Видалення врослого нігтя лазером

За статистикою кожен третій чоловік ставав жертвою неприємної патології – онихокриптоза. Ця хвороба являє собою вростання нігтя на ногах або руках у шкіру, його деформацію, подальше запалення, у крайньому випадку – нагноєння шкірних покривів. Щоб позбутися від проблеми врослого нігтя, використовуються різні методи: хірургічне лікування, особливі коригувальні пластини. Один з найпопулярніших і дієвих способів вилікувати онихокриптоз – це видалення врослого нігтя лазером. Детальніше про цю процедуру і післяопераційному періоді читайте нижче.

Боляче видаляти врослий ніготь на нозі?

Врослий ніготь може з'явитися у кожного – захворювання схильні люди різного віку, статури і професії. До основних причин формування патології відносять носіння не надто зручною взуття, неправильне проведення манікюру і педикюру (глибока обрізка), травми пальців на руках і ногах, плоскостопість, спадковість, грибкові ураження нігтьової пластини. Для тих, хто зіткнувся з цією проблемою, важливо знати, наскільки боляче пройде лазерне видалення врослого нігтя. Лікарі дають однозначну відповідь на це питання: процедура проходить безболісно.

Боятися лазерної терапії не варто: під час видалення застосовується місцеве знеболювання, яке дозволить уникнути сильного дискомфорту. Відсутність належного лікування викличе куди більш неприємні відчуття з-за можливого запалення, появи гнійних вогнищ. Якщо вчасно не провести терапію, ускладнення можуть призвести до тяжких наслідків для організму (аж до ампутації пальця). Тому лікування врослого нігтя лазером стане відмінним рішенням проблеми та попередженням розвитку захворювання.

Підготовка до видалення нігтя

Якщо ніготь вріс в палець, для початку потрібно відправитися на огляд до фахівця. Фахівець діагностує стадію вростання і визначає, необхідно видаляти тільки врослу її частину або весь ніготь повністю, огляне інші пальці. Найбільше вростання схильні великі пальці ніг. Якщо ознакою вростання послужила грибкового ураження, можуть знадобитися додаткові аналізи:

  • Аналіз сечі і крові.
  • Дослідження бактеріологічного характеру. Цим аналізом визначається наявність шкідливих мікроорганізмів, їх вид, чутливість до препаратів. Отримана інформація знадобиться для терапії після видалення нігтя.
  • Аналіз на алергічні реакції. Проводиться, щоб визначити чутливість людини до знеболювальних препаратів, що застосовуються під час лазерного лікування врослого нігтя.

У деяких випадках призначають рентген при підозрі, що зачеплена кісткова тканина. Якщо шкірні покриви запалені або є процес нагноєння, перед тим, як видаляти ніготь потрібно провести відповідне лікування. Для цього фахівець прописує протизапальні, антисептичні, в окремих випадках протигрибкові препарати. При тяжкому перебігу захворювання необхідна серйозна терапія за допомогою антибіотиків. Після цього можна проводити операцію з видалення нігтя.

Процедура корекції

Лазерне видалення – це радикальний метод, до якого вдаються, якщо ніяким іншим способом повернути колишню форму нігтя не можна або цей спосіб віддано перевага, як мінімально травматичний. Терапія проходить амбулаторно. За 10-15 хвилин до початку операції пацієнтові роблять укол з знеболюючим засобом (новокаїном, ледокаїн, іншими анестезуючими препаратами) у бічні частини ураженого пальця. Відрізняється і обсяг оперативного втручання лазером:

  • Повністю видаляється нігтьова пластина. Місце зростання нігтя прикривається шкірою і більше він ніколи не виростає.
  • Видалення смужки нігтьової пластини разом з паросткової зоною. В цьому місці вона більше не виросте, сам ніготь стає вже.
  • Видалення тільки врослої частини без паросткової зони. Велика ймовірність повторного виникнення патології, але метод вважається самим не травматичним.

Тривалість процедури залежить від складності і обсягу проведеної операції, максимальний час, який займе корекція нігтьової пластини – 30 хвилин. Під час неї, з допомогою лазера хірург видаляє врослу частина: прилад фактично випаровує її разом з коренем нігтя. Для цього не потрібно розсічення шкірного покриву, лазерний промінь через спеціальний тунель знищує деформовану зону. Головна особливість безболісної операції в тому, що після неї рідко трапляються кровотечі, адже одночасно прилад знезаражує і припікає шкіру.

Видалення нігтя лазером має безліч переваг перед звичайним хірургічним оперативним втручанням. Але ця процедура дозволена не всім так, як має ряд протипоказань для людей, які страждають патологіями згортання крові, пацієнтам з цукровим діабетом, людям похилого віку, у яких відбулося трофічні порушення верхнього шару епітелію. Не можна проводити лазерну терапію тим, хто схильний до алергічних реакцій на використовувані анестетики.

