Абдомінопластика живота

При високому ступені ожиріння, наявності грубих рубців, післяпологових розтяжок, що звисає «фартуха», шкірних складок після різкого схуднення, допомагає абдомінопластика живота. Це вид пластичної хірургії, при якому видаляються зайві ділянки шкірно-жирової тканини, формується м'язовий каркас. Давайте розберемося, абдомінопластика, що це таке? Дізнайтеся, для яких випадків необхідні окремі види подібної корекції, всім дозволено робити таку операцію, яка її вартість, наскільки обнадійливі результати.

Показання до проведення операції

Пластична корекція тіла показана далеко не завжди, тому як підтягнути живіт після кесарева розтину, зменшити жирові відкладення на ньому, зміцнити м'язи можливо і без хірургічного втручання, з допомогою зарядки. Абдомінопластику проводять тільки повнолітнім чоловікам і жінкам, якщо у них спостерігається:

  1. освіта «порожніх» шкірних складок після різкого схуднення;
  2. поява звисає жирового фартуха;
  3. діастаз;
  4. виникнення післяпологових розтяжок;
  5. опущення передньої стінки очеревини;
  6. наявність грубих деформуючих швів.

Яка буває абдомінопластика живота

Хірургічна корекція живота показана, коли дієти, масаж, вправи не допомагають позбавитися від зайвих обсягів, зміцнити м'язи, прибрати розтяжки, деформуючі шрами. Доктор вибирає певний вид абдомінопластики, відповідний конкретному пацієнту. Це може бути:

  • ендоскопічна хірургія;
  • повна абдомінопластика живота;
  • поєднання операції з процедурою «відсмоктування» жиру.

Ендоскопічна

Самий щадний вид операції – ендоскопічна абдомінопластика живота. Вона проводиться без горизонтальних і вертикальних розрізів шкіри і м'язів, за допомогою проколів (діаметр 2-3 см), шляхом введення в них медичних трубок, інструментів. Після ендоскопічної пластики живота не залишається рубців, коротшає період реабілітації, зменшується можливість ускладнень.

Цей вид корекції живота передбачає формування підтримуючого м'язового «каркаса», що дозволяє, наприклад, підтягнути живіт після пологів. Ендоскопічна абдомінопластика показана лише при ослабленому тонусі, розтягуванні черевних м'язів. Вона не застосовується, коли необхідно позбутися від жирового фартуха і надлишків шкіри. Операція триває приблизно дві години, часто поєднується з ліпосакцією.

Класична

При виражених деформаціях живота – надлишку жиру, отвисшем жировому або шкіряному фартусі, грубі рубці, показана класична абдомінопластика (стандартна, повна). В ході операції робиться розріз над лобком, відділяється зайва шкіра з жиром, зміцнюються (зшиваються) м'язи, при необхідності формується новий пупок. Процедура має найбільшу кількість протипоказань.

Мініабдомінопластика

Даний вид операції є проміжним між класичною абдоминопластикой живота і ліпосакцією. Рекомендована така процедура пацієнтам з незначною кількістю зайвої шкіри, при ослабленні м'язів, провисанні нижнього преса, неестетичних розтяжках. При даному виді хірургічного втручання робиться невеликий розріз, після видалення зайвої тканини пупок залишається. Операція менш травматична порівняно з повною абдоминопластикой живота, триває близько трьох годин.

Підготовка та проведення операції

Після консультації хірург визначає необхідний вид абдомінопластики, призначає ряд аналізів і обстежень:

  • аналіз крові (біохімічний, загальний, коагулограма);
  • кардіограму;
  • діагностику гепатиту, ВІЛ;
  • консультацію анестезіолога (для деяких пацієнтів).

Якщо протипоказань при обстеженні не виявляється, доктор призначає день операції. До зазначеної дати необхідно:

  • за 2 тижні до процедури курцям відмовитися від тютюну;
  • напередодні ввечері і вранці зробити клізму;
  • легко повечеряти до 18 годин;
  • від ранкового пиття, їжі відмовитися.

Операція проходить у кілька етапів: анестезія, маніпуляції зі шкірою, м'язами, жировою тканиною, зашивання хірургічної ниткою. Загальний наркоз дається при будь-якому вигляді абдомінопластики, а тривалість лікарських маніпуляцій залежить від варіанту та складності корекції і становить від півтора до 5 годин. При ендоскопічної пластику роблять проколи, при міні - і класичної – розрізи на лобком, в нижній частині живота, навколо пупкового кільця. В процесі корекції хірург відрізає зайву жирову тканину, шкіру, ушивает м'язи, формує новий пупок.

Яким буде шов після операції

Після ендоскопії рубців не залишається. Наслідки двох компонентів: мініабдомінопластики – невеликий шов (близько 10 см) над лобком. Такий рубець легко приховати навіть під самим відвертим нижньою білизною. Після повної абдомінопластики живота шов набагато помітніше, а його розташування залежить від меж видаляються ділянок:

  • вище пупка – шов навколо нього;
  • нижче – кругової плюс вертикальний;
  • великий ділянку шкіри – довгий поздовжній шов.

Реабілітаційний період

Після абдомінопластики живота період реабілітації становить не довше місяця (за умови відсутності серйозних ускладнень). Дві доби пацієнт продовжує залишатися в стаціонарі. У цей час ще зберігаються болю, тому йому призначають анальгетики, антибіотики, препарати, що розріджують кров. Потім післяопераційний відновний процес включає:

  • використання коригуючого білизни (допустимо носити бандаж);
  • прийом анальгетиків, антибактеріальних засобів (мазей, кремів);
  • періодичний огляд у лікаря плюс перев'язки.

