Можна їсти млинці на дієті - рецепти приготування низькокалорійних з вівсяних пластівців або висівок

Ці рум'яні сонечка – традиційне російське блюдо, яка супроводжує православні і язичницькі свята: варто лише згадати Масляну. Вони улюблені особами різного віку, їх кількість рецептів обчислюється сотнями, але можна їсти млинці на дієті і безпечні їх низькокалорійні варіації з висівками, пластівцями та різними видами борошна? Які компоненти млинчиків можуть нашкодити фігурі, і як вберегти себе від рису поправитися?

Користь і шкода млинців

Головну небезпеку в даному блюді під час дієти (і схуднення взагалі) є його калорійність, переважно обумовлена наявністю в рецепті борошна. Традиційно це пшеничне, визнана «марним» для організму, оскільки позбавлена всіх корисних властивостей, притаманних зерна з-за надто ретельного очищення. Залишаються тільки швидкі вуглеводи, що провокують різкі підйоми цукру, а вони вже вдаряють по фігурі. Особливо небезпечна пшеничне борошно з цієї позиції при дієті у діабетиків.

Де ще криються користь і шкода млинців? У складі:

  • Цукор – заборонений продукт на всіх дієтах, який теж додає їм калорій.
  • Олія, на якому млинці смажаться, додає калорійності і шкідливих жирів, особливо якщо це соняшникова.
  • Дріжджі – присутні в деяких рецепти млинців, у всіх дієтах теж знаходяться під забороною, оскільки провокують бродіння в кишечнику.
  • Молоко – однозначно корисний продукт за рахунок високої частки кальцію, однак лактоза, є цукром, фігури на користь не йде.
  • Яйця – в помірній кількості потрібні організму як джерело білка.

Млинці при дієті

З урахуванням калорійності цієї випічки (дріжджові млинці на молоці – близько 217 кКал на 100 г), під час схуднення вона не вітається. Якщо ви розглядаєте можливість їсти млинці при дієті, що передбачає жорстке урізання калоражу, краще від цієї ідеї відмовитися. При низкоуглеводном раціоні (спортивна сушка, БУЧ і т. д.) таке блюдо теж заборонено, зате використовується дієти Дюкана, тільки за особливим рецептом. Однак, якщо вас цікавить, чи можна їсти млинці при схудненні за правилами здорового харчування, то вони вирішуються з деякими застереженнями:

  • їсти вранці;
  • брати легкі начинки;
  • переглянути склад;
  • не захоплюватися при ожирінні.

Дієтичні млинці

Якщо ви подивіться знову на продукти, які несуть особливий шкоди фігурі, і виключіть їх з рецепту, ви отримаєте млинці для дієти, або, якщо говорити точніше, менш небезпечні для схуднення. Першочергово таке блюдо зовсім позбавляється цукру, який несе тільки функцію створення солодкого смаку – по консистенції тісто нічого не втрачає. Якщо ви ласун, додайте ложку меду, але краще придумайте начинку з фруктів або ягід – буде не гірше.

Дієтичні млинці увазі ще кілька модифікацій базового рецепту:

  • Вони бездріжджові – для пишноти введіть соду/розпушувач.
  • Їх готують на антипригарном покритті, щоб не використовувати жири. Якщо до сковороді млинці прилипають, змастіть серветкою з краплею оливкової олії.
  • Взято знежирене молоко, а краще безлактозное, або вода.
  • Для млинців використана борошно грубого помелу, бажано не пшенична. Якщо готового продукту немає, варто придбати кавомолку і молоти всі крупи або пластівці (добре підійдуть бурий рис, гречка, вівсянка).

Млинці з Дюкану

Дієта, на якій це блюдо замінює котрі худнуть хліб і не дає затосковать без смачних доповнень до чаю або сніданку, це система скидання ваги П'єра Дюкана. На етапі атаки, який є стартовим і передбачає швидке зменшення обсягів, заборонена борошно, але можна особливі млинці по Дюкану. Їх можна приготувати з висівками або без, з крохмалем, на воді, на кефірі. Смак відрізняється від класичного, але це хороша альтернатива, від якої ви не будете худнути під час дієти.

Млинці з висівок за Дюкану

Простий варіант, який використовується як замінник хліба і комбінується з овочевими начинками – прісні млинці з висівок за Дюкану. Якщо вам хочеться солодощі, додайте цукрозамінник, але лікарі радять на дієті максимально відсторонюватися від таких продуктів. До складу цих млинців позбавлений шкідливих компонентів:

  • вівсяні і пшеничні висівки (3 ст. л. сумарно);
  • молоко безлактозное – півсклянки;
  • маленьке яйце.

