:

  • Відокремте верхню частину майбутніх локонів від нижньої, заколіть зверху затиском, щоб вона не заважала.
  • Нижню частину ретельно розчешіть гребінцем, обробіть засобом для термозахисту.
  • Далі потрібно нагріти праску і переходити безпосередньо до завивці. Відокремте пасмо середньої ширини, пройдіть по всій її довжині випрямлячем (так кучері будуть краще триматися), а потім накрутіть кінчик локона за напрямком від особи.
  • Завийте таким способом всю нижню частину.

  • Зніміть затискач і перейдіть до завивці верхній частині, попередньо обробивши її засобом для термозахисту. Завивайте в протилежному напрямку.
  • Створіть обсяг, додатково піднявши всю зачіску.
  • Розділіть волосся на маківці, побризкайте лаком легкої фіксації. Так ви додасте зачісці ще більший обсяг.
  • Розчешіть волосся рідкісним гребенем. Чудові кучері, лягають хвилями, готові.

Пляжні локони на волосся середньої довжини

Ця зачіска улюблена більшістю знаменитостей і простих дівчат. Укладання отримала таку назву завдяки тому, що в ідеалі повинна виглядати так, ніби дівчина тільки повертається з пляжу, волосся ще не встигли висохнути, на них залишився легкий морська сіль, а теплий морський вітер виляпав їх. Ця зачіска злегка неакуратна, розпатлана і недбала. Є кілька способів створення пляжних локонів праскою.

1 спосіб:

  1. Обробити волосся термозахисним спреєм.
  2. Скрутити майбутні локони в джгути (чим тонше, тим дрібніше хвилі), пройти з ним праскою, зупиняючись на кілька секунд в одному місці.
  3. Так завийте всі пасма. Не потрібно крутити їх по всій довжині, краще завийте тільки кінчики.

2 спосіб:

  1. Нанести термозахист.
  2. Завити праскою ближче до кінців. При цьому уникайте ідеальних і сильно завитого локонів – вони повинні бути м'якими і злегка недбалими.
  3. Розтріпати локони. Пляжні хвилі готові.

Класичні хвилі на довге волосся

Класика завжди в моді. Так і з кучерями. Створюються класичні кучері покроково наступним чином:

  1. Обробивши волосся термозахисним спреєм, відокремити тонку пасмо.
  2. Затиснути її на відстані приблизно 15 см від кореня між пластинами випрямляча.
  3. Вільною рукою закрутити пасмо на праску.
  4. Плавно виконати випрямлячем рух вниз, ніби разглаживаете волосся. Вони вийдуть з-під пластини вже накрученими.
  5. Виконати так з усіма пасмами.
  6. Зафіксувати зачіску лаком.

Дізнайтеся більше способів, як красиво накрутити волосся.

Які засоби використовувати після завивки

Часта завивка праскою так чи інакше нашкодить: одним більше, іншим менше. Перукарі рекомендують не використовувати випрямляч частіше 2 разів на тиждень, але і цього деяким буде багато. Після завивки волосся вимагають відновлення. Для цього використовуйте:

  1. Шампунь. Використовують для миття волосся звичайним способом: нанести, спінити, змити. Віддавайте переваги шампуням тільки професійних, перевірених марок таких, як Dove, L'oreal, Salon Professional, Brelil, Londa.
  2. Після миття добре використовувати кондиціонер для волосся такої ж марки.
  3. Бальзам-ополіскувач. Рівномірно наноситься на волосся за допомогою гребінця, залишають на 2-3 хвилини, а потім змивається водою. Добре допомагають бальзами Yves Rocher з жожоба, Fructis Sos від Garnier.
  4. Відновлюючий бальзам з ефектом маски. Наноситься так само, як і попередній засіб, витримується кілька хвилин і змивається. За цей час волосся добре відновлюються і харчуються. Популярними серед таких засобів є бальзами від «Сто рецептів краси», Dove.
  5. Маска для волосся. Наноситься на волосся після миття, витримується приблизно 5-15 хвилин, змивається. Популярними й ефективними є маски для відновлення волосся Londa Hair care Rebuilder Intensive Mask, Wella Professionals Care Enrich Maske, Keratin Restore Luxe Oil Line від System Professional.
  6. Рідкі кристали. Наносяться на чисті, трохи вологі кінчики, не змиваються. Хорошими серед них є кристали Brelil Cristalli Liquidi, Kapous, L'oreal, Constant delight.

Рекомендації від професійних перукарів і стилістів

Самостійно завити волосся праскою дуже просто, особливо якщо дотримуватися порад фахівців:

  1. Вибираючи праску, не поскупіться на придбання – від цього залежить, як довго прилад прослужить і наскільки він нашкодить.
  2. Не потрібно довго тримати пасмо в щипцях, так її легко спалити.
  3. Великим локон виходить, якщо брати товсті пасма.
  4. Ідеальні локони виходять, якщо крутити їх на кінцях закруглених прасування.
  5. Неправильну пасмо легко виправити. Залиште її на деякий час, щоб охолола, а потім завивайте волосся за допомогою прасування так, як було потрібно спочатку.
  6. Коли крутите потиличну частину, перевіряйте результат з допомогою 2 дзеркал, які розташовують навпроти.
  7. Для створення класичних локонів, прасочку тримають паралельно підлозі, перпендикулярне положення випрямляча допоможе зробити вертикальні кучері - спіралі.
  8. Не накручуйте пасма від самого кореня, краще відступивши пару сантиметрів. Це дозволить уникнути занадто сильною пишноти від початку волосся.
  9. Зараз ідеальні завитки не є трендом. Модна легка недбалість зразок завивки «Пляжні локони».

Існує безліч способів завити волосся. Пропонуємо подивитися декілька з них - як накрутити локони на праску.

Відео: майстер-клас накручування волосся праскою і фольгою

Завити волосся утюжком не так складно, як може здатися на перший погляд. Докладні інструкції допоможуть вам в цьому, а перегляд відео-ролика нижче стане наочним прикладом, як красиво завити волосся праскою. Для цього вистачить вашого бажання і прагнення створити красиву і незвичайну зачіску своїми руками. А який варіант вибрати, подивіться в наступному майстер-класі:

Завивка праскою - новий спосіб!

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!