У разі запалення швів, пацієнтам показана фізіотерапія, при формуванні грубих рубців – масаж. У відновний період рекомендують відмовитися від банних распаривающих процедур, берегти травмовану область живота від прямого сонця, дотримуватися дієти, виключити важку роботу, фізичні вправи, будь-які інші навантаження. Нанести візит до лікаря, який робив операцію, потрібно через місяць після неї, потім – через півроку, рік.

Протипоказання

Для проведення абдомінопластики є обмеження, протипоказання. Якщо ви збираєтеся прибрати живіт хірургічним шляхом, то переконайтеся, що:

  • не страждаєте на цукровий діабет;
  • не маєте інфекційних захворювань;
  • ваша щитовидна залоза без патологій;
  • артеріальний тиск не перевищує норми;
  • немає злоякісних пухлин;
  • дихання, серцево-судинна система у порядку;
  • згортання крові не порушена.

Скільки коштує абдомінопластика в клініках Москви

Ціни на хірургічну корекцію живота в столичних клініках варіюються від 40 до 200 тис. руб. В деякі прайс-листи включена вартість перебування в стаціонарі і попередньої консультації, в інших вказана лише сума за операцію. Розрізняються ціни на абдомінопластику живота різних видів і категорії складності. Точна вартість процедури називається лише після консультації. У таблиці нижче ви ознайомитеся з цінами провідних клінік Москви на абдомінопластику та адресами цих установ.

Клініка

Адреса

Ціни

Клініка пластичної хірургії та косметології проф. Блохіна С. Н. і д-ра Вульфа І. А.

вул. Гіляровського, 55

від 300000 крб.

Знижка 50% до 1.01.16 р.

Клініка пластичної хірургії «Art Plastic»

вул. Мневники 13/ 1 к.

від 140000 до 180000 руб.

Клініка пластичної хірургії та косметології «Lux»

Нові Сади, 2/стор 1. (Передєлкіно. 6-та вул.)

від 80 000 руб.

інформація про повної вартості після консультації

Клініка пластичної хірургії «Б'юті Доктор»

Нахімовський пр-т, 56

від 300 000 руб. (середня ціна)

Центр пластичної та ендоскопічної хірургії «Клініка Ланцетъ»

вул. Спиридоновка, 24/1-3, стор 1

від 135000-210000 руб.

Знижка друзям в соцмережах

10%! до1.12.15 р.

Клініка пластичної хірургії «Пропорція»

Ленінський пр-т, 111/1 к.

від 86900 до 180000 руб.

Знижка 30% до 31.12.15 р.

Відео про суміщення абдомінопластики і ліпосакції

Людей, які зважилися на хірургічну корекцію живота, турбує чимало питань, пояснити які в змозі лише хірург. В яких випадках без цієї операції не виправити дефект? Чим загрожує вагітність після абдомінопластики, коли можна народжувати, і чи є у жінок, які вже перенесли пластику живота, ризик появи «фартуха» на ньому після повторних пологів? Потрібно худнути перед абдоминопластикой і чи є обмеження по вазі?

Подивіться нижче інтерв'ю з пластичним хірургом, щоб дізнатися, в чому складність та особливості цієї процедури, чи так вже необхідно хірургічне втручання, а якщо робити операцію, то за якими показниками. Ознайомтеся з секретом ефективності методу, розробленого лікарями – суміщення ліпосакції і абдомінопластики, можливості додаткової корекції (ушивання м'язів, видалення грижі) в процесі зменшення розмірів живота.

Ліпосакція і абдомінопластика

Фото до і після абдомінопластики

Краща демонстрація результатів роботи пластичних хірургів – наочний приклад. Подивіться, як виглядає живіт до операції і після неї. На фото нижче видно результати зменшення обсягів, підтяжки м'язів, зникнення шкірних складок. Помітно, як зникає в'ялість, відвислий фартух, розтяжки, як невеликий післяопераційний шов ховається під нижньою білизною.

Відгуки пацієнтів після підтяжки живота

Ірина, 47 років17 років я мріяла про плоскому животі. Після трьох пологів з'явилися жахливі розтяжки, а після схуднення живіт взагалі став висіти зморщена ганчірка. Я зважилася на операцію, тому що нічого не допомагало прибрати мій в'ялий живіт. До 2013 року ми з чоловіком зібрали грошей, і я вирушила до Москви. Скажу одне! До мене повернулася радість життя, я перестала відчувати себе ущербною, а результат тримається вже два роки!
Регіна, 28 роківЯ народила двійню – кесареве. Всю вагітність ходила з величезним животом, хоча сама худенька. Живіт довго не опадав, а потім зморщився і обвис. У результаті вийшло, що я вся така струнка і підтягнута, а живіт виглядає жахливо. Ніякі тренування не допомагали. Поставили діагноз «розбіжність м'язів живота після пологів». Операція абдомінопластика мене просто врятувала!
Микола, 34 рокиЯ переніс ліпосакцію після схуднення. Схуд на 120 кг за 2 роки. Все було чудово, крім живота. Фартух звисав майже до колін. Самі розумієте, що про інтимне життя залишалося тільки мріяти і думати, як підтягнути шкіру. Я лежав у московській клініці два рази, тому що за одну операцію весь фартух зрізати було небезпечно. Дуже вдячний лікарям, кожна операція на живіт пройшла легко і без ускладнень.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!