Відео: лазерна корекція врослого нігтя

Для тих, хто сумнівається, чи варто йти на лазерну корекцію врослого нігтя, буде корисно подивитися наступний ролик. На ньому ви побачите, що процедура проходить абсолютно безболісно для пацієнтки, яка робить її вже вдруге. Досвідчені лікарі акуратно і ретельно видаляють ніготь, припікаючи лазером місця ураження. Під час лазерного втручання не відбувається сильної кровотечі. На відео ви можете почути відгук жінки попередньої операції. Дивіться ролик з безпечної і безболісною процедурою за терапії врослої нігтьової пластини:

Лазерна корекція врослого нігтя

Послекоррекционный період

Період після операції переноситься легко, болю майже немає. Відразу після проведення терапії лазером, лікар обробляє антисептичним засобом місце видалення нігтьової пластини, потім перев'язує палець. Період відновлення шкірних покривів і повного проходження хворобливих відчуттів триває від декількох тижнів до місяця, в рідкісних випадках трохи довше. Під час загоєння потрібно періодично обробляти місце операції антисептиком, міняти пов'язку. Це людина може робити самостійно або за допомогою лікаря.

На наступний день після корекції лазером пацієнт повинен видалити тампон, який фахівець помістив на місце рани. Спочатку потрібно опустити кінцівку в теплу воду на кілька хвилин, потім зняти бинт, далі різким, акуратним рухом прибрати тампон. Потім місце корекції слід промити, знову перев'язати, використовуючи стерильну вату – це потрібно робити два рази в день. Після тижня перев'язок потрібно забезпечити нігтя потік повітря, що сприяє швидкому відновленню. Будь-які присипки і мазі заборонені. Як уникнути повторного виникнення онихокриптоза:

  • Потрібно навчитися правильно підстригати нігті, роблячи манікюр або педикюр.

  • Взуття повинна бути зручною, просторою, не натирати і не здавлювати в місці зростання нігтьової пластини.
  • Бажано робити мінімальні навантаження на стопу або долоні (в залежності від того, де вріс ніготь).
  • Рекомендується більше ходити босоніж, не надягаючи носок навіть вдома.
  • При появі грибкової інфекції, лікування повинно бути своєчасним.
  • Перші кілька тижнів ні в якому разі не можна відвідувати сауну, лазню.

Де можна видалити врослий ніготь лазером у Москві

Перед тим, як вибирати клініку, де лікують онихокриптоз, бажано вивчити відгуки пацієнтів в інтернеті на сайті клініці або на відповідних ресурсах. Адреси лікарень Москви, Санкт-Петербурга та інших міст хворий зможе з легкістю знайти в інтернеті. Популярні московські клініки врослого нігтя лазером, які допоможуть людині побороти неприємну патологію:

  • «МедикСити», вул. Полтавська, д. 2 (ст. м. Свалявської/Динамо).
  • «Вектор», вул. Крупської, д. 19/17 (ст. м. Університет).
  • «НОМО89», вул. Хорошевське шосе, д. 21-а.
  • «Відрадне», вул. Алтуфьевское шосе, д 28.
  • «Атлантік», вул. Ленінський проспект, д. 123 (ст. м. Тропарево).

Вартість лазерного видалення врослого нігтя

Для людей, які зіткнулися з проблемою вростання нігтя, важливо, скільки коштує корекція лазером. Ціна цієї процедури залежить від того, де знаходиться клініка, якої кваліфікації лікар, що проводить операцію, яка якість обладнання. На вартість терапії лазером впливає і ступінь вростання нігтьової пластини в шкіру: перша, друга, третя або четверта. Має значення, чи потрібно видаляти тільки частина нігтя або він повинен бути видалений повністю. Вартість процедури починається від 3 000 рублів (легка стадія вростання) і може досягати 8-10 тисяч рублів.

Ціни на видалення врослого нігтя:

Видалення нігтьової пластини - 2500 рублів

Одна сторона фаланги - 2500 рублів

Дві сторони фаланги - 5000 рублів

Обробка лазером при гнійної інфекції - 1200 рублів

Пластика нігтьового валика - 2400 рублів

Переваги і недоліки лікування лазером

Видалення врослої нігтьової пластини лазером – це прекрасний спосіб позбутися від неприємної патології. Виділяють всього один недолік цього методу перед хірургічним – дорожнеча, але процедура коштує витрат на неї. Головна ж перевага такого лікування – ефективність, яка допомагає уникнути рецидивів. Якщо корекція проведена правильно, то повторне вростання з 99% ймовірністю не виникне.

Інші переваги лазерного видалення нігтя:

  • Малотравматичность. На відміну від хірургічного методу лікування, після лазера випадки втрати нігтя мінімальні, адже в основному за допомогою спеціального пристрою видаляють лише пошкоджену частину пластини. При процедурі не страждають здорові тканини.
  • Короткий відновлювальний період. Хворобливі відчуття проходять вже через тиждень, а шкіра повністю відновлюється через місяць.
  • Антибактеріальну дію лазера. Із-за сильного випромінювання приладу гинуть хвороботворні бактерії та гриби, які провокують захворювання нігтя. Особливо це важливо для тих людей, у кого причиною вростання нігтя стали грибкові інфекції.
  • Естетично приємний вигляд нігтя після лікування. Майже повністю зберігається природний вигляд нігтя. Шкіра травмується не дуже сильно і не залишається ніяких помітних пошкоджень у вигляді шрамів.

Видалення врослого нігтя лазером – це дієвий спосіб лікування, який є набагато більш щадним, ніж хірургічна операція. Досвідчений лікар допоможе позбутися від онихокриптоза безболісно, а відновлювальний період пройде швидко і без сильних неприємних відчуттів. Акуратне видалення врослої частини нігтя дозволить хворому зберегти привабливий вигляд пластини і стрімко досягти бажаного одужання.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!