Процес приготування стандартний, покроково описувати немає сенсу. Важливо додати лише, що до правильної млинцевої консистенції тісто розводять кип'яченою водою, а якщо яйце велике, можна вилучити жовток – так ви знизите і калорійність млинців. Робочу суміш до смаження (використовувати спеціальну блинницу, щоб не брати масло) треба залишити на півгодини, щоб висівки набубнявіли в рідині.

Млинці з Дюкану на кефірі

Від молока під час даної дієти можна зовсім відмовитися, віддавши перевагу кефіру. Уважно дивіться на перелік компонент, щоб він був максимально коротким. Зробити ж низькокалорійні млинці на кефірі по Дюкану легко:

  1. По 2 столові ложки крохмалю і будь-яких висівок залити склянкою свіжого кефіру мінімальної жирності і забути на годину.
  2. Коли тісто для млинців змінить консистенцію (висівки набухнуть), ввести пару дрібних яєць, трохи солі. Можете додати цукрозамінник, якщо хочете солодкий смак.
  3. Додайте воду, щоб отримати більш рідку консистенцію, і випікайте млинці стандартним способом.

Млинці з Дюкану без висівок

Щільність у такий випічки трохи вище, ніж у класичної, тому вона схожа на американські панкейкі. Основу млинців за Дюкану без висівок становлять крохмаль (рисовий або кукурудзяний) і знежирений сир, яких беруть по столовій ложці. До них підмішуються молоко (відсоток жирності бажано тримати на рівні 1,5%) і окріп, яких сумарно повинно бути близько 150 мл. Для еластичності млинців у тісто вводять яєчний білок. Пишність можна надати гашеного оцтом содою.

Вівсяні млинці

Серед усіх видів борошна, які використовуються при дієті, щоб підвищити ступінь користі випічки і знизити – шкоди, особливу любов господинь заслужила вівсяна. Її можна зробити з геркулесу, а деякі навіть їх не смалывают, хоча вівсяні млинці тоді будуть більш щільні і менш ніжні. Враховуйте, що у випічки з'явиться гірчинка, обумовлена її основою. Якщо ви продовжуєте роздумувати, чи можна їсти млинці на дієті, перед вами 3 варіанти, які точно можна. Процес смаження не описаний, т. к. він стандартний.

Млинці з вівсяних пластівців без борошна

Такий варіант випічки відрізняється зниженим ГІ, тому добре підійде діабетикам. Якщо розглядати склад, то дані млинці з вівсяних пластівців без борошна майже ідентичні традиційним бездріжджовим, але вони несолодкі і трохи щільніше. Смак і аромат надають кориця і ванільна есенція, які можна не додавати – це елементи опціональні. Тісто перед смаженням має постояти, щоб смолотая (через блендер) вівсянка розбухла, інакше будуть грудочки.

Склад такий:

  • стакан великих вівсяних пластівців;
  • стакан молока навпіл з водою;
  • яйце;
  • трохи соди і солі.

Млинці з вівсяної муки дієтичні

Навіть на самій строгій дієті можна побалувати себе під час сніданку цими простими, приготованими на воді млинцями. Можете взяти газовану мінералку – так вони знайдуть ажурну структуру. Сковороду до початку смаження дозволено змастити краплею олії. На млинці з вівсяної муки дієтичне використовуються такі продукти:

  • 2 яєчних білка;
  • 0,6 л води;
  • 0,2 кг борошна з вівсянки (краще самостійно змолоти);
  • сіль.

Низькокалорійні млинці

Якщо чиста вівсянка на основу випічки вам не подобається, спробуйте зробити суміш з гречаним або житнім борошном, або взяти пшеничне, але цільнозернове – у ній, у порівнянні з вищим сортом, кожна калорія виправдана. З яєць будуть використані лише білки, які потрібно дуже добре збити, молоко – безлактозное. Якщо дуже хочеться солодощі, покладіть в тісто ложку меду – ці низькокалорійні млинці ніякої дієті не перешкода.

Приблизне співвідношення ключових компонентів:

  • вівсяна мука навпіл з будь-ін – 200 г;
  • білки яєчні – 3 шт.;
  • молоко безлактозное – стакан;
  • мед – 10 р.

Відео: млинці Дюкану з висівками

Рецепт для дієти. Здобний Дю Млинець з вівсяних висівок. Дієта Дюкана

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!