Як чоловікові позбутися від жиру на животі в домашніх умовах дієтами і вправами

З зростанням «пивного животика» більшість представників сильної статі стикаються при вступі в середній вік, після тридцяти років. Накопичення жиру на боках і талії відбувається поступово, і в якийсь момент стає не просто естетичним дефектом, але може негативно позначитися на загальному стані здоров'я чоловіка. Як зігнати жир з живота чоловікові, допоможуть вправи замінити зайві кілограми жирових відкладень в цій області м'язовою масою, як почати худнути без шкоди для організму?

Жир на животі у чоловіків (причини і види жиру)

В тій чи іншій мірі відкладення жиру на животі піддаються майже всі чоловіки зрілого віку, навіть ті, хто в юності відрізнявся субтильним статурою. Це буває пов'язано з цілим комплексом зовнішніх і внутрішніх факторів, таких як:

  • малорухомий режим дня;
  • відсутність навантаження для м'язів преса і черевної порожнини;
  • гормональна перебудова – зниження вироблення ендокринною системою «чоловічого» гормону – тестостерону;
  • генетика – схильність до "пивного животика",що передається з покоління в покоління.

Спалювання жиру в певній зоні,у тому числі в області талії у чоловіків – процес складний, що вимагає комплексного підходу. Пояснюється це тим, що утворюється два виду жиру – підшкірний і вісцеральний. Підшкірний жир прибирається за допомогою дієти – зниження калорійності раціону і скорочення кількості поглинаються продуктів і напоїв. У сукупності зі спеціальними тренуваннями зігнати такий жир неважко.

На вісцеральний, глибинний жир, що відкладається навколо внутрішніх органів, впливати набагато складніше, накопичується він з-за ендокринних порушень, збоїв в роботі передміхурової залози. Його наявність свідчить про зміну метаболізму, може спровокувати діабет, захворювання серця і кровоносної системи, хвороби печінки – в загальному, серйозно впливає на стан здоров'я чоловіка. Вісцеральні жирові відкладення ускладнюють і уповільнюють спалювання жиру на животі у чоловіків.

За скільки можна прибрати живіт і боки

Як зігнати жир з живота чоловікові, скільки часу для цього знадобиться? Якщо ви почнете регулярно займатися спортом, введете строгі обмеження в свій харчовий раціон, сбалансируете свій ритм життя, додавши рухової активності, то зможете скинути до двох кілограмів за тиждень. Остаточні терміни здобуття бажаної фігури будуть залежати від ступеня її занедбаності на момент початку занять.

Як прибрати жир з живота

Спалювання жиру в конкретних зонах – це цілеспрямована робота, що включає в себе спортивний навантаження різного типу в комплексі зі спеціальним режимом харчування. Зігнати жир з живота чоловікові допоможуть щоденні вправи, які можна виконувати вдома і в спортзалі. Необхідно збільшити загальну рухову активність – можна підібрати підходящий вам вид навантаження:

  • біг;
  • плавання в басейні;
  • спортивна або прогулянкова ходьба;
  • велосипедні прогулянки.

У спортзалі

Будь-який комплекс вправ починайте з розминки, розігріву та підготовки м'язів тіла до майбутнього навантаження. Інтенсивність основний тренування буде залежати від вашого рівня підготовки, краще звернутися за допомогою до тренера, який добре знає, як прибрати жир з живота у чоловіків. Він складе грамотний режим занять, що складаються з кардіотренувань, силового навантаження (для появи на м'язах преса бажаних кубиків), можливо фітнес тренувань. В основний підхід обов'язково включіть :

  • підйоми корпусу;
  • вправи на перекладині;
  • різні види скручування;
  • підйоми ніг з обважненням;
  • нахили з обважненням, наприклад, з гантелями.

В домашніх умовах

Щоденні заняття вдома допоможуть прискорити ефект від походів в тренажерний зал, басейн і на ежевечернюю прогулянку. Як прибрати живіт чоловікові в домашніх умовах? Виконуйте такі види вправ:

  • повороти і нахили тулуба в положенні стоячи;
  • вправи на прес;
  • підйоми ніг у положенні лежачи – до голови і під кутом 35-40 градусів;
  • вправа велосипед з положенні сидячи, лежачи на спині;
  • вправи на косі м'язи преса – підйоми ніг з положення лежачи на боці.

