Пластика статевих губ - протипоказання і операція. Лабиопластика малих і великих статевих губ, відео

Інтимні проблеми – найпотаємніші, тому говорити про них вголос готова далеко не кожна жінка. Пластика статевих губ – це вірне рішення в такій пікантній ситуації, оскільки можливості естетичної хірургії необмежені. Аномальні розміри зовнішніх статевих органів, асиметрія можуть стати причиною комплексу меншовартості для дівчини, але інтим-пластика залишає внутрішню невпевненість у далекому минулому.

Що таке лабиопластика

Сучасна хірургія пропонує прогресивну процедуру, яка усуває всі дефекти статевих губ. Інтимна пластика – це операційна корекція форми і розмірів зовнішніх статевих органів. Процедура доречна при вроджених і набутих вадах будови статевих губ, усуває будь-яку деформацію. Робити лабиопластику рекомендується в спеціалізованих клініках, причому важливо перевірити статус і репутацію хірургів.

Інтимна хірургія не вимагає попередньої підготовки, ризик післяопераційних ускладнень мінімальний. Але, перш ніж погодитися на такі радикальні зміни в своєму організмі, потрібно додатково проконсультуватися з лікарем, вивчити протипоказання, можливі наслідки проведеної операції. Лабиопластика в домашніх умовах – це великий ризик, тому краще не економити на своєму здоров'ї і своєчасно відмовитись від проведення небезпечної процедури.

Показання до інтимної корекції

Якщо жінка зважилася на таку процедуру, хірург погоджується на проведення операції при наявності наступних показників:

  • збільшені статеві губи;
  • зміна форми;
  • обвисання;
  • зміна кольору і асиметрія;
  • корекція в'ялих і висячих губ;
  • гіпертрофія м'язів піхви.

Якщо необхідно обрізання статевих губ, перш ніж погоджуватися на операцію, лікар настійно рекомендує пройти повну діагностику репродуктивної системи, виключити статеві інфекції і запальні процеси в організмі. В іншому випадку приховані захворювання можуть викликати ускладнення в післяопераційному періоді, коли пацієнтка перебуває на реабілітації.

Види корекції статевих губ

Якщо зовнішній вигляд зовнішніх органів жінки залишає бажати кращого і доставляє внутрішній дискомфорт, саме час подумати про контурної корекції. Остаточний вибір процедури залежить від характеру проблеми, розмірів і форми статевих губ, особливостей організму, присутності хронічних діагнозів. Насамперед лікар виконує збір даних анамнезу, візуальний огляд, направляє на діагностику, визначає характер патології.

Малих

Деякі молоді дівчата, будучи володарками малих статевих губ, відчувають дискомфорт, чують глузування з боку в жіночих душових, соромляться інтимної близькості з хлопцем, в ліжку відчувають сексуальну незадоволеність. Якщо необхідно збільшення зовнішніх статевих органів, пропонується одна з таких процедур, виконуваних шляхом хірургічного втручання:

  1. Застосування V-подібної методики, завдяки якій спостерігається класичне обрізання клаптів тканини, при цьому форма країв губ зберігається.
  2. При використанні лінійної техніки виконується не тільки корекція розміру, але і видалення ознак пігментації, зайвих складок. Процедура менш затребувана, оскільки є ризик пошкодження клітора з подальшим зниженням лібідо.
  3. Використання сучасного лазера під час проведення операції проводить додатково коагуляцію судин, тобто ризик кровотеч мінімальний. Прогресивний Метод, а відсутність побічних явищ підвищує його популярність в масах.

Великих

З роками зовнішні статеві органи жінки втрачають свою форму, колір, колишню пружність. Фото інтимних місць більше шокує, що надихає, тому дорослі жінки вирішуються на операцію. Великі статеві губи захищають статеву сферу від інфікування, тому їх провисання і в'ялість підвищують шанси інфікування. Щоб цього не сталося, пропонується проведення таких операцій:

  1. Ліпофілінг – використання підшкірних ін'єкцій з гіалуронової кислотою для підтягування розтягнутих статевих губ.
  2. Карбокситерапія – усунення атрофії великих статевих губ.
  3. Ліпосакція – хірургічне втручання, при якому корекції підлягає обсяг зовнішніх проблемних інтимних зон.
  4. Резекція – це хірургічне видалення надлишку шкіри для досягнення нормального зовнішнього вигляду зовнішніх статевих органів.

Кожна процедура проводиться при попередньому знеболюванні, триває порядком 30-50 хвилин. Пластика малих статевих губ не викликає труднощів, тоді як ускладнена операція може спровокувати небажані наслідки для здоров'я і репродуктивної системи. Вибір типу втручання залишається за лікарем, пацієнт лише дає свою згоду.

Як проходить операція по зменшенню статевих губ

Процедура проводиться в умовах стаціонару, а лікар дотримується наступну послідовність дій:

  1. Обстеження пацієнтки зі здачею аналізів на сифіліс, ВІЛ, гепатити, мазок на флору.
  2. Процедура проводиться на 23-26 день менструального циклу під загальною або місцевою анестезією.
  3. В ході операції хірург видаляє зайві тканини, після чого накладає шви.
  4. Після завершення процедури пацієнтка може йти додому, але повинна дотримуватися правила післяопераційного періоду.

Протипоказання та можливі ускладнення

Вирішити проблему інтимного характеру можна лише за умови відсутності протипоказань. В даному випадку мова йде про такі обмеження:

  • венеричні інфекції прихованою і прогресуючої форми;
  • підлітковий вік до 17 років;
  • запальні процеси у статевій системі.

Таким категоріям пацієнток потрібно спочатку пролікувати основне захворювання, і тільки після цього погоджуватися на корекцію статевих губ. Серед ускладнень фахівці виділяють набряк зони, де зроблена операція, наявність гематом і внутрішнього дискомфорту. Симптоматика носить тимчасовий характер, самостійно зникає без медикаментозної допомоги та лікарського участі.

Відео про інтимної пластики

Отримати гарні, маленькі і симетричні статеві губи реально, а представлені відеоролики є підтвердженням. Тільки кваліфікований фахівець може видалити косметичний дефект, при цьому допомагає уникнути ускладнень реабілітаційного періоду.

Думка гінеколога

Пластика малих статевих губ

Відгуки

Інна, 31 рікЯ довго вірила, що можна зменшити статеві губи без операції, але всі спроби виявилися неефективними. Записалася до естетичного хірурга, після невеликого обстеження він провів корекцію лазером. Вже через дві години прийшла додому. Результатами залишилася задоволена, до цих пір не шкодую витрачених на процедуру грошей.
Анна, 21 рікЗ такою пікантною проблемою зіткнулася відразу після пологів. Був розрив промежини, погано зашили. З'явилася асиметрія, яка змушувала сильно нервувати навіть у присутності власного чоловіка. Зробила пластику, і статеві губи знову симетричні. Комплекс неповноцінності зник, відчуваю себе впевненіше.
Катя, 23 рокиМені в свій час збільшували інтимні губи. Зовнішні зміни помітні, але проблеми в сексуальній сфері, як і раніше присутні. Лікарі кажуть, що це психологічний фактор. Але проведеної контурною пластикою я однозначно залишилася задоволена. Перший час взагалі в дзеркало надивитися не могла, раділа.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!