Сельдереевая дієта для схуднення - меню з рецептами страв

При бажанні вибрати дієтичний раціон і скинути кілька зайвих кілограмів до літа рекомендується звернути увагу на сельдереевую дієту для схуднення, яка включає елементи правильного харчування і збирає позитивні відгуки. Така система додатково виводить з організму продукти інтоксикації, прискорює порушені обмінні процеси, поповнює органічний ресурс цінними вітамінами, мікроелементами. Зазначена дієта корисна і ефективна, дає швидкий результат.

Що таке дієта сельдереевая

При бажанні терміново схуднути потрібно відразу згадати про дієтичні властивості селери і придбати цей цінний натурпродукт. Дієта на сельдереевом супі передбачає низькокалорійне меню з обмеженим надходженням жиру, оскільки дозволеними для тих, хто худне людини інгредієнтами є білки, овочі, вітаміни, достатню кількість рідини. Клінічний результат по закінченні курсу сприятливий, оскільки надмірна вага розчиняється практично на очах. Якщо обрана дієта на селері, потрібно проконсультуватися з терапевтом, дієтологом.

Селеровий суп для схуднення

Дієтичний раціон різноманітний, і худне людина не перебуває в стані вічного голоду. Суп з селери для схуднення – основа добового раціону, вживати його можна при найменшому бажанні поїсти. Процес корекції ваги розрахований на тиждень. Щоб прискорити бажаний ефект, додатково покладено випивати по склянці селеровому напою вранці, обов'язково натщесерце. Таке харчування одночасно дієтичне і корисне, повинно бути в щоденному раціоні. Головне – правильно підібрати рецепт супу із селери для схуднення. Дієта перевірена.

З кореня селери

Ця рослина містить багато вітамінів і мікроелементів, а готувати його для швидкої корекції надмірної ваги можна різними способами. Особливою ефективністю у сучасній дієтології користується суп з кореня селери для схуднення, який необхідно включити в добовий раціон. Блюдо приємне на смак, на дієті допомагає повністю відмовитися від шкідливої, жирної їжі. Ось як приготувати суп із селери для схуднення, щоб його вживання не перетворювалося в монотонний прийом одноманітних продуктів.

Знадобиться:

  • капуста – невеликий качан;
  • червоні цибулини – 6 шт.;
  • болгарський солодкий перець – 1 шт.;
  • помідори – 2 шт.;
  • зелень за бажанням;
  • селера – 250 р.

Приготування:

  1. Подрібнити капусту і цибулину в блендері до стану пюре.
  2. Болгарський перець і селеру подрібнити кубиками.
  3. Зняти шкірку з помідорів, нарізати плід кубиками (можна використовувати томатну пасту).
  4. Залити інгредієнти водою так, щоб вони були покриті рідиною на 2-3 пальця.
  5. Варити в мультиварці 5-7 хвилин, сіль, часник і спеції додати за смаком.

З стеблового селери

Готовність такого натурпродукту хвилинна, овочеве блюдо при правильному приготуванні знаходить пікантний смак, унікальні дієтичні властивості. Сидячи на селерову дієті, відсутнє почуття голоду, а дієтичний раціон приємно радує своєю різноманітністю, користю і відмінними смаковими якостями. Їсти часто, але невеликими порціями, при цьому не забувати заповнювати водний ресурс організму. Нижче запропоновано смачний суп з селери стеблового для схуднення на кожен день.

Знадобиться:

  • стебла селери – 400 г;
  • морква – 1 штука;
  • картопля – 3 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • оливкова олія – 2 ст. л.;
  • овочевий бульйон – 2 л;
  • пучок кропу або петрушки, спеції, сіль при необхідності.

Приготування:

  1. Подрібнити всі харчові інгредієнти, укласти в каструлю і залити бульйоном на 2 пальця вище сирих продуктів.
  2. Поставити на сильний вогонь, закип'ятити. При кипінні протомитися селеровий суп-пюре для схуднення ще 5-7 хв. По готовності накрити кришкою, дати настоятися.
  3. При вживанні страви в їжу можна додати подрібнену петрушку. На дієті такі рідкі страви рекомендується чергувати.

В мультиварці

Страви, приготовані в мультиварці, не втрачають своїх корисних якостей. Це стосується і селери, який доречно вживати на дієті. Селеровий суп для схуднення в мультиварці можна приготувати за 3-5 хв. Така дієта буде максимально результативною. Вживати суп рекомендується щодня, на вибір змінюючи дозволені харчові інгредієнти.

Знадобиться:

  • квасоля стручкова (відварна) – 200 г;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • томати подрібнені – 1 ст.;
  • капуста – 1 качан;
  • цибулю, моркву – по 1 шт.

Приготування:

  1. Подрібнити всі інгредієнти у формі кубиків, викласти в каструлю і залити водою на 2 пальця вище продуктів.
  2. Варити 5-7 хвилин до готовності селери, капусти і моркви, дати настоятися 1-1,5 ч.