Як прибрати пивний живіт

Дієтологи не довели прямо впливу регулярного розпивання пива на процес накопичення жиру на животі й боках чоловіки. Варто відзначити, що жодної користі, подібне проведення часу точно не несе. Крім того, вживання всіляких солоних пивних закусок точно не сприяє схудненню в області талії. Як прибрати пивний живіт у чоловіка? Припинити пити пиво та інші спиртні напої, зайнятися спортом, почати стежити за своєю фігурою – правильно харчуватися, почати бігати, відвідувати басейн, вести активне повноцінне життя без штучних стимуляторів.

Як прибрати жир з низу живота

Зігнати жирові відкладення внизу живота – непросте завдання. Вирішується вона за допомогою фізичного навантаження і дієтичного харчування. Крім стандартних вправ на нижні м'язи преса, зігнати жирок під талією чоловікові допоможуть заняття з хула-хупом, тобто обручем. Придбайте спеціальний масажний обруч з кульками. Ви додасте вправі механічну навантаження – масажний ефект допоможе прискорити процес позбавлення від жиру на животі й боках.

Як прибрати підшкірний жир з живота чоловікові

Комплекс регулярних вправ на прес і рухова активність не забезпечать вам струнка статура, якщо ви не почнете дотримуватися принципів правильного харчування. Як зігнати живіт в найкоротші терміни? Потрібно сісти на спеціальну дієту – знизити глікемічний індекс з'їдаються страв, відмовитися від смаженої їжі, солодкого, мучного. Ваш щотижневий раціон повинен складатися переважно з овочевих, молочних, білкових страв. Так само необхідно відмовитися від алкоголю, солодких напоїв, пити більше простий негазованої води.

Як зігнати жир з живота

Схуднути в області живота допоможе комплекс фізичних навантажень. Як прибрати живіт і боки чоловікові? Додати в своє життя більше руху. Якщо вам важко або протипоказано бігати, ви можете просто гуляти. Проходячи в день по два-три кілометри, ви досягнете ефективних результатів вже через вісім-десять тижнів. У поєднанні з дієтою та іншими видами навантаження, наприклад, з щоденними спеціальними вправами, зігнати накопичені жирові відкладення на животі можна значно швидше.

Вправи

Як зігнати жир з живота у чоловіка? Вплив спеціальних фізичних вправ на процес формування стрункого торсу дуже велике. Одна година занять в день допоможе впоратися з проблемою накопичення жиру на животі й боках в найкоротші терміни. Обов'язково включіть в щоденний тренування наступні прості вправи:

  • «велосипед»;
  • «ножиці»;
  • скручування – стоячи і сидячи;
  • вправи на прес.

Дієти

Як зігнати жир з живота чоловікові? Без грамотно складеної дієти зробити це буде дуже складно. Метод схуднення краще вибирати разом з фахівцем – дієтологом, який підкаже, як у вашому конкретному випадку правильно знизити калорійність щоденного раціону. Якщо у вас хороший апетит, не потрібно сідати на жорсткі монодієти або вибирати інші аналогічні режими харчування з різким зниженням кількості споживаних калорій. Якщо ви почнете дотримуватися головних принципів правильного харчування, можливо, вдасться обмежитися кількома розвантажувальними днями.

Обов'язково включіть в щоденне меню м'ясні та інші білкові страви, овочі (капусту, моркву, буряк) і фрукти, кисломолочні продукти (ряжанку, кефір). Калорійні гарніри начебто смаженої картоплі замініть на бобові рослини (горох, сочевицю) або каші (з гречки або бурого рису). Максимально скоротіть споживання вуглеводів, цукру, солі, відмовтеся від жирної і копченої їжі, солодких газованих напоїв і інших шкідливих харчових звичок.

Пийте мінімум два літри рідини в день, бажано, щоб це була проста вода. Основу раціону повинні складати білок і рослинна клітковина, це дозволить організму використовувати накопичені жирові запаси, допоможе вам зганяти жир. Не їжте пізно ввечері, харчуйтесь частіше, але невеликими порціями, щоб прискорити обмінні процеси, уникнути затримки рідини в організмі.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!