Селеровий суп-пюре

Ознайомтеся з ще одним корисним рецептом:

Знадобиться:

  • корінь селери – 1 шт.;
  • картопля – 3 шт.;
  • вершки – 150 г;
  • бульйон курячий – 1 л;
  • спеції і сіль за смаком.

Приготування:

  1. Щоб приготувати селеровий суп-пюре для схуднення, потрібно подрібнити всі інгредієнти до форми кубиків.
  2. Залити бульйоном і проварити до готовності кореня селери і картоплі.
  3. Після охолодження подрібнити в блендері до виду пюре, їсти на дієті.

Сельдереевая дієта 7 днів

Перш ніж сідати на таку дієту, потрібно звернутися до дільничного терапевта, виключити присутність хронічних захворювань органів ШКТ. Селеровий напій вживається щодня, причому в необмеженій кількості для придушення наближається почуття голоду. Сельдереевая дієта 7 днів передбачає різноманітний раціон, який виключає монотонне меню, нагнетающее почуття депресії. Основні правила харчування такі:

  1. Гострі, солоні та жирні страви повністю виключити на дієті, замінити їх сельдереевым напоєм.
  2. Борошняні вироби, сіль, спеції і перець повинні бути присутніми в мінімальних порціях, а від солодощів на дієті зовсім відмовитися.
  3. Кава і міцний чай рекомендується замінити апельсиновим соком, в якості перекусів на дієті можна вживати фрукти несолодких сортів.

Щоб в організм у достатній кількості надходили поживні речовини та вітаміни, людині, котра худне рекомендований такий раціон на дієті селерову тривалістю 7 днів:

  1. Перші добу: будь-які фрукти, крім винограду і бананів.
  2. Другий день: сирі овочі без вмісту крохмалю, бобові.
  3. Третю добу: картопля в мундирі з додаванням оливкової олії.
  4. Четвертий день: літр кефіру і три банана.
  5. П'яту добу: 700 г відвареної грудки, фрукти і овочі, 8 склянок води.
  6. Шостий день: відварна яловичина, 2 л води.
  7. Сьому добу: відварений рис, сирі фрукти і овочі.

Дієта на 14 днів

Якщо лікуючий лікар повідомляє про відсутність медичних протипоказань, то на такій дієті можна сидіти два тижні, не забуваючи про регулярному споживанні основного харчового інгредієнта – селеровому напою або супу-пюре домашнього приготування. Це популярна методика корекції проблемного ваги, яка за вказаний часовий інтервал дозволяє позбутися від зайвих 5-7 кг Сельдереевая дієта на 14 днів пропонує людині, котра худне наступне меню:

  1. Перший день: відварені яйця, знежирений сир, варена курка в кількості 250 г, склянка кефіру, стиглий помідор.
  2. Другий день: риба на пару, склянка знежиреного молока, фруктовий салат, яблучний сік, знежирений сир.
  3. Третій день: сирі овочі і фрукти, до 2 л води.
  4. Четвертий день дієти: знежирений сир або молоко, курка і салат з відварних овочів з оливковою олією, зелене яблуко.
  5. П'ятий день: яйця варені, йогурт зниженої жирності, помідори, приготована на пару риба.
  6. Шосту добу: несолодкі фрукти, сирі овочі без вмісту крохмалю, 2-3 л рідини, натуральні соки.
  7. Сьому добу дієти: селеровий напій протягом дня чергувати з вживанням селеровому супу.

Другий тиждень селерову дієти має аналогічне меню, рекомендується тільки урізноманітнити асортимент овочів та фруктів, не забувати про споживання свіжих соків. Після семи годин вечора при схудненні вже не дозволяється їсти, а вранці після пробудження потрібно випивати натщесерце напій з цього корисного рослини. Сельдереевая дієта забезпечує тривалий і стійкий дієтичний ефект

Відео

Селера для схуднення - як схуднути за допомогою селери

Відгуки

Аріна, 31 рікТиждень сиділа на селерову дієті і схудла на цілих 5 кг Це відмінна методика, оскільки не потрібно постійно голодувати і інтенсивно займатися спортом. Сельдереевая дієта підходить для всіх, оскільки корисна для здоров'я. Особливо його рекомендую в період авітамінозу, коли організму не вистачає поживних речовин.
Світлана, 35 роківЗ селерову дієти я вибрала тільки напій, який швидко пригнічує відчуття голоду. П'ю його по 3-4 склянки за добу протягом 5 днів і вже бачу зовнішні зміни у власній фігурі. Інших обмежень у повсякденному харчуванні не дотримуюся. Всім раджу селеровий напій, про користь якого говорять навіть лікарі.
Інга, 23 рокиПеред весіллям схудла таким способом на 6 кг. Селеровий напій – це ефективний засіб, що чистить кишечник, прибирає зашлакованість, покращує стан шкіри. Така дієта діє швидко, творить чудеса з проблемними фігурами. Я знайшла свій рецепт селеровому напою, який відтепер регулярно приймаю для здоров'я.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!